کد خبر: 532405
|
۱۴۰۰/۱۰/۲۵ ۱۵:۲۴:۵۹
| |

مدیرکل پایگاه‌های میراثی تاکید کرد:

تاب‌آوری میراث تاریخی پس از بازگشایی‌ها مدنظر باشد

مدیرکل پایگاه‌های میراثی گفت: مطالعه آسیب‌های واردشده متأثر از شیوع کرونا، تاب‌آوری آثار و تدوین برنامه‌های توانمندسازی و بازیابی در رونق گردشگری پایدار پس از بازگشایی‌ها، مدنظر مدیران باشد.

تاب‌آوری میراث تاریخی پس از بازگشایی‌ها مدنظر باشد
کد خبر: 532405
|
۱۴۰۰/۱۰/۲۵ ۱۵:۲۴:۵۹

کارگاه آموزشی ظرفیت‌سازی با عنوان مدیریت گردشگری پایدار برای مدیران پایگاه‌های میراث جهانی و پایگاه‌های موجود در فهرست موقت در ایران به‌منظور از سرگیری همکاری‌های دفتر منطقه‌ای یونسکو تهران با وزارت متبوع در راستای پروژه «کریدورهای میراث راه ابریشم در آسیای مرکزی، افغانستان و ایران؛ ابعاد بین‌المللی سال اروپایی میراث‌فرهنگی» ۲۰ تا ۲۳ دی‌ماه ۱۴۰۰ به صورت آنلاین با همکاری دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران برگزار شد.

به گزارش مهر، فرهاد عزیزی زلانی مدیرکل پایگاه‌ها در مراسم اختتامیه این کارگاه بیان کرد: امیدوارم این همکاری‌ها همچنان فعالانه، دوسویه و مبتنی بر نیازهای محوطه‌های میراث جهانی ادامه پیدا کند.

او افزود: مباحث بسیار مفید و حائز اهمیتی مانند مدیریت بازدیدکنندگان، مدیریت مقصد، تبیین سازمان‌های مدیریت مقصد، مشارکت‌های اجتماعی توسط خانم دومینیک متخصص حوزه گردشگری ارائه شد، همچنین سایر موضوعاتی که مؤلفه‌های اساسی برای جمع‌آوری اطلاعات و تدوین طرح‌های توسعه گردشگری پایدار به‌شمار می‌رود، پرداخته شد.

عزیزی تصریح کرد: خانم دومینیک به درستی در ابتدای کارگاه، اثرات پاندمی کرونا بر آثار میراث جهانی را برشمرد و به ما نشان داد که چقدر بعد فرهنگ میراث ملموس و ناملموس که شامل سایت‌های میراث جهانی و به تبع آن صنعت گردشگری است، می‌تواند در آسیب‌های این چنینی تاثیرپذیر و شکننده باشد.

مدیرکل پایگاه‌ها تاکید کرد: مطالعه آسیب‌های وارد شده متأثر از پاندمی شیوع کرونا از ابتدای آن، مسئله تاب‌آوری آثار میراثی و تدوین برنامه‌های توانمندسازی و بازیابی در رونق دوباره گردشگری پایدار پس از بازگشایی‌ها باید موردنظر مدیران پایگاه‌ها میراث جهانی و ملی باشد.

او ادامه داد: انتظار داریم که در صورت رسیدن به نقطه بی‌خطر پاندمی شیوع کرونا، با حضور انبوه گردشگران روبه‌رو شویم و اینکه چگونه برای این موضوع آماده شویم، موضوع حائز اهمیتی است.

عزیزی زلانی تصریح کرد: انتظار می‌رود مدیران پایگاه‌های جهانی و ملی، تدوین و تکمیل طرح‌های توسعه گردشگری پایگاه خود را با تاکید بر مؤلفه‌های پایداری در اولویت و اهم برنامه‌های مطالعاتی قرار دهند.

 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها