عزتالله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی:
توسعه گردشگری سلامت مستلزم رفع تعارض منافع در این حوزه است
وزیر میراث فرهنگی عدم سیاستگذاریهای متقن در حوزه گردشگری سلامت را موجب ایجاد تعارض منافع شدیدی در بین نهادهای دخیل دانست و گفت: امیدواریم با اقداماتی که در دستور کار وزارت میراث فرهنگی قرار گرفته مانع از فعالیت دلالان و شرکتهای تسهیلگری شویم.
گردشگری سلامت در کشورمان به دلیل وجود پیشرفتها و دستاوردهای بالای پزشکی و به تبع آن ارائه خدمات با کیفیت پزشکی و ارزانقیمت نسبت به سایر کشورها، میتواند فرصتی بسیار طلایی برای کسب درآمد سرشار ارزی باشد.
به گزارش تسنیم، اما متأسفانه به دلیل عدم هماهنگیهای موجود بین نهادها و ارگان مختلف درگیر با حوزه گردشگری سلامت مانند وزارت میراث فرهنگی، وزارت بهداشت، وزارت امورخارجه و ... شاهد وضعیت مطلوبی در این بخش از صنعت حیاتی گردشگری کشورمان نیستیم.
بر همین اساس و در پرتو سیاستهای بعضاً اشتباه اتخاذ شده در این حوزه از گردشگری، شاهد جولان دلالی در این حوزه هستیم؛ به گونهای که باید گفت دلالان ضمن ارائه خدمات با کیفیت پایین و همچنین گرانتر از قیمت واقعی، علاوه بر ایجاد نارضایتی در بین گردشگران سلامت باعث از دست رفتن بخشی از بازار گردشگری سلامت در کشورمان شدهاند.
با این حال و با توجه به شیوع ویروس کرونا و ایجاد محدودیتهایی در زمینه ورود گردشگران سلامت به کشور، در سال گذشته بیش از 80 هزار بیمار بستری با ویزای درمانی به ایران مراجعه کرده و درمان شدند که این آمار جدای از آن بیمارانی است که به شکل سرپایی درمان میشوند.
این در حالی است که در همان سال و به طور مشخص در سال 2021، وزارت بهداشت ترکیه از سفر 718 هزار و 164 گردشگر ترکیه به این کشور خبر داده است و درآمد ترکیه از این بخش نیز چیزی بالغ بر یک میلیارد دلار برآورد شده است.
بر همین اساس و به جهت لزوم انجام اقدامات مقتضی توسط وزارت میراث فرهنگی در راستای هماهنگی بین دستگاههای ذیصلاح در این حوزه و توسعه هر چه بیشتر گردشگری سلامت در کشور، عزتالله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیاست کلی وزارت خانه در حوزه گردشگری سلامت را مبتنی بر همافزایی و تعامل سازنده با دستگاهای ذی ربط در این حوزه عنوان کرد و گفت: تمامی نهادهای مسئول در امر گردشکری سلامت میبایست وظیفه خود را در چارچوب اصول قانونی مقرر و طبق ضوابط موجود انجام دهند که این امر برای ما بسیار حائز اهمیت است.
وی با اشاره به اختلافات موجود بین وزارت میراث فرهنگی و همچنین وزارت بهداشت در راستای توسعه و تسهیل فرآیند گردشگری سلامت بیان کرد: خوشبختانه با برگزاری جلسات توجیهی بین معاونت گردشگری وزارتخانه و بخش ذیربط در وزارت بهداشت و همچنین استانداریها با محوریت ساماندهی و تسهیلگری هرچه بیشتر در امر ورود گردشگران سلامت، توانستهایم تا حدود زیاد اختلافات موجود را مرتفع کنیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تأکید بر این موضوع که عدم سیاستگذاریهای متقن و صحیح در این راستا موجب ایجاد تعارض منافع شدیدی در بین نهادهای مختلف و دخیل در این فرآیند بوده و هست، تصریح کرد: امیدواریم در سایه برنامهریزیها و اقداماتی که در دستور کار وزارت میراث فرهنگی قرار گرفته است، مانع از فعالیت و جولان دلالان و شرکتهای تسهیلگری که با تعارض منافع اقدام به سوداگری میکنند، شویم.
وی ادامه داد: هرچند کوتاه کردن دستهایی که موجب ایجاد تعارض منافع در حوزه گردشگری سلامت میشود قطعاً موجب شکلگیری اعتراضاتی از سمت آنان خواهد شد، اما حتماً با تحقق این امر، گردشگری سلامت میتواند به عنوان موفقترین و پرسودترین بخش صنعت گردشگری کشور موجبات ارزآوری و انتفاع اقتصادی را فراهم آورد.
ضرغامی همچنین با اشاره به ظرفیتهای زیرساختی و امکان پزشکی با کیفیت در کشور اظهار کرد: خوشبختانه با در نظر گرفتن تمهیدات مقتضی و اعطای مجوزهای لازم به بیمارستانهای استاندارد موجود در شهرهای مرزی کشور که از طریق مبادی زمینی با کشورهای همسایه و بازارهای هدف گردشگری سلامت ارتباط دارند، زمینه و بستر لازم برای جذب هر چه بیشتر گردشگران سلامت را فراهم کردهایم.
دیدگاه تان را بنویسید