کد خبر: 535732
|
۱۴۰۰/۱۱/۱۳ ۱۲:۲۰:۳۱
| |

استاندار تهران خبر داد:‌

افزایش ۶۱ درصدی بستری‌های کرونا در استان تهران

استاندار تهران از افزایش ۶۱ درصدی بستری‌های ناشی از ابتلا به کرونا نسبت به هفته گذشته در سطح استان تهران خبر داد.

افزایش ۶۱ درصدی بستری‌های کرونا در استان تهران
کد خبر: 535732
|
۱۴۰۰/۱۱/۱۳ ۱۲:۲۰:۳۱

محسن منصوری،استاندار تهران در نشست خبری امروز چهارشنبه در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین اقدامات استانداری تهران در روند کنترل شیوع گسترده اُمیکرون به ویژه در بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها گفت: متأسفانه سویه جدید اُمیکرون در سطح کشور و تهران گسترش قابل توجهی داشته که بخشی از آن ناشی از ساده‌انگاری‌ها است. ساده‌انگاری‌هایی که نسبت به دستورالعمل‌هاو رعایت پروتکل‌های بهداشتی انجام شده است. بر همین اساس روز گذشته در نخستین تصمیم فعلا به مدت یک هفته مدارس ابتدایی استان را به صورت غیرحضوری برگزار خواهیم کرد.

به گزارش ایسنا، وی افزود: بی‌تردید اگر پروتکل‌های بهداشتی و شیوه‌نامه‌های بهداشتی رعایت نشود ناچار به اعمال محدودیت‌های جدیدتر و جدی‌تری خواهیم بود.

منصوری تأکید کرد: ظرف روزهای گذشته مراجعین ۷۸ درصد افزایش نسبت به هفته گذشته داشته و بستری‌ها نیز در سطح استان تهران ۶۱ درصد افزایش پیدا کرده است. بی‌تردید آمار خوبی را شاهد نیستیم و نیازمند مراقبت‌های جدی هستیم.

وی ادامه داد: دانشگاه‌ها و دبیرستان‌ها هنوز تصمیم جدیدی برایشان اتخاذ نشده است. قطعا علاقه‌مند به تعطیلی دانشگاه‌ها و دبیرستان‌ها با توجه به افت تحصیلی دانش‌آموزان نیستیم، لذا همه باید در این زمینه مراقبت‌های لازم و رعایت پروتکل‌های بهداشتی را در دستور کار خود قرار دهند.

استاندار تهران در ابتدای این نشست خبری با اشاره به ایام‌الله دهه فجر و تبریک این ایام گفت:‌ آنچه در ایام دهه فجر باید تداعی شود اقدامات و ارزش‌آفرینی‌هایی است که توسط دولت‌های مختلف و در مجموع نظام جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است. قطعا به تعبیر امام (ره) حفظ این انقلاب و نظام از اوجب واجبات است.

وی افزود: باید تشکر و قدردانی از همه بزرگوارانی که پیش از من در مجموعه استانداری تهران زحمت کشیده‌اند، ‌داشته باشم به ویژه آقای محسنی پندپی و معاونین ایشان که بخش اعظمی از گزارشاتی که امروز ارائه می‌کنند حاصل تلاش و زحمات این عزیزان در مجموعه استانداری تهران بوده است. عمده زحمات را این دوستان کشیده‌اند و این مسیر را ما ادامه خواهیم داد.

استاندار تهران ادامه داد: ‌با روی کار آمدن دولت سیزدهم و پس از برگزاری انتخابات موجی از امید میان مردم ایجاد شد و مردم مطالبه گره‌گشایی در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی،‌اجتماعی و... را داشته‌اند که قطعا با کار نیروهای انقلابی و جوان باید به این مطالبات مردم پاسخ دهیم. درسی که امام راحل به ما داد درس اعتماد و تکیه به مردم بود. درسی که در آن ساده‌زیستی، مدیریت توأم با اخلاص و عمل و پرهیز از سخن گفتن بدون عمل را مورد تأکید قرار می‌دهد.

منصوری در تشریح پروژه‌هایی که در دهه مبارک فجر در سطح استان تهران افتتاح و به بهره‌برداری می‌رسد،‌گفت:  در این ایام ۱۱۹۴ پروژه با اعتباری معادل ۲۲ هزار و ۴۰۸ میلیارد تومان به بهره‌برداری می‌رسد. از این پروژه‌ها ۴۷۴ مورد در حوزه اقتصادی، صنعت، معدن و تولید اشتغال است که اعتباری معادل ۱۲ هزار و ۷۶۷ میلیارد تومان را به خود اختصاص داده است و مابقی پروژه ها نیز عمرانی است که در مجموع بهره‌برداری از همه پروژه‌ها در سطح استان تهران ۱۶ هزار و ۵۹۲ اشتغال را ایجاد خواهد کرد که قطعا گام موثری در جهت کاهش نرخ بیکاری در سطح استان تهران خواهد بود.

وی ادامه داد: ‌بی‌تردید در حوزه سیاسی و اجتماعی استان تهران تصمیمات کشوری به عنوان خط مقدم پیشرانی توسعه استان قلمداد می‌شود. لذا مطالبه از دولت جدید بازنگری و اصلاح ساختارهای مدیریتی و متناسب‌سازی آن‌ها با اهداف دولت بوده است. در استان تهران حدود ۲۰۰ جایگاه مدیریتی توسط استاندار تهران مشخص می‌شود که از این ۲۰۰ جایگاه مدیریتی بیش از ۱۰۰ انتصاب جدید انجام شده که متوسط در هر روز دو انتصاب محقق شده است. در برخی موارد گله‌ای از سیر تغییرات دولت و کندی آن مطرح می‌شود اما در استان تهران در فاصله زمانی منطقی این انتصابات اتفاق افتاده و برای تمام آن‌ها نیز در کمیته‌ای تحت عنوان کمیته ارزیابی مشاهده‌های علمی در کنار بررسی صلاحیت‌های عمومی انجام شده است. امروز می‌توانیم بگوییم میانگین سن مدیران جدید منصوب در مجموعه استانداری تهران نسبت به مدیران سابق ۱۰ سال جوان‌تر شده است.

منصوری در بخش دیگری از صحبت‌های خود به تشکیل قرارگاه خدمات اجتماعی در حوزه معاونت اجتماعی استانداری اشاره کرد و  افزود: موضوعات اجتماعی به ویژه آسیب‌های اجتماعی از دغدغه‌های جدی رهبر معظم انقلاب و مردم است. تشکیل قرارگاه خدمات اجتماعی بر همین اساس در دستور کار قرار گرفت و به موازات آن این قرارگاه در شهر تهران و در شهرستان‌های استان به مدیریت فرمانداران شکل گرفته است. از دیگر موضوعاتی که معاونت سیاسی-اجتماعی استانداری تهران آن را به صورت جدی پیگیری می‌کند موضوع تقسیمات کشوری است.

وی ادامه داد: استان تهران به دلیل تراکم بیش از حد، مشکلات بسیاری را در حوزه تقسیمات کشوری دارد که از راه‌حل‌های اصلی آن می‌توان اصلاح تقسیمات کشوری را نام برد که در همین راستا کارگروهی برای تدوین طرح جامع تقسیمات شکل گرفته و دنبال می‌شود.

وی تأکید کرد: در حوزه معاونت امنیتی نیز از مأموریت‌های ذاتی استانداری تهران می‌توان به پیگیری و برگزاری جلسات در این حوزه اشاره کرد. استان تهران در شاخص‌های امنیتی از استان‌های برتر کشور قلمداد می‌شود به شکلی که می‌توان گفت در استان تهران روند متداول و موارد امنیتی سازماندهی شده وجود ندارد و وضعیت مطلوبی را داریم و جز استان‌های امن کشور قلمداد می‌شویم. قطعا امن‌ترین پایتخت منطقه بلکه پایتخت‌های دنیا محسوب می‌شویم. معتقدیم امنیت تهران امنیت کشور و منطقه است لذا دستگاه‌های امنیتی مشرف به مسائل امنیتی اقدامات خود را به پیش می‌برند.

استاندار تهران تأکید کرد: یکی از مسائل مهم تهران حضور اتباع و مهاجرین خارجی است. هر چند که آمار دقیقی وجود ندارد اما پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد بیش از ۱.۵ میلیون نفر از اتباع در استان تهران حضور دارند که هیچ کجای آمار ثبت و ضبط نمی‌شوند اما از خدمات مختلف استفاده می‌کنند که نکات مدیریتی در استان تهران را فراهم می‌کند. مهمترین کار در این حوزه تهیه طرح جامع ساماندهی اتباع و مهاجرین خارجی است. در استان تهران به عنوان مهاجرپذیرترین استان کشور باید ضمن شناسایی، ساماندهی و ارائه خدمات مطلوب به اتباع در دستور کار قرار گیرد. به این ترتیب ما به این موضوع نگاه تهدیدمحور نداریم و نگاه فرصت‌محور به این موضوع داریم.

وی ادامه داد: در حوزه معاونت امنیتی موضوعات مربوط به مدیریت و کنترل بیماری کرونا نیز با رصد آمار و اطلاعات انجام می‌شود. جلسات کارشناسی و مدیریتی در کنار جلسات اصلی ستاد استانی مقابله با کرونا به صورت منظم تشکیل می‌شود.

استاندار تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود با تأکید بر اولویت تکمیل پروژه‌های نیمه تمام در استان تهران گفت: بی‌تردید تا زمانی که پروژه‌های نیمه تمام را به اتمام نرسانیم پروژه جدیدی آغاز نمی‌کنیم. برای تکمیل پروژه‌ها نیز با استفاده از منابع عمومی دولتی نمی‌توانیم کار را به اتمام برسانیم لذا همانند پروژه متروی پرند که تنها با تغییر کاربری توانستیم نزدیک به یکهزار میلیارد تومان خلق منابع را داشته باشیم تلاش می‌کنیم در حوزه عمرانی و تکمیل پروژه‌ها خلق منابع جدید را محقق کنیم. همچنین تمرکززدایی را در سطح پروژه‌های عمرانی دنبال خواهیم کرد.

وی افزود: ساماندهی شهرداری‌های استان تهران در دستور کار قرار گرفته به شکلی که از ۴۶ شهرداری استان تهران در ابتدای کار در استانداری ۳۲ شهرداری با سرپرست اداره می‌شد که خود نابسامانی محسوب می‌شود اما خوشبختانه با پیگیری‌های انجام شده در حال حاضر از این تعداد ۲۷ شهردار احکام‌شان صادر شده، دو شهردار منتظر تصمیم شورا هستند و مابقی نیز در حال طی کردن فرایند تعیین شهردار هستند.

وی تأکید کرد: پیگیری دو مشکل اساسی تهران یعنی ترافیک و آلودگی هوا نیز در معاونت عمرانی استانداری تهران در حال پیگیری است. هر چند که این موضوعات به گونه‌ای است که نمی‌توان در کوتاه‌ مدت بر آن‌ها فائق شویم؛ اما ریل‌گذاری حل این معضلات در حال انجام است. امسال برای کاهش ترافیک و آلودگی هوا در تهرانی که بیش از چهار میلیون خودرو پلاک تهران و ۵۰۰ هزار خودرو پلاک سایر شهرستان ها به همراه ۴.۵ میلیون موتورسیکلت وجود دارد و بعضا برخی موتورسیکلت‌ها به اندازه چند خودرو تولید آلایندگی دارند، تصمیم خوبی اتخاذ شده و در بودجه ۱۴۰۱ اعتبارات خوبی برای گسترش حمل و نقل ریلی،‌نوسازی ناوگان تاکسیرانی و اتوبوسرانی گذاشته شده است.

وی ادامه داد:‌ معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری تهران نیز در استان تهران به عنوان صنعتی‌تری استان کشور که ۲۲ درصد صنایع کشور در آن قرار گرفته‌اند و به عنوان بازار بزرگ مصرف ۷۰ درصد اقتصاد کشور در این استان قرار گرفته فرصت بزرگی است که تمام تلاش خود را برای توسعه اقتصادی به کار بگیریم.

وی ادامه داد:‌سعی شده تمام جلسات این حوزه به صورت منظم برگزار شود. تمام اشتغالی که بر عهده استان تهران برای سال ۱۴۰۰ گذاشته شده بود محقق شده است. ۹۶ هزار نفر اشتغال در سال ۱۴۰۰ بر عهده استان تهران بود که در شرایطی که یک ماه و نیم به پایان سال بوده این وعده بیش از ۱۰۵ درصد محقق شده یعنی ۹۹ هزار و ۸۲۴ نفر شغل در تهران ایجاد شده است. از دیگر دستاوردهای حوزه اقتصادی استانداری تهران می‌توان به احیا و فعال‌سازی ۳۵۱ واحد تولیدی غیرفعال اشاره کرد. با پیگیری این حوزه این واحدهای تولیدی به چرخه اقتصاد بازگردانده شدند. واحدهایی که ۱۴۹ مورد از آن‌ها خارج از شهرک‌های صنعتی است، ۲۲ مورد واحدهای کشاورزی و مابقی درون شهرکت‌های صنعتی بوده‌اند. از نظر ریالی ۷۹۸ میلیون دلار صادرات استان تهران یعنی معادل ۶۴ درصد ارزش ریالی افزایش را تجربه کرده است. در حوزه اقتصادی ساماندهی و تعیین تکلیف ۴۱ واحد تولیدی متوقف شده بدهکار شبکه بانکی نیز محقق شده است.

استاندار تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود با تأکید بر به کارگیری نیروهای جوان و انقلابی در مجموعه مدیریتی استان تهران گفت:‌ در انتصاب بخشداران و فرمانداران جوان‌گرایی لحاظ شد به شکلی که امروز اکثر افرادی که به کار گرفته شدند جوان هستند تا سرمایه‌ای برای حوزه مدیریتی کشور ایجاد شود. ما معتقدیم هر کاری که توسط فرمانداری‌ها ودستگاه‌های شهرستانی قابل انجام است نباید به استان ارجاع شود و به گونه‌ای با تمرکززدایی در هفت محور اجرایی و عملیاتی به دنبال این هستیم که مسیر دستیابی مردم به مطالبات خود را کوتاه‌تر کنیم.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص روند پیگیری کاهش آلودگی هوا گفت:‌ در موضوع آلودگی هوای تهران بیشترین سهم مربوط به آلاینده متحرک است اما حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد سهم کارخانه‌ها و مجموعه‌های صنعتی اطراف تهران است. در سال‌های گذشته رشد صنعت در مجموعه استان تهران نامتوازن بوده و وجود ۴۸ لکه صنعتی که معمولا ساماندهی نیز نشده اند بر مشکلات افزوده است. در برخی از این لکه‌های صنعتی نظارت‌ها باید افزایش پیدا کند و از سوی دیگر قوانین سختگیرانه‌ای که از قبل وجود داشته از جمله ممنوعیت استقرار صنایع در شعاع ۱۲۰ کیلومتری شهر تهران باید اصلاح شود.

وی ادامه داد:‌ سال ۱۳۴۶ ممنوعیت استقرار صنایع در شعاع ۱۲۰ کیلومتری تهران در هیئت وزیران مصوب شد اما سوال این است که آیا از آن سال تاکنون صنعتی در استان تهران مستقر نشده است؟ هزاران صنعت مجاز و غیرمجاز در استان تهران مستقر شده‌اند لذا نیاز است که این قانون اصلاح شود. جمعیت ۱۴ میلیون نفر تهران به صنعت و بازسازی نیاز دارد. البته مقدم بر صنعت،‌محیط زیست است. بخشی از این آیین‌نامه با وزیر صنعت، معاون اول رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست تدوین شده و قطعا این اصلاح به نفع محیط زیست باید باشد. ما مجوز استقرار صنعت می‌دهیم مشروط بر اینکه محیط زیست مجوز بدهد و به این ترتیب لکه‌های صنعتی موجود در استان تهران نیز ساماندهی خواهند شد. قطعا می‌توان با استفاده از ظرفیت‌های تکنولوژیک درحیطه کاهش آلایندگی صنایع اقدامات موثری را انجام داد.

وی تأکید کرد: پیش نویس آیین‌نامه به توافق رسیده و برای طرح و تصویب در هیئت دولت برای معاون اول ارسال شده است. قطعا در این موضوع مسئله ساماندهی است نه حذف محدودیت استقرار صنایع در شعاع ۱۲۰ کیلومتری تهران.

منصوری در پاسخ به سوالی در خصوص موضوع حاشیه‌نشینی در استان تهران گفت:‌ کارگروه خدمات اجتماعی در استان تهران شکل گرفته و تک به تک موضوعات مختلف اجتماعی در این کارگروه با تعریف اولویت مورد بررسی قرار می‌گیرد. گام اول اصلاح تصویر شهری در حوزه معتادین متجاهر است. در حال حاضر براساس گمانه‌زنی در تهران ۲۵ هزار معتاد متجاهر وجود دارد. ظرفیت نگهداری ۱۵ هزار نفر است که در قدم اول ۱۰ هزار نفر ظرفیت نگهداری افزایش پیدا می‌کند. در بحث اصلاح سیما و منظر شهری در حاشیه تهران،‌شهرداری تهران و شهرداری‌های اطراف موضوع را در دستور کار خود قرار دادند. البته این مسئله ظرف یک سال و دو سال حل نخواهد شد و باید به این نکته نیز توجه کنیم که مردم اطراف تهران از متدین‌ترین مردم هستند و حاشیه نیستند بلکه متن هستند. لذا موضوعات این حوزه به جدیت در حال پیگیری است. مسئله حاشیه‌نشینی شهر صرفا به صورت عمرانی حل نخواهد شد.

وی ادامه داد: ظرفیت‌سازی برای مجموعه‌های نگهداری معتادین متجاهر دنبال خواهد شد. بحث منع قانونی افراد بالای ۶۵ سال و زیر ۱۸ سال در این حوزه با تدوین برنامه‌ای مدون دنبال می‌شود و به زودی به نتیجه خواهد رسید. در همین راستا مجموعه‌ای با ظرفیت ۱۰۰۰ نفر برای افراد بالای ۶۵ سال و ۱۰۰ نفر برای افراد زیر ۱۸ سال به زودی آماده خواهد شد. به این ترتیب ظرفیت نگهداری این افراد در فاز اول به ۱۹ هزار نفر خواهد رسید و امیدواریم ظرف ماه‌های آینده ظرفیت لازم ۲۵ هزار نفر تأمین شود.

منصوری در خصوص سفر رئیس جمهور در استان تهران نیز گفت:‌ جلسات مقدماتی برگزاری سفر انجام شده است. با وزرای مختلف پیش نویس مصوبات برای تصویب در دولت تقدیم شده است. زمان اولیه‌ای که برای این سفر اعلام شده فروردین‌ماه سال آینده و همزمان با ماه مبارک رمضان است. البته هنوز این زمان قطعی نشده است.

وی در خصوص محدودیت‌های کرونایی و اعمال آن‌ها در سطح استان تهران نیز گفت: همه دستگاه‌ها مکلف به رعایت مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا هستند و هر دستگاهی که در این حوزه کوتاهی کند با آن برخورد خواهد شد. مشکل اصلی در مراکز تجمع جمعیتی است. همانند بازار تهران و مجموعه مترو که تراکم جمعیت در آن وجود دارد و باید تشدید مراقبت‌ها در آن صورت بگیرد. سامانه ۱۱۱ نیز در این حوزه پاسخگوی شهروندان خواهد بود.

وی در خصوص برگزاری مراسم راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال نیز گفت:‌ روز گذشته در جلسه قرارگاه عملیاتی وزارت کشور این موضوع مطرح شد اما درباره آن برای کل کشور باید تصمیم واحدی اتخاذ شود؛ لذا مقرر شد در روز شنبه در ستاد ملی مقابله با کرونا با حضور رئیس جمهور تصمیم نهایی اتخاذ شود. اگر تصمیم بر برگزاری این مراسم باشد آمادگی کامل در استان تهران برای برگزاری وجود دارد.

وی در خصوص وجود سگ‌های بلاصاحب نیز گفت:‌ به تمام شهرداری‌ها ابلاغ شده که نسبت به این موضوع با حساسیت بیشتری اقدام کنند و قطعا نظارت بیشتری نیز اعمال خواهد شد.

استاندار تهران در پاسخ به سوالی در خصوص بوی نامطبوع در مسیر فرودگاه امام خمینی (ره) نیز گفت:‌ چند عامل برای انتشار این بو وجود دارد که از جمله آن می‌توان به پساب فاضلاب جنوب و غرب تهران اشاره کرد که احداث آن در دستور کار قرار گرفته است. منبع دیگر مجموعه آرادکوه محل دفن زباله‌های تهران است که پیچیدگی‌هایی دارد و معتقدیم باید به تدریج این مجموعه منتقل شود اما این انتقال به صورت دفعی نمی‌تواند باشد و در حال پیگیری است. منبع دیگر مجتمع‌های دامداری در این محدوده هستند که این موضوع نیز در حال پیگیری است تا این مشکل در آن محدوده حل و فصل شود.

وی درباره افزایش تعداد پرسنل شهرداری‌ها نیز گفت:‌ باید چارچوبی برای افزایش نیرو در شهرداری‌ها وجود داشته باشد. برخی شهرداری‌های حاشیه‌ای تا حدود ۸۰ درصد منابع خود را برای هزینه‌های جاری صرف می‌کنند و به دلیل اینکه سهمی از مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری‌ها اختصاص پیدا می‌کند خیال آن‌ها از تأمین منابع راحت شده در حالی که این بخش از منابع باید صرف امور عمرانی شود و برای هزینه‌های جاری نباید مورد استفاده قرار بگیرد.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها