کد خبر: 536650
|
۱۴۰۰/۱۱/۱۸ ۱۲:۰۳:۴۹
| |

ادغام سازمان جنگلها در سازمان محیط زیست؛ طرح تکراری و شکست خورده

ادغام سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری در سازمان محیط زیست، یکپارچگی سیاست­گذاری منابع طبیعی و اراضی کشاورزی در راستای بهره برداری صیانتی و حصول به امنیت غذایی را تهدید خواهد کرد.

ادغام سازمان جنگلها در سازمان محیط زیست؛ طرح تکراری و شکست خورده
کد خبر: 536650
|
۱۴۰۰/۱۱/۱۸ ۱۲:۰۳:۴۹

علی سلاجقه، رئیس سازمان محیط زیست طی نامه ای به رئیس جمهور خواستار ادغام سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری در سازمان محیط زیست شد. همزمان با این نامه از طرح ادغام سازمان جنگلها در سازمان محیط زیست و تشکیل وزارت محیط زیست و منابع طبیعی در مجلس رونمایی شد.

به گزارش تسنیم، طرح تشکیل وزارتخانه ای با عنوان «محیط زیست و منابع طبیعی» در سالهای  1395 و 1399 در مجلس مطرح شده بود که با آن مخالفت شد. مهمتر آنکه این دو سازمان قبلا سابقه ادغام وظایف خود با یکدیگر و تشکیل «وزارت منابع طبیعی» در سال 1346 را در کارنامه دارند که به دلیل مغایرت ذاتی و تعارض منافع با وزارت کشاورزی وقت، به عنوان وزارت متولی تولید غذا، منحل شد و به یکی از سازمانهای ذیل این وزارتخانه تبدیل گشت.

وظایف سازمان محیط زیست عمدتا شامل مدیریت و نظارت بر آلودگی هوا، پسماند، شکار و صید(در مناطق حفاظت شده) و مدیریت پارکهای ملى و آثار طبیعی با ارزش است. بنابراین به هیچ عنوان سازمانی با اهداف تولید و بهره وری، محسوب نمی ­شود و بیشتر نظارت و ارزیابی امور مرتبط با حفاظت از محیط زیست می پردازد.

اما وظایف سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری بر خلاف سازمان محیط زیست عمدتاً ناظر به تولید و بهره برداری از عرصه ها و منابع طبیعی است. کلیه امور مربوط به حفظ و احیاء، گسترش و بهره‌برداری در منابع طبیعی بر عهده این سازمان قرار دارد که  در ذیل وزارت جهاد کشاورزی و با نگاه بهره برداری و تولید در منابع طبیعی پیش می رود. بهره برداری از جنگلها و تولید چوب، بهره برداری از مراتع و تولید گوشت، آبخیزداری و تولید آب برای تولید غذا از مهمترین وظایف این سازمان است. این بدین معناست که عرصه قابل بهره برداری و طبیعی کشور در اختیار تولید قرار دارد در نتیجه مدیریت آن نیز باید در اختیار نهادی باشد که متولی تولید و پاسخگوی آن است.

نکته اساسی در ارائه این طرح برای ادغام دو سازمان مذکور، عدم توجه به مدیریت یکپارچه مدیریت تولید غذا و بهره وری از منابع طبیعی است. در حقیقت ادغام سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری در سازمان محیط زیست، یکپارچگی سیاست­گذاری منابع طبیعی و اراضی کشاورزی در راستای بهره برداری صیانتی و حصول به امنیت غذایی را تهدید خواهد کرد.

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها