اورست درحال آب شدن!
شرپاها می گویند که اورست در حال آب شدن بوده و این کوه نسبت به ۱۰۰ سال گذشته دچار تغییرات زیادی شده است.
شرپاهای نپال هشدار می دهند که چگونه یخچال های طبیعی در کوه اورست به سرعت در حال ذوب شدن هستند و عبور از قله را خطرناک تر کرده و زندگی مردمی را که در زیر کوه زندگی می کنند به خطر می اندازند.
به گزارش ایسنا، کامی ریتا شرپا، رکورددار بیشترین صعود به قله اورست میگوید که نگران آینده بلندترین قله جهان است زیرا افزایش دما باعث ناپدید شدن یخچالهای طبیعی و برف با سرعت نگرانکنندهای میشود.
این شرپا که ۲۵ بار به قله اورست رسیده است، می گوید: "همه کوه ها در حال ذوب شدن هستند. "
کوه اورست پوشیده از برف سنگین در می سال ۱۹۲۱
او ادامه داد: آب و هوا در کوهستان بسیار غیر قابل پیش بینی است. کوهها شروع به خالی شدن میکنند، زیرا صخرههای پوشیده از برف در حال حاضر فقط سنگ هستند!
عکس های گرفته شده از اورست در ماه می ۱۹۲۱ و ژانویه ۲۰۱۹ از سمت کوه تبت تفاوت فاحشی را نشان می دهد.
اورست در سال ۲۰۱۹
در سال ۲۰۱۹، دانشمندانی که تغییرات آب و هوایی در این منطقه را رصد کرده اند دریافتند که میانگین نرخ ذوب در دهه گذشته به دلیل دماهای بالا و کاهش بارش برف دو برابر شده است.
آپا شرپا، رکورددار سابق جهان که قبل از بازنشستگی ۲۱ بار به اورست صعود کرد، شاهد ناپدید شدن کوه در مقابل چشمان خود بود.
او می گوید: «تغییر بزرگی نسبت به زمانی که برای اولین بار صعود کردم و آخرین صعودم وجود داشت. زمانی که برای اولین بار صعود کردم، برف و یخ بیشتر بود، اما اکنون به دلیل تغییرات آب و هوایی، سنگیتر شده است.»
او افزود: «یخچال ها در حال ذوب شدن هستند!»
برای شرپاهایی مانند کامی و آپا که وظیفه راهنمایی گردشگران و حمل تجهیزات خود را به بالای قله ۸۸۴۹ متری بر عهده دارند، گرمایش جهانی این صعود را خطرناکتر میکند.
کامی میگوید بدون برف و یخ که صخرهها را در جای خود نگه میدارد، فاجعههای طبیعی مانند ریزش سنگ و بهمن بیشتر از روزهای قدیم رخ میدهند.
آپا به یاد می آورد که در دهه ۱۹۹۰ بدون کلاه ایمنی کوهنوردی کرده بود اما اکنون کوهنوردان به دلیل سقوط سنگ ها مجبور به استفاده از کلاه ایمنی هستند.
پمبا دورجه شرپا، فعال در زمینه آب و هوا که ۲۱ بار به اورست صعود کرده توضیح می دهد که یکی از خطرناک ترین قسمت های کوه، آبشار یخی به نام خومبو است.
آبشار یخی قسمت شیب دار یک یخچال طبیعی است که شبیه به آبشار یخ زده است. آبشار یخی خومبو در بالای کمپ اصلی اورست قرار دارد و یکی از ترسناک ترین قسمت های مسیر به سمت قله محسوب می شود.
در آوریل ۲۰۱۴، ستونی از یخ در آنجا فرو ریخت و باعث سقوط بهمن شد که ۱۶ شرپا را کشت.
پمبا میگوید: با افزایش تغییرات اقلیمی و گرم شدن کره زمین، یخها در آنجا آب میشوند و خطر بیشتری دارد. قبلاً از ساعت ۱ تا ۲ صبح صعود را شروع می کردیم. اکنون باید حدود ساعت ۱۲ صبح شروع کنیم تا قبل از طلوع خورشید از کوه یخ عبور کرده و از خطر ذوب شدن آن جلوگیری کنیم.
یک تیم تحقیقاتی با اندازهگیری دمای یخ در یخچال خومبو در سال ۲۰۱۸ دریافتند که یخ بهطور قابلتوجهی گرمتر از حد انتظار بوده است. با ذوب شدن برف، شرپاها از دیدن اجساد کوهنوردان گذشته که ظاهر می شوند وحشت زده شده اند!
تخمین زده می شود که ۲۸۰ نفر در اورست جان خود را از دست داده اند که یک سوم آنها شرپا هستند. کامی میگوید: برای هر کوهنوردی خطرناک است، اما شرپاها کسانی هستند که ریسکهای بزرگی را انجام میدهند.
او افزود: "هیچ کس مسئولیت و مبارزاتی را که شرپاها در طول سفر با آن مواجه می شوند، نمی شناسد. "
اما برخلاف گردشگران غربی که به دنبال ماجراجویی هستند، بسیاری از شرپاها چاره ای جز صعود ندارند تا برای تامین غذای خانواده خود دستمزدی به دست آورند. صنعت گردشگری کوهستانی نپال در سال ۲۰۱۹، ۷۲۴ میلیون دلار به اقتصاد این کشور کمک کرد.
آپا می گوید: می خواستم تحصیل کنم و پزشک شوم. اما متأسفانه وقتی ۱۲ ساله بودم، پدرم از دنیا رفت. بعد چاره ای نداشتم، مجبور بودم خرج خانواده ام را بدهم. بنابراین من یک باربر و راهنمای کوهنوردی شدم.
کامی هم از سر ناچاری و نه انتخاب کوهنورد شد. او می گوید که من مسئولیت مراقبت از خانواده ام را بر عهده داشتم و در آن لحظه از نظر مالی ثبات چندانی نداشتم. از آنجایی که از خانواده فقیر بودم، تنها منبع درآمد، کوهنوردی بود.
آپا بار دیگر می گوید: ما هیچ تحصیلی نداریم. بنابراین ما باید صعود کنیم، حتی اگر این کار خطرناک باشد. به همین دلیل است که بیشتر مردم ما در اورست می میرند تا مردم غربی و یا مردم اروپا.
مردمی که در کوهپایه های اورست زندگی می کنند همچنین از اثرات ذوب کوه ترس دارند. پمبا میگوید که مردم جامعه او با ترس از ترکیدن دریاچههای مجاور که با یخهای ذوب شده از یخچالهای طبیعی پر میشوند، زندگی میکنند.
او میگوید اگر دریاچه Tsho Rolpa منفجر شود، روستایش ظرف ۱۰ دقیقه از بین میرود چرا که این دریاچه یکی از بزرگترین دریاچه های یخی نپال است که در ارتفاع ۴۵۸۰ متری قرار دارد.
به گزارش ایسنا، آب شدن یخ های اورست یکی از معضلاتی بوده که به دلیل گرم شدن آب و هوای جهان در حال رخ دادن است و همانطور که در تصاویر مشخص است این کوه نسبت به ۱۰۰ سال گذشته دچار تغییرات زیادی شده است. شرپاها که گروهی از افراد بومی نپال هستند برای چندمین بار هشدار های خود را اعلام کرده اند و باید دید که برای این معضل چه چاره ای اندیشیده خواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید