کد خبر: 538316
|
۱۴۰۰/۱۱/۲۷ ۱۴:۵۱:۳۷
| |

عضو هیات علمی دانشگاه مشهد:

هر سرماخوردگی امیکرون است/ تهوع و استفراغ؛ علامت سویه جدید

عضو هیات علمی گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در شرایط فعلی هر نوع علائم سرماخوردگی اعم از سرفه و گلودرد باید اومیکرون تلقی شود و چیزی به نام سرماخوردگی یا حساسیت وجود ندارد.

هر سرماخوردگی امیکرون است/ تهوع و استفراغ؛ علامت سویه جدید
کد خبر: 538316
|
۱۴۰۰/۱۱/۲۷ ۱۴:۵۱:۳۷

 علی اکبر حیدری با بیان اینکه در صورت ابتلا به تب همراه با هر علامتی به خصوص با علائم تنفسی سرماخوردگی یا سردرد و تهوع باید به پزشک مراجعه کرد افزود: به دلیل چرخش سریع ویروس اومیکرون در جامعه باید هرگونه علامت بیماری را جدی تلقی کرد و تا مطمئن شدن در خصوص عدم ابتلا به کرونا پیش رفت.

به گزارش دانشجو، وی ادامه داد: اومیکرون بیشتر با تهوع و استفراغ همراه است و در صورتی که بدن دارای آنتی بادی ناشی از واکسیناسیون باشد احتمال وخامت حال بیمار کاهش می‌یابد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: دریافت دز سوم واکسن کرونا و استفاده مستمر از ماسک در حفظ سلامت عمومی جامعه مؤثر است.

وی با بیان اینکه تجمع و تردد حداقلی و شستشوی دست حداکثری باید در مواجهه با این سویه ویروس کرونا مدنظر قرار گیرد افزود: ویروس کرونا به سرعت در جامعه در حال چرخش است بنابراین نباید با دریافت واکسن، سایر پروتکل‌های بهداشتی را زیر پا گذاشت بلکه باید متوجه بود که واکسن می‌تواند در کنار تقویت سیستم ایمنی بدن در جلوگیری از وخامت حال فرد مؤثر باشد.

دکتر حیدری ادامه داد: عادی انگاری و ساده انگاری سویه جدید اومیکرون می‌تواند باعث افزایش تعداد بیماران و بستری شدگان شود بنابراین برای حفظ سلامت عمومی باید همچنان به صورت مستمر از ماسک استفاده کرد و رعایت پروتکل‌های بهداشتی را جدی گرفت.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاه‌های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه و دانشکده‌های پزشکی نیشابور و تربت‌جام است.

براساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۶۸ میلیون و ۶۰۲ هزار و ۵۵ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۶۷ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به ۱۳۴ هزار و ۵۳ نفر رسیده است.

تاکنون ۶۳ میلیون و ۵۱۵ هزار و ۴۲ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده اند.

همچنین تاکنون ۶۱ میلیون و ۷۲۷ هزار و ۱۷۹ دُز اول، ۵۴ میلیون و ۸۷۷ هزار و ۷۱۵ دُز دوم و ۲۱ میلیون و ۵۹۳ هزار و ۱۱ دُز سوم واکسن کرونا در کشور تزریق شده و مجموع واکسن‌های تزریق شده در ایران به ۱۳۸ میلیون و ۱۹۷ هزار و ۹۰۵ دُز رسیده است.

در حال حاضر ۲۴۷ شهرستان از نظر شیوع کرونا در وضعیت قرمز، ۱۱۲ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۸۹ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند و هیچ شهر کشور در وضعیت آبی به سر نمی‌برد.

پاندمی کرونا در جهان ۴۱۴ میلیون و ۳۷۸ هزار و ۶۷۲ نفر را بیمار کرده و جان پنج میلیون و ۸۴۶ هزار و ۹۳۵ نفر را گرفته است. ۳۳۶ میلیون و ۴۷۰ هزار و ۲۷۶ نفر از افراد مبتلا به ویروس کرونا در جهان هم تاکنون درمان شده‌اند.

در این میان آمریکا با ۷۹ میلیون و ۵۲۰ هزار و ۶۶۵ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ و همچنین ۹۴۶ هزار و ۱۸۰ قربانی ویروس کرونا، بیشترین آمار ابتلا و تلفات ناشی از پاندمی کرونا را در جهان به خود اختصاص داده است. پس از آمریکا کشور‌های هند، برزیل و فرانسه بیشترین شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا را دارند.

ایران بر اساس آخرین آمار‌های رسمی از لیست جدول ۱۰ کشوری که بیشترین جمعیت مبتلایان به کرونا را در جهان دارند حذف شده است.

 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها