کد خبر: 543260
|
۱۴۰۰/۱۲/۲۴ ۱۱:۳۹:۰۶
| |

رئیس پیشگیری قرارگاه عملیاتی ستاد مقابله با کرونا عنوان کرد:

خطر شروع پیک هفتم کرونا در بهار ۱۴۰۱

رئیس کارگروه بهداشت و پیشگیری قرارگاه عملیاتی ستاد مقابله با کرونا گفت: نمی‌توان پیش‌بینی کرد شدت و روند واریانت‌های بعدی در کشورهای مختلف چگونه خواهند بود.

خطر شروع پیک هفتم کرونا در بهار ۱۴۰۱
کد خبر: 543260
|
۱۴۰۰/۱۲/۲۴ ۱۱:۳۹:۰۶

حمید سوری رئیس کارگروه بهداشت و پیشگیری قرارگاه عملیاتی ستاد مقابله با کرونا با اشاره به سابقه بیش از دو سال اپیدمی کرونا در ایران و جهان افزود: بر این باور هستم هنوز تغییر اساسی که موجب شود تا ما رفتار عادی داشته باشیم پیش نیامده است. به همین دلیل جامعه همچنان ظرفیت پیک‌های بعدی را دارد.

به گزارش فارس، وی با اظهار نگرانی از این روند اظهار کرد: اگر دستورالعمل‌های بهداشتی به خوبی رعایت نشوند و نظارت و پایش درستی انجام نشود؛ احتمال دارد پس از تعطیلات نوروزی(نیمه اول فصل بهار) با پیک هفتم کرونا مواجه شویم. پس نباید خوشبین باشیم.

سوری با تاکید بر اینکه هنوز نمی‌توانیم مطمئن باشیم به پایان پیک ششم نزدیک می‌شویم، ادامه داد: امیدواریم ظرف چند روز آینده این روند ادامه پیدا کند و شاهد افزایش موارد مرگ و بستری بیشتر نباشیم.

وی با اشاره به اینکه نمی‌توانیم در موارد ابتلاء قضاوت قطعی داشته باشیم گفت: ما عدد واقعی موارد ابتلا در کشور را نداریم چون بیماریابی فعال نداریم و فقط تعداد افرادی که به پزشک مراجعه می‌کنند و یا اینکه تست می‌دهند را مد نظر قرار می‌دهیم.

رئیس کارگروه بهداشت و پیشگیری قرارگاه عملیاتی ستاد مقابله با کرونا در پاسخ به اینکه چکار کنیم تا با پیک هفتم مواجه نشویم اظهار کرد: برخی کارها به مدیریت اپیدمی مربوط است و بخشی توسط مردم باید انجام شود تا با پیک هفتم مواجه نشویم. مردم نباید دچار عادی‌انگاری شوند و تصور نکنند چون شدت اُمیکرون کمتر از دلتاست، اپیدمی پایان یافته است. چون سویه‌های گاما و بتا که پیش از دلتا در جامعه فراگیر شدند شدت کمتری داشتند،‌ اما بیکباره با جهش این ویروس، سویه دلتا شیوع پیدا کرد که کُشندگی و وخامت بالایی داشت.

وی در ادامه به هوشمندی ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: نمی‌توان پیش‌بینی کرد شدت و روند واریانت‌های بعدی در کشورهای مختلف چگونه خواهند بود. وقتی واریانتی ایجاد می‌شود الزاما در تمام جهان شیوع زیاد ندارد مثل گاما که در کشور ما خودنمایی نکرد و بیشتر در کشورهای آمریکای جنوبی شیوع بالایی داشت. بنابراین الگوی بیماری‌زایی ویروس و تغییرات ساختار ژنتیکی آن قابل پیش‌بینی نیست و از طرف دیگر نظام مراقبت ژنومیک هم در کشور نداریم که واریانت‌های مختلف را جستجو کنیم. شاید سویه‌هایی در جمعیت ما باشند که از آن بی‌اطلاع هستیم. بنابراین نباید هرگز تصور کنیم که شرایط عادی شده و یا رو به عادی شدن است.

سوری بر لزوم مدیریت مناسب دستورالعمل‌های کرونایی تاکید کرد و رصد و پایش متاسب بیماران را یکی از راهکارهای اصلی کنترل اپیدمی کرونا به ویژه سویه اُمیکرون عنوان کرد.

 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها