زلفیگل:
تقویت بیمه در پژوهش به حمایت از پژوهشگران کمک میکند
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: نهادینه کردن بیمه در پژوهش به حمایت از پژوهشگران و رشد قراردادهای پژوهشی دانشگاهیان با صنعت و کشاورزی کمک میکند لذا بیمه پژوهش امری ضروری است.
آئین معارفه سرپرست دانشگاه ملایر و قدردانی از خدمات رئیس سابق این دانشگاه با حضور محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، استاندار همدان، امام جمعه شهرستان، نمایندگان مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی، فرماندار ویژه شهرستان، روسا و مسوولان ادرات شهرستان و جمعی از اساتید و کارکنان این دانشگاه برگزار شد.
به گزارش فارس، به نقل از ادارهکل روابط عمومی وزارت علوم، زلفیگل ضمن ابراز خرسندی از حضور در دانشگاه ملایر اظهار داشت: نظام ایدهها و نیازها در محضر رهبر معظم انقلاب و هیات دولت ارائه و در مجلس شورای اسلامی با حمایت نمایندگان در قانون بودجه آورده شده و در شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز تصویب شد.
وی افزود: در این سامانه تمامی نیازهای صنایع خصوصی و دولتی را نمایهسازی میکنیم و در اختیار دانشجویان و اساتید دانشگاهها قرار میدهیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه از این پس عملکرد وزارت علوم متفاوت خواهد شد؛ بیمه کردن پژوهش را ضروری دانست و ادامه داد: نوع نگاه جامعه به دانشگاهها متفاوت شده و علمدار این موضوع رهبر فرزانه انقلاب هستند که تولید را به دانشبنیان مرتبط کردند.
وی با اشاره به وظیفه و نقش خطیر و سنگین دانشگاهها در تحقق شعار سال، از ایجاد معاونت فناوری و نوآوری در وزارت علوم خبر داد و گفت: با راهاندازی این معاونت برنامههای مدونی برای پارک علم و فناوری و مراکز رشد داریم. وی از رئیس دانشگاه ملایر خواست که نسبت به پیگیری و راهاندازی و اخذ مجوز پردیس فناوری این دانشگاه اقدام کند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاه ملایر را مولود انقلاب دانست و گفت: دانشگاه باید نگین هر شهری باشد، آن زمان نوع نگاه جامعه به دانشگاهها متفاوت خواهد بود.
زلفیگل با تأکید بر اینکه باید قدردان گذشتگان و کسانی که برای ایجاد و توسعه دانشگاهها به ویژه دانشگاه ملایر زحمات زیادی کشیدند، باشیم، بیان کرد: انتظار ما از دانشگاهها این است که الگوی سایر اقشار جامعه باشند و نشان دهیم که دانشگاه نگین هر شهری است.
وی با اشاره به اینکه در حوزه فرهنگی با مشکلاتی مواجه هستیم، تأکید کرد: جامعه دانشگاهی باید در پویش و پالایش حوزه فرهنگی به خوبی تلاش کنند.
زلفیگل با اشاره رشد و توسعه روزافزون کشور پس از پیروزی انقلاب در حوزههای مختلف خاطرنشان کرد: ایجاد دانشگاهها و مراکز آموزش عالی به برکت پیروزی انقلاب و خون مطهر شهدا و از خودگذشتگی ایثارگران و جانبازان است.
وی با تأکید بر اینکه باید نقاط قوت نظام مقدس جمهورس اسلامی را تقویت کنیم، ادامه داد: دشمن همواره نقاط قوت کشور و نظام همچون ولایت فقیه، نهادهای انقلابی و ولایی، ارتش و سپاه و مسائل علمی و دانشگاهی را هدف قرار میدهد.
وزیر علوم با تأکید بر اینکه کشور از طریق دانشگاهها جایگاه پیدا میکند، گفت: تمامی ملت ایران که از رشد و توسعه کشور خوشحال میشوند، بسیجی هستند و نتیجه رفتار کردار و گفتار آنها موجب دوام و قوام نظام جمهوری اسلامی میشود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در بخش دیگری از سخنان خود چشم انداز دانشگاه ملایر را روشن دانست و تأکید کرد: این دانشگاه میتواند در برخی از موضوعات برای کشور پروژههای کلان ملی تعریف کند و ما نیز حمایت میکنیم. دانشگاه ملایر میتواند در حوزههایی همچون انگور، کشمش و مبل منبت سرآمد باشد و تحول ایجاد کند.
وی با اشاره به اینکه هدف و آرمان برای دانشگاهها باید مشخص باشد، از استاندار همدان و فرماندار ملایر خواست که دانشگاه ملایر را در ابعاد مختلف کمک کنند، چراکه هزینه کردن برای علم سرمایهگذاری است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنین به حضوری شدن آموزش در دانشگاهها اشاره کرد و افزود: مسوولان در هر شهری مدیران دانشگاهها را در تأمین خوابگاه و تردد دانشجویان تنها نگذارند و برای تقویت آموزش به صورت حضوری اهتمام ورزند.
زلفیگل یادآور شد: جامعه دانشگاهی، دانشگاهها و حوزههای علمیه از این جهت که دانایی را در جامعه سوق میدهند دارای جایگاه ویژهای هستند و بدون شک این دانایی به صورت تدریجی و پلکانی ایجاد میشود و نیازمند حمایت است.
وی پژوهش را یکی از کارکردهای دانشگاهها برشمرد و بر لزوم تلاش برای تحقق شعار سال تأکید کرد و گفت: در کشور ما پژوهش باید هدفمندتر پیگیری شود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنین با قدردانی از خدمات خسرو سایوند، برای ابراهیم محمدیمنش سرپرست دانشگاه ملایر آرزوی موفقیت کرد و خواستار برقراری تورهای بازدید از سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و استفاده از تولیدات شرکتهای دانشبنیان در این سازمان شد.
شایان ذکر است در این مراسم، پروژههای عمرانی مرکز همایشهای سردار شهید حاج رسول حیدری و پژوهشکده انگور و کشمش دانشگاه ملایر افتتاح شد.
دیدگاه تان را بنویسید