خوزستان رتبه دوم تلفات برق گرفتگی در کشور
دستگاههای فرهنگی برای آموزش به مردم چکار کردند؟
استان خوزستان با ۷۵ فوتی بعد از تهران در سال گذشته بیشترین تلفات را در برق گرفتگی داشت.
برق گرفتگی گاه در اثر یک سهلانگاری و یا نداشتن علم و آگاهی نسبت به مخاطرات استفاده از لوازم برقی و بیتوجهی به رعایت اصول ایمنی، منجر به مصدومیت شدید و یا حتی مرگ افراد میشود.
به گزارش تسنیم، هرساله شماری از هموطنان به دلیل برق گرفتگی جان خود را از دست می دهند، ارتقای سطح ایمنی محیط کار و زندگی و همچنین رعایت اصول ایمنی و جلوگیری از سهل انگاری می تواند جلوی بروز اینگونه حوادث را بگیرد.
در زندگی ماشینی امروز ما که تقریبا همه کارها و امورات با استفاده از برق و دستگاه های الکترونیکی قابل انجام است همواره خطر برق گرفتگی در سایه بی توجهی در کمین است و هر آن ممکن است جان افراد به خطربیفتد.
با پیشرفت تمدن و اختراع وسایل مختلف برقی متاسفانه حوادث ناشی از برق گرفتگی شهری رو به ازدیاد است ، امروزه در اغلب خانه ها تلویزیون ،کولر،آسانسورها، یخچال،فریزر،لامپ های روشنایی ،بخاری برقی و... که مورد استفاده همگان است.
از آنجا که بشر روز به روز از مواهب جدید علم برای تسریع در کارها و به عبارت دیگر از روی تنبلی صدها نوع وسیله برقی دیگر مانند مو خشک کن برقی (سشوار)، بخاری برقی ،شیرینی پزبرقی ،کباب پز برقی،پلوپز برقی ،کیسه گرم کن برقی ،تشک برقی و...را استفاده می کند.
این تازه وسایل خانگی معمولی است و اگر با ماشین آلات بزرگ صنعتی که در استان خوزستان به دلیل وجود شرکت های بزرگ در این منطقه را اضافه کنیم در خواهیم یافت که منابع بی شماری برای برق زدگی و برق گرفتگی در اختیار بشر است در کارخانه ها، کارگاه ها، مغازه ها ،تعمیرگاه ها و سازمان های اداری نیز اغلب دستگاه ها برقی است و روزی نیست که حادثه ناشی از کار با وسایل برق خانگی یا کارگاهی نداشته باشیم.
در روزهای گذشته سازمان پزشکی قانونی با نتشار آماری اعلام کرد: سال گذشته 834 نفر در کشور بر اثر برق گرفتگی جان خود را از دست دادند که این رقم در مقایسه با سال قبل از آن رشد 12.9 درصدی دارد.
سازمان پزشکی قانونی کشور با اعلام این خبر افزود: از کل تلفات برق گرفتگی در سال گذشته 756 نفر مرد و 78 نفر زن بودند.
وی در ادامه بیان داشت: در این سال استان های تهران با 125، خوزستان با 75 و فارس با 49 فوتی بیشترین و استان های چهارمحال و بختیاری با یک، کهگیلویه و بویراحمد و زنجان هرکدام با شش و قم و ایلام هر کدام با هفت فوتی کمترین آمار قربانیان برق گرفتگی را داشته اند.
از سویی با شروع فصل گرم سال، تعداد قربانیان برق گرفتگی در جداول آماری سازمان رو به افزایش می گذارد و بیشترین تعداد قربانیان برق گرفتگی در تابستان ثبت می شود. به نظر می رسد یکی از دلایل این افزایش آمار، راه اندازی دستگاه های برودتی و سرویس کولرها در آغاز فصل تابستان است که بدون شک رعایت هشدارها و نکات ایمنی می تواند آمار برق گرفتگی و تلفات ناشی از آن را تا حدی کاهش دهد.
همچنین براساس آمارهای موجود در سال 1400 نیز بیشترین تعداد تلفات برق گرفتگی در ماه های تیر و مرداد به ترتیب با 105 و 102 کشته گزارش شده است.
تاکید سازمان پزشکی قانونی کشور بر رعایت نکات ایمنی
از آنجا که مطابق آمارها تعداد تلفات برق گرفتگی در سال های اخیر روندی افزایشی داشته و در سال گذشته(1400) به بیشترین میزان خود در 11 سال اخیر(از سال1390 تا پایان 1400) رسیده است؛ همچنین با توجه به نزدیک شدن به روزهای گرم سال و راه اندازی و استفاده از وسایل سرمایشی، سازمان پزشکی قانونی با ارائه توصیه هایی از هموطنان می خواهد حتما اصول فنی و نکات ایمنی را در نصب و به کارگیری سیستم های سرمایشی و به طور کلی استفاده از وسایل برقی به کار گیرند.
دیدگاه تان را بنویسید