مقابله با خشکسالی و بیابان زایی در دستور کار آسیای مرکزی
هماهنگ کننده پروژه منطقهای کشورهای آسیای مرکزی برای مدیریت پایدار زمین گفت: تخریب خاک و خشکسالی تهدیدهای رایجی هستند که نیاز به اقدام و همکاری مشترک دارند.
در روز جهانی مبارزه با بیابان زایی و خشکسالی شعار «بیایید با هم بر خشکسالی غلبه کنیم» تعیین شد.
به گزارش فارس، «محمود شوماروف» هماهنگ کننده پروژه منطقهای کشورهای آسیای مرکزی برای مدیریت پایدار زمین، گفت: خشکسالی و بیابان زایی از ویرانگرترین بلایای طبیعی هستند. این پدیده منجر به کمبود محصول، آتشسوزی جنگلها، کمبود شدید آب و در نتیجه مرگ دامها و ناامنی غذایی مردم میشود.
وی ادامه داد: از آنجایی که تخریب خاک و خشکسالی تهدیدهای رایجی هستند که نیاز به اقدام و همکاری مشترک دارند، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان در سال 2003 توافق کردند که در مبارزه با بیابان زایی با یکدیگر متحد شوند.
شوماروف افزود: تنها با تلاش مشترک میتوان با بیابان زایی و خشکسالی در مقیاس جهانی مبارزه کرد.
شایان ذکر است، در این راستا یک برنامه اقدام خشکسالی و یک برنامه 10 ساله برای گذار به مدیریت پایدار آب و زمین تدوین شد.
در سال 2018، یک پروژه منطقهای سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد و تسهیلات جهانی محیط با عنوان «مدیریت یکپارچه منابع طبیعی در کشاورزی خشکسالی و شوری آسیای مرکزی و ترکیه» در آسیای مرکزی راه اندازی شد.
این پروژه با تخریب خاک مقابله میکند، استفاده از فناوریهای کشاورزی منطقی و صرفه جویی در منابع را ترویج و دانش و تجربه رویکردهای قدیمی و مدرن برای استفاده کارآمد از آب، خاک و مراتع طبیعی را منتشر میکند.
همچنین در چارچوب پروژه ابتکار کشورهای آسیای مرکزی در مورد مدیریت پایدار زمین و سایر ابتکارات با هدف استفاده متوازن از منابع طبیعی، فناوریهای نوین کشاورزی، نقشههای کاربری اراضی معرفی میشود.
محصولات مقاوم به خشکی و نمک با همکاری موسسات تحقیقاتی برای اطمینان از امنیت غذایی در مواجهه با تغییرات آب و هوایی آزمایش و در همین راستا نهالستانهایی برای پرورش درختان میوه و انگور در کشورهای منطقه ایجاد میشود. در صدها گلخانه سیستمهای آبیاری قطرهای مدرن در حال نصب است. سردابهایی در مناطق بیابانی ساخته و انبارهای قدیمی آب شیرین بازسازی و سنسورهای از راه دور در آبراههای مناطق خشک نصب میشوند.
دیدگاه تان را بنویسید