کد خبر: 558987
|
۱۴۰۱/۰۳/۳۰ ۱۵:۰۰:۳۷
| |

مدیرکل دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست:

احداث پتروشیمی در میانکاله مغایر با قوانین جهانی ذخیره‌گاه‌های زیستکره است

مدیرکل دفتر ارزیابی زیست محیطی با بیان اینکه احداث پتروشیمی در میانکاله مغایر با قوانین جهانی ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره است، گفت: اگر صنعت پتروشیمی بخواهد در آنجا احداث شود، این ذخیره‌گاه از لیست ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره دنیا حذف خواهد شد.

احداث پتروشیمی در میانکاله مغایر با قوانین جهانی ذخیره‌گاه‌های زیستکره است
کد خبر: 558987
|
۱۴۰۱/۰۳/۳۰ ۱۵:۰۰:۳۷

 محمود یزدان دوست، مدیرکل دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص تذکر نماینده مردم ساری و میان‌دورود در مجلس شورای اسلامی به رییس سازمان حفاظت محیط زیست درباره رد مجوز زیست‌محیطی پروژه احداث پتروشیمی میانکاله اظهار کرد: پروژه‌ای که برای ارزیابی زیست‌محیطی به ما پیشنهاد شده دارای دو فاز است که فاز اول آن در استان مازندران و فاز دوم در استان سمنان قرار دارد. در فاز اول، گاز متان به پروپیلن تبدیل و پس از انتقال به استان سمنان با یک خط لوله به طول ۲۰۰ کیلومتر در فاز دوم به محصول نهایی پروژه که همان پلی پروپیلن است، تبدیل می‌شود.

به گزارش ایسنا، وی با رد این ادعا که سازمان حفاظت محیط زیست به دنبال گرفتن این پروژه از استان مازندران و انتقال آن به استان سمنان است است، تاکید کرد: ما اصولا با احداث پروژه پتروشیمی در داخل ذخیره‌گاه زیست‌کره مشکل داریم و مطابق قوانین و مقررات جهانی حاکم بر ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره قادر به صدور مجوز برای چنین صنعتی در داخل ذخیره گاه زیست‌کره نیستیم.

مدیرکل دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه ذخیره‌گاه زیست‌کره میانکاله در سال ۱۳۵۵ به تایید یونسکو رسیده است، گفت: ما در هیچ ذخیره‌گاه زیست‌کره مجاز به انجام مطالعات زیست‌محیطی نیستیم بنابراین صدور مجوز برای پروژه پتروشیمی میانکاله از اساس غیرممکن است و دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست به هیچ وجه برای آن مجوزی صادر نخواهد کرد چون با قوانین ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره مغایرت دارد.

یزدان دوست خاطرنشان کرد: اگر صنعت پتروشیمی بخواهد در آنجا احداث شود، این ذخیره‌گاه از لیست ذخیره‌گاه‌های زیست کره دنیا حذف خواهد شد. 

وی افزود: از آنجا که این اولین کاری است که در دنیا برای تبدیل متان به پروپیلن انجام می‌شود، هیچگونه استانداردسازی برای آن وجود ندارد و توان دریافت لایسنس هم نخواهد داشت. ضمن اینکه انتقال پروپیلن با خط لوله ۲۰۰ کیلومتری به استان سمنان با ضوابط پدافند غیرعامل نیز مغایرت دارد.

مدیرکل دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست با کذب محض خواندن ادعای آبرسانی سد فینسک به پروژه پتروشیمی گفت: سد فینسک در استان سمنان احداث می‌شود و هدف از احداث آن، تامین آب شرب شهرهای مهدی‌شهر و سمنان و حق‌آبه‌های کشاورزی است و هیچ گونه تخصیصی به بخش صنعت نخواهد داشت.

یزدان دوست تاکید کرد: هنوز برای احداث سد فینسک هم مجوز زیست‌محیطی صادر نکرده‌ایم و این موضوع در دست مطالعه قرار دارد. 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست چندی پیش منصورعلی زارعی - نماینده مردم ساری و میان‌دورود در مجلس شورای اسلامی - در قالب یک تذکر به رییس سازمان حفاظت محیط زیست، مدعی ارسال نامه او به دولت برای انتقال پتروشیمی به استان همسایه شد و گفت: چرا دستور متوقف سازی سد فینسک را صادر نمی‌کنید؟ این سد هزاران میلیارد خسارت به بخش کشاورزی و محیط زیست وارد می‌کند. به نظر مردم ما حتماً شما می‌خواهید آب مورد نیاز این پتروشیمی را از این سد تامین کنید.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها