کد خبر: 559530
|
۱۴۰۱/۰۴/۰۱ ۲۲:۴۸:۰۴
| |

گفتگوی تلویزیونی رئیس قوه قضائیه:

امر قضا بسیار خطیر است/ توجه مقام معظم رهبری به حکمرانی عادلانه

گفتگوی تلویزیونی غلامحسین محسنی اژه ای با مردم در اولین روز از هفته قوه قضائیه آغاز شد.

امر قضا بسیار خطیر است/ توجه مقام معظم رهبری به حکمرانی عادلانه
کد خبر: 559530
|
۱۴۰۱/۰۴/۰۱ ۲۲:۴۸:۰۴

غلامحسین محسنی اژه‌ای در گفتگوی تلویزیونی با مردم ضمن عرض تبریک هفته قوه قضائیه گفت: سالگرد شهدای هفتم تیر و شهید دکتر بهشتی و همه شهدای قوه قضائیه را گرامی می‌دارم.

به گزارش مهر، رئیس قوه قضائیه در ادامه و در پاسخ به سوالی مبنی براینکه از نظر شما قوه قضائیه مطلوب و ممکن چه ویژگی‌هایی دارد؟ گفت: امر قضا امر خطیری است در قانون اساسی و در شرع هم به این مسئله با اهمیت پرداخته شده و مقام معظم رهبری نسبت به امر قضا و حکمرانی عادلانه توجه ویژه داشتند و در حکم انتصاب رئیس قوه قضائیه در دو دوره اخیر توجه ویژه ای شده است.

وی افزود: عدالت از جمله اهداف غایی انقلاب اسلامی است به همین منطور اجرای عدالت، حفظ حقوق عامه، نظارت بر اجرای درست قانون و پیشگیری از وقوع جرم و مجازات و اصلاح مجرم از برنامه‌های دستگاه قضا است.

محسنی اژه ای با بیان اینکه قوه قضائیه مطلوب، قوه‌ای است که بتواند پناه مظلوم باشد گفت: قوه قضائیه مطلوب باید بتواند حق مظلوم را از ظالم بگیرد.

ضرورت توجه ویژه به موضوع نیروی انسانی

رئیس دستگاه قضائی با تاکید براینکه در حکم انتصابی رهبری بر ۶ مورد تاکید ویژه شده بود گفت: از عوامل مهم و کارساز موضوع نیروی انسانی در قوه قضائیه است. نیروی انسانی در دستگاه قضا که باید اجرای عدالت را ایفا کند از اهمیت ویزه ای برخوردار است. امروز قاضی ما باید براساس قانون عمل کند بر همین اساس، خود قانون باید عادلانه باشد.

وی ادامه داد: ساختار و تشکیلات قوه قضائیه هم از دیگر نکات مهم در قوه قضائیه است به همین منظور باید گفت بودجه و استفاده از ظرفیت‌های مردمی از مسائل مهم است.

محسنی اژه‌ای ادامه داد: اراده و انگیزه و خودباوری و اینکه مدیران قصایی جسارت تصمیم گیری داشته باشند در کنار اخلاق حرفه‌ای قضائی هم از سایر نکات مهم و مورد توجه است.

وی تصریح کرد: آنچه که شرع و قانون و مقام معظم رهبری از ما خواستند در صورت تحقق می‌شود همان قوه قضائیه مطلوب.

رئیس قوه قضائیه در پاسخ به این سوال که سند تحول قضائی از حیث اجرا در چه مرحله‌ای قراردارد گفت: اینکه قوه قضائیه بتواند سند تحول داشته باشد امر مطلوبی است و این سندی که در زمان آقای رئیسی تدوین شد، در آن دیده شده که سند، ایستا نیست و می‌تواند ارتقا پیدا کند. حتی در دو سال اخیر هم به سند تحول و تعالی ارتقا پیدا کرد.

پیشرفت ۹۰ درصدی برنامه‌های کوتاه مدت قوه قضائیه

وی ادامه داد: بر اساس تجربه‌ای که در چهار دهه داشتم و همچنین با استفاده از ظرفیت نخبگانی، ارتقای آن مورد بحث قرار گرفت. اینکه چند درصد اجرا شده هم در خود سند دیده شده است.

رئیس قوه قضائیه خاطرنشان کرد: رهبری همواره بر زمان بندی و پیگیری تاکید دارند بر همین اساس، در خود سند تحول هم برنامه‌های دوره کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت دیده شده اما بیش از ۹۰ درصد برنامه‌های مربوط به دوره کوتاه مدت اجرا شده است. بخش‌هایی هم نیاز به همکاری سایر نهادها دارد.

محسنی اژه ای افزود: در بخش مربوط به کوتاه مدت از برنامه جلو هستیم، در برنامه‌های مربوط به میان مدت هم حدود ۷۰ درصد سند اجرا شده است. در رابطه با برنامه‌های بلند مدت هم هنوز فرصت داریم.

رئیس قوه قضائیه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه یکی از موضوعات مهم مورد تاکید رهبری تعامل نهادها است، قوه قضائیه وظایفی دارد که حرف و حدیث‌های زیادی را در پی دارد و گاهاً شائبه ممانعت با دولت و یا سایر نهاد مطرح می‌شود، به نظر شما تعامل و هم افزایی با سایر قوا چه معنایی دارد؟ گفت: ما یک نظام هستیم و به هیچ وجه استقلال سه قوه از هم منافاتی ندارد در این دوره هم باید گفت که ما همدیگر را خوب می‌شناسیم و بنده و آقای رئیسی در چهل سال با هم رفیق بودیم. با مجلس هم تعامل خوبی داریم.

تعداد نشست‌های قوه قضائیه و دولت در یکسال اخیر بی سابقه بوده است

وی افزود: برای ادراک موضوعات مختلف، بیشترین نشست و برخاست را ما با مجلس داشتیم. به مجلس رفته و گفتگوهای متعددی داشتیم.

محسنی اژه ای گفت: توافقنامه کتبی بین مجلس و قوه قضائیه نوشتیم تا در رابطه با ادراک مسائل چگونه عمل کنیم. از نشست‌هایی که در یک سال اخیر برگزار شد می گویم که شاید این تعداد نشست‌ها و جلسات با دولت بی سابقه باشد.

رئیس دستگاه قضا با تاکید بر اینکه گفتگوهای بین سه قوا، ادراک بر موضوعات را افزایش می‌دهد گفت: این تعامل‌ها ادامه دارد.

وی در خصوص مبارزه با فساد گفت: دولت‌ها معمولاً دفتر بازرسی ویزه دارند، در این دوره شخص رئیس جمهور فردی را از ما برای آن دفتر خواست که فرد بسیار با سابقه‌ای هم معرفی شد.

ماجرای تغییر رئیس مرکز آمار و فناوری‌های قوه قضائیه

رئیس دستگاه قضا در رابطه با استفاده از فناوری‌ها گفت: یک رکن سند تحول استقاده از فناوری است. فردی در زمان ریاست حجت الاسلام رئیسی بر این مسند مربوط به فناوری در قوه قضائیه قرار گرفت اما در نیمه راه رئیس جمهور وی را خواستند و ما هم در راستای تعامل با دولت، موافقت کردیم.

محسنی اژه‌ای در پاسخ به این سوال که یک زمانی صحبت بین سران قوا تریبونی انجام می‌شد، الان این فضا عوض شده و ممکن است تصور لاپوشانی برخی مسائل مطرح شود نظر شما چیست گفت: لاپوشانی نمی‌شود اما همفکری در برخی مسائل داریم.

رشد ۷۰۰ برابری فروش اموال تملیکی

وی افزود: بحث سیستم بانکی و گمرک و سازمان اموال تملیکی از مسائل مشترک در همه دولت‌ها بود. با خود دولت در این رابطه گفتگو کردیم و هر سه قوه به صحنه ورود کرده و موصوع را پیگیری کردند.

رئیس قوه قضائیه اظهار داشت: فروش اموال تملیکی ۷۰۰ برابر رشد داشته است. علاوه بر این آسیب شناسی های متعددی هم صورت گرفت.

محسنی اژه ای افزود: در بحث مربوط به بنادر و گمرکات هم تغییرات اساسی رخ داد. برای اولین بار چندین هزار کانتینر مورد بررسی قرار گرفت.

آزادسازی ۵۴ هزار هکتار از بستر و حریم ساحل و رودخانه‌ها

رئیس قوه قضائیه در ادامه به اقدامات انجام شده در حوزه حاشیه رودخانه چالوس اشاره و تصریح کرد: یکی از موارد مربوط به این رود ضرورت استفاده از آب شرب این رود بود علاوه بر این موضوع مستحدثات هم مطرح شد و اتفاق کم سابقه‌ای رخ داد و قوه قضائیه و دولت در کنار هم بودند.

حجت الاسلام محسنی اژه ای گفت: در این مدت بیش از ۵۴ هزار هکتار از بستر و حریم و ساحل و رود آزاد شد.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها