یاوری، رئیس سازمان استعدادهای درخشان آموزش و پرورش:
مسئله مهاجرت، خیلی در حوزه دانشآموزی مطرح نیست
رئیس سازمان استعدادهای درخشان آموزش و پرورش گفت: مهاجرت عمدتا در دوره دانشآموزی اتفاق نمیافتد، اما ما نگران این موضوع هستیم و آن را پیگیری میکنیم.
الهام یاوری، رئیس سازمان استعدادهای درخشان آموزش و پرورش درمورد رصد دانشآموزان سمپادی و خروج آنها از کشور به عنوان سرمایههای انسانی و مهاجرت از سن مدرسه توضیح داد: مسئله مهاجرت خیلی در حوزه دانشآموزی مطرح نیست و مخاطب این امر بیشتر بنیاد ملی نخبگان است که آنها نیز رصد خوبی انجام میدهند و آمارهایی دارند که هربار آن را اعلام میکنند.
به گزارش ایلنا، او افزود: مهاجرت عمدتا در دوره دانشآموزی اتفاق نمیافتد، ولی طبیعتا ما نگران این موضوع هستیم و آن را پیگیری میکنیم، اما آن را اندازه نمیگیریم.
یاوری در ادامه در رابطه با موسسات خارجی و برگزاری آزمونها برای جذب دانشآموزان ایرانی و نگرانی از تاثیر آن بر مهاجرت دانش آموزان اظهار کرد: من فکر میکنم این موضوع بیشتر رسانهای است؛ بچههایی که توانمندی علمی خوبی دارند، میتوانند در مدارس سمپاد یا مدارس خوب دیگری که در کشورمان وجود دارد، مشغول به تحصیل شوند، ضمن اینکه ما دانشگاههای بسیار برجستهای داریم و قطعا سطح تحصیلی و علمی دانشگاههای ما از آن کشورهایی که در همسایگی ما هستند و در رسانهها مطرح شدهاند به مراتب بالاتر است.
او با بیان اینکه افرادی که به آنجا میروند کسانی هستند که در مدارس و دانشگاههای خوب ما پذیرفته نمیشوند، گفت: طبیعتا سطح دانشگاه صنعتی شریف ما از اغلب قریب به اتفاق دانشگاههای منطقه بالاتر است. کسی اگر امید داشته باشد که مثلا در یک دانشگاه مثل صنعتی شریف یا تهران و… قبول شود و ادامه تحصیل بدهد، اصلا وارد این فضاها نخواهد شد، که در دانشگاه یکی از کشورهای همسایه ثبت نام کند.
رئیس سازمان استعدادهای درخشان آموزش و پرورش در ادامه تاکید کرد: به نظرم این مسئله یک مقدار به لحاظ رسانهای چالش شد که بچههای نخبه ما در حال خروج از کشور هستند؛ در صورتی که اینطور نیست و بچههای نخبه ما اگر قرار باشد بروند هم مقصد قویتر و بهتری را انتخاب میکنند.
او با یادآوری صحبتهای رئیس دانشکده الکترونیک دانشگاه استنفورد که گفته بود بدون شک بهترین مهندسان برق و الکترونیک «در کل جهان» را دانشگاه شریف در تهران تربیت میکند، اظهار کرد: دانشگاههای ما مثل صنعتی شریف اصلا قابل مقایسه با دانشگاههایی که گاهی میشنویم بچههای ایرانی برای تحصیل به آنجا میروند نیست. ما نزدیک به دانشگاه صنعتی شریف در کشور دانشگاههای خیلی خوب دیگری هم داریم که افراد متخصصی را تربیت میکنند. بچههایی که مسیرهای دیگری را انتخاب میکنند، احتمالا امیدوار نیستند که بتوانند در این مسیر ادامه بدهند.
یاوری در مورد هدایت تحصیلی دانشآموزان سمپادی برای قرار گرفتن در مسیر رشتههای علوم پایه و فنی و ریاضی با توجه به کاهش متقاضیان این رشته توضیح داد: بله طیف وسیعی از فعالیتهایی را داریم که در متوسطه اول دانش آموزان را متوجه ارزش، زیبایی و چالشهایی کنیم که در علوم پایه و دیگر علوم مثل علوم انسانی وجود دارد تا دانش آموزان از این فضاها استفاده کنند و در انتخاب رشته با چشم باز و دقت کافی پیش بروند. نکته خیلی مهم این است که متاسفانه انتخاب رشته از عوامل متعددی پیروی میکنند که همه آن عوامل در دست ما نیست.
رئیس سازمان استعدادهای درخشان آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که آیا بین تعداد دخترها و پسرهای متقاضی شرکت در آزمونهای سمپاد برابری وجود دارد یا خیر، عنوان کرد: هیچ تفاوتی در تعداد آنها وجود ندارد و به هیچ وجه تعداد آنها نابرابر نیست.
دیدگاه تان را بنویسید