کد خبر: 565951
|
۱۴۰۱/۰۵/۰۷ ۱۱:۰۰:۰۰
| |

اخبار تکمیلی را در «اعتمادآنلاین» بخوانید:

آخرین وضعیت ۱۸ استان سیل‌زده کشور/ در مجموع 90نفر بر اثر سیل فوت کردند؛ 8 نفر همچنان مفقودن/ هشدار نسبت به احتمال سیلابی شدن رودخانه‌های فصلی تهران

18 استان کشور و 62 شهرستان در حال حاضر درگیر سیلاب هستند و خدمات‌رسانی در حال انجام است.

آخرین وضعیت ۱۸ استان سیل‌زده کشور/ در مجموع 90نفر بر اثر سیل فوت کردند؛ 8 نفر همچنان مفقودن/ هشدار نسبت به احتمال سیلابی شدن رودخانه‌های فصلی تهران
کد خبر: 565951
|
۱۴۰۱/۰۵/۰۷ ۱۱:۰۰:۰۰

بارندگی‌های حاصل از حضور موج «مانسون» بر فراز کشور بیشتر استان‌ها را به خود درگیر است. این موج هر ساله از اقیانوس هند به سمت ایران می‌آید و معمولا جنوب کشور را درگیر می‌کند. اما امسال شرایط متفاوت شده است. 

به گزارش اعتمادآنلاین،‌ طوفان «مانسون» امسال با حضور بر فراز خلیج فارس تقویت شده و همین بارندگی‌های شدید در بیشتر نقاط کشور را به همراه داشته است. بارندگی‌هایی که به سیل‌هایی کم‌سابقه منجر شده است. خرابی‌های زیادی به بار آورده و منجر به کشته و مفقود شدن تعدادی از هموطنان شده است.

جمعه 14 مردادماه 

در مجموع 90نفر بر اثر سیل فوت کردند؛ 8 نفر همچنان مفقودند

پیرحسین کولیوند در گفت‌وگوی ویژه خبری تلویزیون با اشاره به اقدامات این جمعیت در سیل‌های اخیر گفت: ما هشدارها و اخطارهای هواشناسی را از قبل داشتیم و بر اساس آن برنامه‌ریزی دقیقی برای اطلاع‌رسانی، حفظ آمادگی، پیشگیری و کاهش خسارات انجام دادیم. بالغ بر ۲۴ استان کشور و ۱۴۳۲ روستا درگیر سیل بودند و امدادرسانی شدند. همچنین ۱۶۲ محور مواصلاتی و ۱۶۸ شهرستان نیز متاثر از سیل بودند. 

وی ادامه داد: اولین عملیات در شیراز و پس از آن در امامزاده داوود انجام شد که بسیار پیچیده و سخت بود. ما در این سیل‌ها به ۷۹ هزار نفر امدادرسانی کردیم و سه‌ هزار و ۵۶۹ نفر را از مناطق پرخطر به مناطق امن منتقل کردیم. نیروهای سپاه، ارتش و نیروهای جهادی و خیرین نیز به ما کمک کردند. همچنین ۱۱ هزار و ۸۰۰ نفر به صورت اضطراری اسکان یافتند و ۵۶ مصدوم با بالگرد منتقل شدند.

کولیوند درباره آخرین آمار تلفات سیل گفت: در مجموع در کل کشور ۹۰ نفر جان خود را از دست دادند و ۸ نفر نیز مفقود شده‌اند. عملیات جست‌وجو همچنان ادامه دارد و عملیات امداد در بیشتر استان‌ها تمام شده است. در این مدت ۱۴۰۰ تیم عملیاتی واکنش سریع و آموزش‌دیده پای کار بودند. کسی که می‌خواهد وارد میدان شود باید آموزش‌دیده باشد. در امامزاده داوود از رودخانه تا خود پرتگاه تیم امدادگران حضور داشتند و جست‌وجو را انجام می‌دادند. حتی در قسمت پایین دست امامزاده داوود بعد از ۱۵ ساعت یک فرد را زنده پیدا کردیم، در حالی که ۱۵۰۰ متر از محل حادثه منتقل شده بود.

وی اضافه کرد: سیل، برعکس زلزله است. زلزله خبر نمی‌دهد و اگر اتفاق بیفتد منافذی برای امدادرسانی وجود دارد؛ اما سیل خبر می‌دهد ولی همه‌جا را پر می‌کند. در سیل اخیر ارتفاع گل در برخی نقاط به سه تا چهار متر می‌رسید. تیم‌های آنست زنده‌یاب در این زمینه فعال بودند. به تعداد کافی نیز نیرو وجود داشت. 

پنجشنبه ۱۳ مردادماه

هشدار نسبت به احتمال سیلابی شدن رودخانه‌های فصلی تهران

اداره کل هواشناسی استان تهران نسبت تداوم فعالیت سامانه بارشی، رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید در روز جمعه (۱۴ مردادماه) هشدار داد.

به گزارش ایسنا، اداره کل هواشناسی استان تهران با صدور هشدار زرد رنگ  از تداوم فعالیت سامانه بارشی در ارتفاعات استان تهران، رگبار و رعد و برق و در نواحی مستعد احتمال بارش تگرگ، وزش باد شدید موقتی و خیزش گرد و خاک در نواحی جنوبی استان در روز جمعه (۱۴ مردادماه) خبر داد.

بر اثر این فعالیت بارشی احتمال سیلابی شدن رودخانه‌های فصلی، وقوع صاعقه و لغزندگی جاده‌های کوهستانی پیش‌بینی می‌شود.

چهارشنبه 12 مردادماه

۹۵پیکر در سیلاب‌های اخیر به پزشکی قانونی ارجاع شده است

رضا حاج منوچهری، جانشین مدیریت بحران سازمان پزشکی قانونی با اشاره به وقوع سیلاب‌های اخیر در برخی استان‌های کشور گفت: در پی وقوع سیل در برخی استان‌ها، تا این لحظه ۹۵ پیکر به مراکز پزشکی قانونی استان های درگیر ارجاع شده که کار شناسایی و تعیین هویت آنان در حال انجام است.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه این آمار مربوط به فاصله زمانی چهارم تا دوازدهم مرداد ماه سال جاری است، ادامه داد: از ۹۵ پیکر ارجاعی قربانیان سیل به پزشکی قانونی۵۱ نفر مرد و ۴۴ نفر زدن بودند. همچنین بیشترین تعداد پیکرهای ارجاعی با ۴۰ فوتی مربوط به استان تهران بوده است.

به گفته حاج منوچهری در سیلاب‌های روزهای اخیر استان های تهران، خراسان رضوی، یزد، مازندران، کرمان، لرستان، سیستان و بلوچستان، مرکزی، آذربایجان شرقی، خوزستان، فارس، چهار محال و بختیاری و سمنان درگیر بوده‌اند.

هشدار سیلاب ناگهانی در ۸ استان کشور

بر اساس پیش‌بینی کلی نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی امروز در برخی مناطق استان‌های اردبیل، گیلان، مازندران، ارتفاعات البرز مرکزی، ارتفاعات زاگرس مرکزی در استان‌های چهارمحال و بختیاری،‌کهگیلویه و بویراحمد، هرمزگان و سیستان و بلوچستان به‌ویژه در ساعات بعدازظهر ابرناکی،‌بارش پراکنده گاهی رعدوبرق و وزش باد پیش‌بینی می‌شود. در سایر مناطق کشور جو آرام و پایداری انتظار می‌رود.

«تسنیم» نوشت: فردا پنجشنبه بارش در جنوب کشور کاهش یافته و در نوار شمالی این وضعیت ادامه خواهد داشت. روز جمعه در اکثر مناطق کشور جو پایدار و آرامی استقرار می‌یابد.

بر اساس اعلام سازمان هواشناسی شنبه و یکشنبه هفته آینده با گذر امواج تراز میانی جو از نوار شمالی کشور در برخی مناطق واقع در شمال غرب، سواحل شمالی، خراسان شمالی، دامنه‌های جنوبی البرز در استان‌های قزوین، البرز و تهران و دامنه‌های زاگرس مرکزی در استان‌های همدان، مرکزی، قم، شرق لرستان،‌ غرب اصفهان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد ابرناکی، رگبار باران،‌ وزش باد شدید و گاهی رعدوبرق پیش‌بینی شده است. در این مدت برای سواحل شمالی کشور کاهش نسبی دما پیش‌بینی می‌شود.

5 مسیر ارتباطی در جنوب سیستان و بلوچستان مسدود است

جلال الدین قادری، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای جنوب سیستان و بلوچستان به «فارس» گفت: در حال حاضر محورهای مواصلاتی ایرانشهر - مهرستان، دلگان - جلگه، فنوج - کتیج - رمشک، دلگان  - زهکلوت و زرآباد به چاهان به دلیل طغیان رودخانه های محلی مسدود است.

وی گفت: ۳۴۰ نیروی راهداری به همراه ماشین آلات و تیم های عملیاتی این اداره کل در حال بازگشایی مسیرهای مسدود شده در کمترین زمان ممکن هستند.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای جنوب سیستان و بلوچستان افزود: با توجه به تجربه مدیریت سیل در سال‌های گذشته، در حال حاضر با تمام توان لجستیکی و اعزام ماشین‌ آلات سنگین به شهرستان‌ ها براساس اولویت‌ های مورد نظر طبق اهمیت راه‌ها، در حوزه راهداری در حال مقابله با بحران به وجود آمده ناشی از سیلاب هستیم.

وی بیان کرد: از تمام هم استانی‌ ها و کاربران جاده‌ ای تقاضا داریم با توجه به شرایط اقلیمی حاکم در روزهای اخیر، حتما قبل از اقدام به سفر از طریق سامانه پاسخگویی شبانه‌ روزی ۱۴۱ از آخرین وضعیت ترافیکی و جوی راه ها اطلاع حاصل کرده و به توصیه‌ های ایمنی و هشدارهای هواشناسی توجه جدی داشته باشند.

سه‌شنبه 11 مردادماه

۷۶ کشته و امدادرسانی به ۶۱ هزار نفر درپی سیل اخیر

محمد حسن نامی، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور که به استان چهارمحال و بختیاری سفر کرده، به «ایسنا» گفت:‌ امروز برای بازدید از مناطق سیل‌زده و اطلاع از آخرین روند امدادرسانی به استان چهارمحال و بختیاری سفر کردم. در جریان این سفر با استاندار و دیگر مسئولان و مقامات محلی نیز دیدار و گفت‌وگوهایی انجام شده و آخرین وضعیت امدادرسانی در این استان ارائه شد. بنا شد تا طبق دستور ریاست محترم جمهوری به سرعت نسبت به جبران خسارات و حمایت از آسیب‌دیدگان اقدام شود.

وی همچنین درباره آمار جانباختگان سیل در کشور نیز گفت:‌ شمار جانباختگان سیل و آبگرفتگی در کشور برابر تازه‌ترین گزارش‌های دریافتی، ۷۶ نفر است. اجساد این افراد به پزشکی قانونی منتقل شده و بررسی اولیه حاکی از مرگ آنها در پی سیل است و تحقیقات ثانویه و تکمیلی نیز در حال انجام است. همچنین ۱۶ نفر نیز مفقود هستند که جستجو برای یافتن آنان ادامه دارد.

امدادرسانی به بیش از  ۶۱ هزار نفر در سیل

مهدی ولیپور، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر به تشریح آخرین وضعیت خدمات ارائه شده از سوی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در سیل اخیر پرداخت و گفت:‌ از ابتدای مردادماه تا کنون ۶۵۰۰ امدادگر در ۱۵۰۰ تیم عملیاتی در جریان امدادرسانی به سیل در ۲۵ استان کشور فعالیت داشتند. در این ماموریت‌ها ۱۲۰۰ دستگاه خودرو و ۱۵ فروند بالگرد نیز مورد استفاده قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه عملیات امدادونجات در ۱۶۶۹ نقطه متاثر از سیل صورت گرفته است، گفت:‌ ۱۶۷ شهرستان، ۱۳۰ شهر، ۱۳۸۶ روستا و ۱۵۳ محور مواصلاتی تحت سیل و آبگرفتگی قرار داشتند که عملیات امدادی در آنها از سوی هلال احمر انجام شده است. در جریان این عملیات‌ها به ۶۱ هزار و ۱۲۷ نفر امدادرسانی شده و ۸۵۸۵ نفر اسکان اضطراری داده شدند. همچنین ۳۰۱۸ نفر نیز به نقاط امن منتقل شدند.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با بیان اینکه خدمات هلال احمر در ۲۵ استان متاثر از سیل ادامه دارد، گفت:‌ این ماموریت‌ها به ویژه در استان‌های فارس، کرمان، سیستان و بلوچستان، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، تهران، کهگیلویه و بویر احمد و لرستان ادامه دارد.

دوشنبه 10 مردادماه

۴۳ نفر در استان تهران بر اثر سیل جان خود را از دست دادند/ ۳نفر همچنان مفقود هستند

محسن منصوری، استاندار تهران روز دوشنبه در یک برنامه خبری در مورد آخرین وضعیت سیل در استان تهران با اشاره به ساماندهی راه ها اظهار داشت: ۱۵ نفر در فیروزکوه، ۲۲ نفر در امامزاده داوود (ع)، یک نفر دماوند، یک نفر در شمیرانات و چهار نفر در پردیس یعنی در مجموع ۴۳ نفر در استان تهران بر اثر سیل جان خود را از دست دادند.

به گفته وی، در فیروزکوه یک نفر و در پردیس دو نفر مفقودی داریم که امید است به زودی وضعیت آنها مشخص شود. 

تداوم فعالیت باران موسمی در بیشتر استان‌ها

صادق ضیاییان، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: امروز(۱۰ مردادماه) با ادامه فعالیت سامانه موسمی در برخی مناطق فارس، بوشهر، هرمزگان، کرمان، نیمه‌جنوبی سیستان و بلوچستان، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، غرب یزد و غرب و جنوب اصفهان رگبار و رعدوبرق، وزش باد شدید موقت و در مناطق مستعد گردوخاک پیش‌بینی می‌شود.

وی افزود:همچنین امروز در برخی مناطق اردبیل، گیلان، مازندران، آذربایجان شرقی، همدان، مرکزی، زنجان، قزوین، البرز، تهران و شمال استان‌های سمنان، خراسان شمالی و خراسان رضوی نیز رگبار باران گاهی با رعدوبرق و وزش باد شدید موقت پیش‌بینی می‌شود که احتمال خیزش گردوخاک در برخی مناطق استان‌های واقع در دامنه جنوبی البرز وجود دارد.

به گفته رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا سه‌شنبه (۱۱ مردادماه) در برخی نقاط جنوب سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، شمال و شرق خوزستان، غرب و جنوب فارس، ارتفاعات هرمزگان، اردبیل و دامنه و ارتفاعات البرز مرکزی و چهارشنبه (۱۲ مردادماه) تا جمعه (۱۴ مردادماه) در ارتفاعات البرز مرکزی و ارتفاعات هرمزگان رگبار پراکنده گاهی رعدوبرق و وزش باد شدید موقت پیش‌بینی می‌شود و در سایر مناطق کشور جوی به نسبت پایدار حاکم خواهد بود.

وی افزود: طی پنج روز آینده در نوار شرقی کشور به‌ویژه منطقه زابل، وزش باد شدید همراه با گردوخاک ادامه خواهد داشت.

به گفته ضیاییان از امروز تا جمعه شرق دریای عمان مواج خواهد بود.

یکشنبه 9 مردادماه

اعلام آمار خسارات جانی سیل به تفکیک استان

مرکز اطلاع رسانی سازمان مدیریت بحران کشور اعلام کرد: برابر آخرین آمارها در پی وقوع سیلاب در کشور دستکم ۶۹ نفر جان خود را از دست داده، ۴۵ نفر مفقود شده و ۴۱ نفر مصدوم شدند که این افراد به مراکز درمانی انتقال یافتند.

سیل در استان تهران بیشترین تعداد جانباخته، مفقودی و مصدوم را به خود اختصاص داده‌است. بر این اساس به ترتیب ۳۲، ۲۳ و ۱۵ نفر در جریان وقوع سیل در تهران کشته، مفقود و مصدوم شده‌اند. بیشترین خسارات نیز در فیروزکوه و امام‌زاده داوود (ع) بوده است.

تهران، خراسان رضوی و مازندران دارای بیشترین خسارت

پس از استان تهران،  خراسان رضوی، بیشترین فوتی را به خود اختصاص داده است. در این استان هفت تن جان خود را درپی سیل از دست دادند که از این تعداد شش تن از اتباع کشور عراق بودند. همچنین سه تن مفقود و سه تن نیز مصدوم شدند که این افراد نیز از اتباع کشور عراق هستند.

پس از تهران و خراسان رضوی، مازندران بیشترین تعداد جانباخته را به خود اختصاص داده است. در این استان شش در پی سیل جان خود را از دست داده‌اند.  ۱۲ نفر نیزمفقود هستند که جستجو برای یافتن آنها ادامه دارد. چهار تن از مصدومان سیلاب استان مازندران نیز به مراکز درمانی منتقل شدند. 

سیستان و بلوچستان، یزد و لرستان نیز سه استانی هستند که آمار جانباختگان سیل در هرکدام از آنها پنج نفر است. در سیستان و بلوچستان یک تن نیز مصدوم و به بیمارستان منتقل شده اما درحال حاضر هیچ گزارشی از مفقودی در این استان به ثبت نرسیده است. 

در استان یزد، چهار نفر نیز مفقود شده‌اند که جستجو برای یافتن آنها ادامه دارد. همچنین با توجه به اینکه برخی منابع از مرگ هفت تن درپی سیل یزد خبر داده بودند، سازمان مدیریت بحران کشور به ایسنا اعلام کرد که پس از انتقال اجساد فوت شدگان به پزشکی قانونی تنها مرگ پنج تن درپی سیل در استان یزد به تایید رسید.

در هریک از دو استان کرمان ومرکزی نیز سه تن جان خود را از دست داده‌اند. هیچ یک از این دو استان در حال حاضر گزارش مفقودی ندارند اما در هر یک از دو استان چهار نفر مصدوم شده و به بیمارستان منتقل شده‌اند. 

صاعقه جان سه تن را در خوزستان گرفت

در استان خوزستان نیز سه تن کشته شده‌اند که البته دلیل مرگ آنها نه سیل بلکه اصابت صاعقه و رعد و برق بوده است. هفت نفر نیز در این استان مصدوم شدند که به مراکز درمانی انتقال داده شدند.

در استان چهارمحال و بختیاری یک مفقودی گزارش شده است، در استان سمنان شمار مفقودی ها دو تن بوده و یک مصدوم نیز به مراکز درمانی منتقل شده است. در هرمزگان دو مصدوم انتقالی به بیمارستان گزارش شده است.

مرگ ۶۹ تن در سیل تاکنون/ آسیب‌دیدگی به ۲۰ هزار واحد مسکونی

نژاد جهانی،  معاون فنی و هماهنگی بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور درباره آخرین آمارها از شمار جانباختگان سیل اخیر در نقاط مختلف کشور گفت: آخرین آمارهای ما حاکی از مرگ ۶۹ تن درپی وقوع سیل در نقاط مختلف کشور است که البته با توجه به ادامه عملیات جست‌وجو در برخی از نقاط احتمال افزایش جانباختگان وجود دارد که در این صورت تعداد اعلام خواهد شد. 

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه از میان ۶۹ نفر فوتی شش نفر تبعه کشور عراق هستند، گفت: همچنین طبق آخرین آمارها ۴۵ نفر مفقودند که سه نفرشان تبعه عراقی هستند و تلاش برای یافتن این افراد از سوی امدادگران هلال احمر، آتش‌نشانی و ... در حال انجام است.  

 معاون فنی و هماهنگی بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور شمار مصدومان سیل در سراسر کشور را نیز ۳۹ مصدوم اعلام کرد و گفت: در میان این افراد، سه تبعه کشور عراق نیز حضور دارند. برابر پیگیری‌های انجام شده حال عمومی عمده مصدومان خوب بوده و برخی نیز از مراکز درمانی ترخیص شده‌اند.  

جهانی در عین حال گفت: اجسادی که از سیل کشف شده به پزشکی قانونی صادر شده و در نهایت این سازمان آمار قطعی و دلیل مرگ افراد را اعلام خواهد کرد.

آسیب‌دیدگی ۲۰ هزار واحد مسکونی در سیل

وی درباره خسارات ناشی از سیل نیز گفت: گزارش‌های اولیه از ارزیابی‌های انجام شده حاکی از آن است که دستکم ۲۰ هزار واحد مسکونی در سیل‌های اخیر کشور دچار آسیب شده که از این تعداد۱۳ هزار واحد نیازمند تعمیر و هفت هزار واحد نیز نیازمند بازسازی کامل است.   

به گفته معاون فنی و هماهنگی بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور ارزیابی‌ها برای تخمین خسارات وارد شده به بخش‌های زیرساختی، حوزه کشاورزی، دامداری، باغات و ... درحال انجام است و پس از تکمیل اعلام خواهد شد. 

جهانی همچنین از جبران خسارات ناشی از سیل خبر داد و گفت: پس از تکمیل گزارش‌ها پیشنهادات برای نحوه جبران خسارات به دولت محترم ارائه خواهد شد. بخشی از خسارات به شکل مستقیم و بخشی با استفاده از ظرفیت صندوق‌های بیمه‌ای و ... جبران می‌شود. علاوه بر آن مبالغی تحت وام بلاعوض و همچنین وام‌ها و تسهیلات کم بهره ارائه خواهد شد که جزئیات و رقم آن پس از تصویب دولت اعلام خواهد شد.  

امدادرسانی هلال احمر به بیش از ۳۷ هزارنفر در سیل/ ادامه ماموریت امدادونجات در ۱۵ استان

مهدی ولیپور، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از ادامه عملیات امدادرسانی به دلیل وقوع سیلاب، در ۱۵ استان کشور خبرداد و گفت که از ابتدای مردادماه به ۳۷ هزار و ۵۰۰ نفر در ۲۴ استان کشور امدادرسانی شده است.

ولیپور درباره آخرین وضعیت امدادرسانی‌های انجام شده در استان‌های درگیر آبگرفتگی و سیل به «ایسنا» گفت: از ابتدای مرداد ماه تا شب گذشته هشتم مرداد ماه در مجموع ۲۴ استان درگیر سیل و آبگرفتگی بودند که البته درحال حاضر این شرایط در ۱۵ استان همچنان ادامه دارد.  

وی با بیان اینکه در بیش از هزار و ۸۶ شهر، روستا و مناطق مختلف عملیات امدادرسانی‌ صورت گرفته است، گفت:در همین راستا حدود هزار و ۶۰۰ نفر از راه‌های مختلف زمینی و هوایی نجات داده شده و به مناطق امن منتقل شدند. طی این مدت به حدود ۳۷ هزار و ۵۰۰ نفر نیز در سطح کشور امدادرسانی شده است. ۳۷ مصدوم هم به مراکز درمانی انتقال داده شدند.  

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ادامه داد: بالغ بر شش هزار نفر نیز به صورت اضطراری اسکان داده شدند که بیشترین اسکان‌های اضطراری در استان سیستان و بلوچستان و اصفهان انجام شده است.  

ولیپور گفت: در حال حاضر حجم بیشتر عملیات در محدوده زریندشت فیروزکوه، رفسنجان استان کرمان، محدوده دزفول استان خوزستان، جنوب استان فارس و مناطق عشایر نشین چهارمحال و بختیاری انجام می‌شود.

شنبه 8 مردادماه 1400

شمار کشته‌شدگان سیل‌ در کشور به ۶۱ نفر رسید

مهدی ولیپور، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر  از افزایش شمار جانباختگان سیل‌ در کشور به ۶۱ تن خبر داد. او در این باره به «ایسنا» گفت: با کشف چند جسد دیگر که درپی سیل روزهای اخیر دچار حادثه شده بودند، شمار فوت شدگان سیل در کشور از ابتدای مرداد ماه تا کنون به ۶۱ نفر رسید.  

وی درباره افراد مفقود شده نیز گفت: با جمع‌بندی تازه‌ترین گزارش‌های مفقودی در سراسر کشور در حال حاضر ۳۲ نفر مفقود هستند که تلاش برای یافتن آنها از سوی عوامل سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر در حال انجام است.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با بیان اینکه طبق هشدار هواشناسی آماده‌باش هلال احمر تا روز دوشنبه ادامه دارد، گفت: امدادرسانی همچنان در برخی از مناطق متاثر از سیل و آبگرفتگی از جمله فیروزکوه ادامه دارد. همچنین با توجه به احتمال بارش‌های دوباره لازم است که شهروندان از حضور در ارتفاعات و همچنین حاشیه رودها و مسیل‌ها پرهیز کنند.  

شمار جانباختگان سیل در سراسر کشور به ۵۶ نفر رسیده است

مهدی ولیپور، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال درباره خدمات امدادی ارائه شده از سوی این سازمان از ابتدای مردادماه تا به این لحظه اظهار کرد: در مجموع در ۲۱ استان کشور عملیات امدادونجات مرتبط با سیل به اجرا درآمد که طی ۲۴ ساعت گذشته این عملیات در هشت استان البرز، تهران، چهارمحال و بختیاری، لرستان، مازندران، یزد، اصفهان و کرمان به اجرا درآمد.  

به گزارش ایسنا، ولیپور درباره امدادرسانی‌های انجام شده نیز گفت: امدادگران سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر مجموعا بیش از ۳۵۰۰ نفر را اسکان اضطراری داده شده و بالغ بر ۱۵۰۰ نفر را نیز از سیل و آبگرفتگی نجات دادند.

وی درباره شمار جانباختگان سیل نیز گفت: درحال حاضر شمار جانباختگان سیل در سراسر کشور به ۵۶ نفر رسیده است. از این تعداد ۱۸ مورد مربوط به امام‌زاده داوود و ۱۴ مورد مربوط به زریندشت فیروزکوه است. ۲۸ نفر نیز در سراسر کشور مفقودند که جستجو برای یافتن آنها ادامه دارد.  

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با بیان اینکه از ۱۸ مورد مفقودی حادثه سیل امام زاده داوود که از سوی سازمان امدادونجات ثبت شده بود، پیکرهای ۱۸ تن کشف شد، گفت: در فیروزکوه نیز عملیات امدادونجات ادامه دارد و حدود پنج نفر مفقود هستند که جستجو برای یافتن آنان ادامه دارد.  

ولیپور با اشاره به پیش‌بینی سازمان هواشناسی از وقوع بارش‌های رگباری تا روز دوشنبه دهم مرداد ماه، اظهارکرد: برابر پیش‌بینی هواشناسی تا روز دوشنبه هفته آینده وقوع بارش‌های شدید و رگبار باران در استان‌های سیستان و بلوچستان، اصفهان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، کرمان، یزد، فارس، بوشهر، سمنان، البرز، قزوین، قم، تهران، زنجان، گیلان، مازندران، گلستان،   هرمزگان، خوزستان، مرکزی و خراسان شمالی پیش‌بینی شده که در پی آن نیز احتمال جاری شدن سیل و سیلاب وجود دارد که در همین راستا نیز سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر عوامل امدادی در تمام این استان‌ها و استان‌های مجاور آنها را به حالت آماده باش درآورده است.

۳۸۵ نقطه از کشور، ۲۰ استان، ۱۱۱ شهرستان و ۲۹ محور مواصلاتی متاثر از سیلاب است

همچنین پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال‌احمر به «ایرنا» گفت: ۳۸۵ نقطه از کشور، ۲۰ استان، ۱۱۱ شهرستان و ۲۹ محور مواصلاتی متاثر از سیلاب است و تا کنون در جریان این سیلاب‌ها ۵۳ نفر جان خود را از دست داده و تا این لحظه ۱۶ نفر همچنان مفقود هستند.

وی ادامه داد: بیشترین آسیب متاثر از سیلاب در کشور در استان تهران بوده است. امام‌زاده داوود در غرب استان و شهرستان فیروزکوه و دماوند در شرق به خصوص منطقه زرین دشت و روستای آتشان‌ بیش از نقاط دیگر آسیب دیده‌اند.

وی با اشاره به تداوم عملیات جست‌وجو و نجات گفت: عملیات جست‌وجو در کن و امامزاده داوود به مرحله آخر رسیده اما در فیروزکوه همچنان ادامه دارد.

رئیس جمعیت هلال احمر از امدادرسانی ۳ هزار نجاتگر و امدادگر این جمعیت در مناطق سیل زده سراسر کشور خبر داد و گفت: عملیات پاسخ به این سانحه دشوار و پیچیده بوده اما خوشبختانه موفقیت‌های زیادی حاصل شده است. به عنوان نمونه روز گذشته مردی ۴۰ ساله در امامزاده داوود بعد از ۱۶ ساعت در رودخانه پایین دست توسط امدادگران نجات یافت و جان سالم به در برد.

وی ادامه داد: افراد زیادی از مکان‌های ناایمن به محل های ایمن منتقل شدند و اسکان اضطراری برای تعداد زیادی از خانوارها در چادرهای هلال احمر فراهم شده‌است. همچنین اقلام غذایی و زیستی بدون کاستی در حال توزیع در میان متاثرین است.

کولیوند پیرامون وضعیت امدادرسانی در شهرستان فیروزکوه گفت: متاسفانه به دلیل ریزش کوه در این شهر، دسترسی به راه‌های مواصلاتی و خدمت رسانی با موانع دشواری روبرو بود.

جمعه 7 مرداد 1400

۶۲ شهرستان از ۱۸ استان کشور درگیر سیل و آبگرفتگی هستند

براساس آمار تا به حال در ۶۲ شهرستان از ۱۸ استان کشور شامل سیستان و بلوچستان، تهران، فارس، کرمان، هرمزگان، قم، سمنان، مازندران، یزد، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، گلستان، اصفهان، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری و مرکزی عملیات‌های امداد و نجات مربوط به سیل و آبگرفتگی به اجرا در آمد.

کبری رفیعی، کارشناس سازمان هواشناسی کشور از تداوم بارش‌ها هم در نوار شمالی و در نیمه جنوبی طی سه، چهار روز آینده خبر داده است. او با تشریح آخرین وضعیت جوی کشور طی امروز و روزهای آتی اعلام کرد: در سه، چهار روز آینده هم در نوار شمالی کشور با توجه به گذر متناوب امواج بارش داریم و هم در نیمه جنوبی کشور با توجه به فعالیت سامانه موسمی بارش‌های رگباری ادامه خواهد داشت.

رفیعی به «ایرنا» گفت: در تهران هم امروز در ساعات بعدازظهر احتمال رگبارهای پراکنده و بارش‌های رگباری وجود دارد. او افزود: امروز در گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی جنوب سیستان و بلوچستان، هرمزگان، فارس و نیمه غربی کرمان و یزد و همچنین استان بوشهر، نیمه شرقی خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، نیمه غربی استان اصفهان، شرق لرستان، استان مرکزی، همدان و قم و استان‌هایی که در دامنه‌های جنوبی البرز واقع شده‌اند و نیز بخش‌هایی از شمال غرب کشور، رگبار باران رخ می‌دهد که گاهی همراه با رعد و برق و وزش باد شدید خوهد بود.

کارشناس سازمان هواشناسی اضافه کرد: در ارتفاعات البرز، در شرق تهران و نیز در جنوب سیستان و بلوچستان، شمال غرب کرمان، غرب استان یزد و نیز استان‌هایی فارس، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، جنوب بوشهر، شرق خوزستان و غرب اصفهان، بارش‌ها شدت بیشتری خواهد داشت و روز شنبه هم همین شرایط را در این مناطق خواهیم داشت.

وی ادامه داد: این بارش‌ها روز یکشنبه هم در سواحل شمالی از جمله گیلان و مازندران و نیز بخش‌هایی از آذربایجان شرقی، دامنه‌های جنوبی البرز در استان‌های قزوین، زنجان، البرز و تهران هم ادامه پیدا می‌کند. در جنوب شرق و جنوب کشور به تدریج از شدت بارش‌ها کاسته می‌شود و در دامنه‌های زاگرس در غرب فارس، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، شرق خوزستان، غرب اصفهان و شرق لرستان هم رگبار و رعد و برق پراکنده را خواهیم داشت. 

کارشناس سازمان هواشناسی اضافه کرد: طی ۵ روز آینده برای نوار شرقی کشور به ویژه منطقه زابل وزش باد شدید، خیزش گرد و خاک و کاهش کیفیت هوا را پیش‌بینی می‌کنیم.

وی گفت: امروز و فردا آب‌های دریای خزر، دریای عمان، خلیج فارس و تنگه هرمز، مواج و متلاطم خواهند بود و فعالان دریایی به ویژه صیادان در این مناطق باید توجه لازم را داشته باشند.

همچنین براساس اخبار منتشر شده از ستاد بحران و دیگر نهادهای متولی تعدادی از جاده‌های اصلی از جمله شهداد-نهبندان و ریگان-ایرانشهر و  زاهدان-میرجاوه همچنان مسدود است.  جاده بندر خمیر - بندرلنگه محدوده روستای کنخ تا اطلاع بعدی مسدود بوده و تردد از مسیر جایگزین بندرخمیر - دژگان - بندرلنگه انجام می‌شود.

جاده چالوس، آزاد راه تهران- شمال و همچنین بخش‌های دیگر از مسیرهای کشور به دلیل بارندگی مسدود است.جاده چالوس و آزادراه تهران - شمال (مسیر رفت و برگشت) از ساعت ۲۳:۳۰ شب گذشته به علت بارندگی شدید و احتمال نشست آسفالت تا اطلاع بعدی مسدود است و همچنین مسیر هراز با توجه به ادامه عملیات پاکسازی گل و لای تا اطلاع بعدی بسته شده و جاده سولقان به امامزاده داوود (ع) هم به علت ادامه پاکسازی سطح جاده مسدود شده است.

برخی از مسیرهای استان‌های گیلان، مازندران، گلستان، تهران، قم، اصفهان، یزد، چهار محال و بختیاری، کهکیلویه و بویر احمد، فارس، کرمان و بوشهر درگیر با وزش باد و طوفان و بارندگی است به همین منظور وزش باد شدید باعث بروز پدیده گرد و غبار و کاهش میدان دید رانندگان می‌ شود و احتمال وقوع تصادفات زنجیره‌ای را افزایش می‌دهد، بارندگی‌ها باعث افزایش لغزندگی سطح جاده‌ها می‌شود و رعایت سرعت مطمئنه و افزایش فاصله طولی با خودرو جلویی در این شرایط ضروری است.

در ساعات اولیه صبح امروز آتش نشانان در عملیات جستجو سه جسد شامل ۲ مرد و یک نوجوان را در ارتفاعات پایین رودخانه کن کشف کردند. احتمالا اجساد متعلق به سیل روز گذشته امامزاده داود علیه‌السلام است ولی نظر نهایی در این خصوص توسط کارشناسان اعلام می‌شود.

محور هراز در استان تهران و ۶ محوره شریانی دیگر در استان های کرمان بوشهر و سیستان و بلوچستان به همراه ۱۰ محور غیر شریانی مسدود شده است که راهداران در سراسر کشور در آماده‌باش کامل قرار دارند و در حال بازگشایی محورهای مذکور هستند.

جاده فیروزکوه حدود سه ساعت به دلیل وقوع سیل مسدود شده بود ترافیکی سنگینی در این محور به وقوع پیوست اما با تلاش راهداران این محور حدود ساعت ۲۲ بازگشایی شده است و مشکلی فعلا وجود ندارد.

آخرین آمار تلفات سیل در تهران ٢٦ فوتى و ١٩ مفقودى است/ اعلام آمار نهایى فوتى‌ها در کشور تا ساعاتى دیگر

رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر گفت: آخرین آمار تلفات سیل در تهران ٢٦ فوتى و ١٩ مفقودى است.

مهدی ولی پور روز جمعه با اعلام این خبر افزود: تا ساعت ۱۲ هفتم مرداد، ۵۷ نفر از هموطنان در ۱۸ استان کشور بر اثر سیل و آبگرفتگی، فوت یا مفقود شدند.

ساعت ١٦ روز جمعه با پیگیری باشگاه خبرنگاران جوان ولی پور گفت: آخرین آمار تلفات سیل در تهران ٢٦ فوتی و ١٩ مفقودی است. همچنین آمار نهایی و جدول بندی شده استانی تا ساعاتی دیگر منتشر میشود.

وی افزود: استان های سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان، تهران، هرمزگان، قم، سمنان، آذربایجان شرقی، مازندران، یزد، خراسان جنوبی، گلستان، اصفهان، بوشهر و کهگیلویه و بویر احمد، چهارمحال و بختیاری، مرکزی و قزوین دچار سیلاب شده اند.

مهدى ولی پور در ادامه از امدادرسانی به بیش از ۱۵ هزار نفر و انتقال هزار و ۲۲۹ نفر به اماکن امن خبر داد و گفت: همچنین ۲ هزار و ۶۵۳ نفر اسکان اضطراری شدند.

بر اساس این گزارش، ۱۸ استان کشور درگیر سیل شده است و طبق پیش بینی هواشناسی هموطنان تا دهم مردادماه باید از قرار گرفتن در حریم رودخانه‌ها و نقاط کوهستانی خودداری کنند.

به گفته رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا سه‌شنبه (۱۱ مردادماه) در برخی نقاط جنوب سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، شمال و شرق خوزستان، غرب و جنوب فارس، ارتفاعات هرمزگان، اردبیل و دامنه و ارتفاعات البرز مرکزی و چهارشنبه (۱۲ مردادماه) تا جمعه (۱۴ مردادماه) در ارتفاعات البرز مرکزی و ارتفاعات هرمزگان رگبار پراکنده گاهی رعدوبرق و وزش باد شدید موقت پیش‌بینی می‌شود و در سایر مناطق کشور جوی به نسبت پایدار حاکم خواهد بود.

ضیاییان اعلام کرد: طی پنج روز آینده در نوار شرقی کشور به‌ویژه منطقه زابل، وزش باد شدید همراه با گردوخاک ادامه خواهد داشت.

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها