کد خبر: 570986
|
۱۴۰۱/۰۶/۰۵ ۱۸:۲۰:۰۷
| |

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت تاکید کرد

تحقیقات باید منجر به تغییر در زندگی مردم شود

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت در بازدید از مراکز علمی و فناوری سازمان انتقال خون و مؤسسه عالی آموزشی پژوهشی طب انتقال خون، حمایت وزیر بهداشت از فعالیت‌های کاربردی و پژوهش‌های منجر به تولید محصول و در راستای خودکفایی را اعلام کرد و گفت: فعالیت‌های پژوهشی باید توجه به مشتری داشته باشد و تحقیقات باید منجر به تغییر در زندگی مردم شود.

تحقیقات باید منجر به تغییر در زندگی مردم شود
کد خبر: 570986
|
۱۴۰۱/۰۶/۰۵ ۱۸:۲۰:۰۷

دکتر یونس پناهی در نشست و بازدید از مراکز علمی و فناوری سازمان انتقال خون و مؤسسه عالی آموزشی پژوهشی طب انتقال خون، بر جنبه آموزش و پژوهش و کاربردی بودن تحقیقات انتقال خون تاکید و تصریح کرد: سازمان و موسسه مجموعه‌ای خدماتی، علمی و تحقیقاتی است که پژوهش‌های آن پاسخگوی نیازهای جامعه و مسئله محور است و متناسب با نیاز مخاطب در حوزه سلامت فعالیت می کند. 

به گزارش ایسنا، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت ضمن استماع گزارش عملکرد آموزشی پژوهشی مؤسسه طب انتقال خون، حمایت وزیر بهداشت از فعالیت‌های کاربردی و پژوهش‌های منجر به تولید محصول و در راستای خودکفایی را اعلام کرد و افزود: فعالیت‌های پژوهشی باید توجه به مشتری داشته باشد و تحقیقات باید منجر به تغییر در زندگی مردم شود. 

دکتر پناهی موقعیت پژوهشی سازمان انتقال خون را از این نظر منحصر به فرد و بی رقیب خواند و افزود: شاید دانشگاه‌ها در زمینه آموزش بتوانند با شما رقابت کنند، اما در زمینه پژوهش نمی‌توانند؛ زیرا شما با مخاطبان در ارتباط هستید و به اطلاعات وسیعی در این زمینه دسترسی دارید و زیرساخت‌های لازم را برای انجام پژوهش‌های کاربردی دارید. مردم برای اهدای خون داوطلب هستند و نمونه‌ای از خون هر شهروند اهدا کننده در اینجا نگهداری می‌شود که می‌تواند زمینه‌ساز پژوهش‌های منجر به خودکفایی در زمینه تولید دارو و فرآورده‌های مشتق از خون و پلاسما باشد. 

وی از حمایت همه جانبه وزارت بهداشت در زمینه افزایش ظرفیت جذب هیأت علمی و گسترش زیر ساختهای فنی و مراکز و شبکه‌های تحقیقاتی برای مؤسسه با هدف یاد شده خبر داد و افزود: معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تشنه تولید علم و دانش کارآمد و مردمی است و برای طرح کلانی که در این زمینه سازمان‌های مرتبط را هم درگیر کند، حمایت همه جانبه‌ای خواهیم داشت. 

دکتر پناهی با تاکید بر نیاز به تحقیقات و توسعه در زمینه ژن‌تراپی و سل‌تراپی (ژن‌درمانی و سلول‌درمانی) به عنوان شیوه‌های جدید درمان بسیاری از بیماری‌های هزینه‌بر و ژنتیکی، گفت: سازمان انتقال خون زمینه بسیار خوبی برای انجام تحقیقات وسیع و کاربردی در این زمینه دارد.  

دکتر مصطفی جمالی، مدیرعامل سازمان انتقال خون نیز در این نشست ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌های پژوهشی و نیازها و چالش‌های این سازمان، گفت: سازمان انتقال خون آمادگی دارد ظرفیت‌های خود را در اختیار همه دانشگاه‌های علوم پزشکی قرار دهد که بتوان تحقیقات وسیع و کاربردی را مدیریت کرد.

وی همچنین اولویت‌دهی به تحقیقات ژن درمانی و سلول درمانی برای درمان بیماران تالاسمی به عنوان  گروه اصلی مصرف کنندگان خون را خواستار شد و گفت: در این زمینه تحقیقاتی نیز آغاز شده که نیازمند حمایت همه جانبه است. 

مدیر عامل سازمان انتقال خون همچنین با بیان موقعیت طب انتقال خون و سازمان و مؤسسه در جایگاه بین‌المللی و منطقه‌ای، گفت: انتقال خون ایران از نظر تضمین کیفیت و استانداردها و کنترل کیفی و شاخص‌هایی که مدنظر سازمان جهانی بهداشت است، طبق گزارش همین سازمان در حد اروپا و آمریکا و کشورهای توسعه یافته است و سازمان انتقال خون و مؤسسه عالی آموزشی پژوهشی طب انتقال خون همکار آموزشی پژوهشی سازمان جهانی بهداشت در منطقه است. 

وی ضمن درخواست توجه ویژه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بخش‌های دانش‌بنیان و پژوهش‌محور سازمان را معرفی کرد.

دکتر صدیقه امینی، رییس مؤسسه عالی آموزشی پژوهشی طب انتقال خون نیز گزارشی از فعالیت‌های آموزشی پژوهشی که برای سه گروه کارکنان، مراکز درمانی مرتبط و دانشجویان تحصیلات تکمیلی انجام می‌شود، ارائه داد و تاکید کرد: سعی بر آن است تا تحقیقات، آموزش‌ها و پژوهش‌های مؤسسه برای ارتقای دانش طب انتقال خون، جذب و نگهداری اهداکنندگان و غربالگری گروه‌های خونی، مدیریت خون بیمار و هموویژلانس هدایت شود. 

در ادامه دکتر مهتاب مقصودلو، معاون آموزشی پژوهشی مؤسسه عالی آموزشی پژوهشی طب انتقال خون نیز گزارشی از عملکرد کمی و کیفی مؤسسه در جنبه‌های آموزشی و پژوهشی ارائه داد.

همچنین گزارش‌های دیگری در مورد مرکز رشد فناوری فرآورده‌های خون و شرکت فناوری ژن و یاخته که فعالیت‌های دانش‌بنیان و نوآورانه را مبنای کار خود قرار داده‌اند، ارائه شد. 

بنابر اعلام روابط عمومی وزارت علوم، معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و هیات همراه در ادامه از بخش‌های دانش‌بنیان و مبتنی بر دانش و پژوهش سازمان انتقال خون از جمله بانک ملی خون بند ناف، آزمایشگاه انعقاد و خون شناسی و بخش ایمنو هماتولوژی بازدید کرد.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها