کد خبر: 575799
|
۱۴۰۱/۰۷/۰۶ ۲۲:۵۸:۴۲
| |

سخنگوی وزارت امور خارجه:

امیدواریم بتوانیم روند توافق را هموار کنیم

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: دیدگاه های روشن جمهوری اسلامی اعلام شده و اگر در طرف مقابل اراده سیاسی باشد، براساس مذاکرات و توافقات امکان شکل گیری یک توافق پایدار، قوی و تامین کننده منافع طرف ها به ویژه ملت ایران وجود دارد.

امیدواریم بتوانیم روند توافق را هموار کنیم
کد خبر: 575799
|
۱۴۰۱/۰۷/۰۶ ۲۲:۵۸:۴۲

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه در گفت و گوی خبری شبکه باران، با اشاره به دستاوردها و نتایج سفر رئیس جمهور به نیویورک و شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، اظهار کرد: مجمع عمومی سازمان ملل متحد هر ساله با حضور روسا و شخصیت های مهم ملی و بین المللی در نیویورک برگزار می شود و به طور طبیعی فرصتی برای حضور روسای جمهور و مقامات عالی کشورها جهت استفاده از تریبون و جایگاه سازمان ملل برای تبیین مواضع و دیدگاه های خودشان در حوزه های ملی و منطقه ای و بین المللی است.

*امسال هم این فرصت برای جمهوری اسلامی ایران فراهم بود که در عالی ترین سطح در این اجلاس شرکت کند و رئیس جمهور به همراه یک هیئت عالی رتبه در این اجلاس شرکت کرد.

*تحولات این منطقه همواره تاثیرات جهانی داشته و مورد توجه دولت ها و ملت ها بوده است؛ به علاوه جمهوری اسلامی ایران هم در مسائل منطقه ای و هم درباره مسائل بین المللی صاحب نظر و ایده و رای محسوب می شود.

*همه کشورها مایل هستند دیدگاه های جمهوری اسلامی را در مسائل مختلف بشنوند. این در حالی است که جهان با موضوعات قابل توجهی رو به رو شده و لذا انتظار می رود جمهوری اسلامی هم درباره این موضوعات به بیان دیدگاه و نظر بپردازد و هم مشارکت های منطقه ای و بین المللی را برای حل و فصل اختلافات و بحران هایی که اساسا به عنوان خطری برای صلح و امنیت جهانی تلقی می شوند، جمع کند.

*ما در منطقه بسیار حساسی قرار گرفتیم که به لحاظ ژئوپلیتیکی بسیار مهم است، اما کشور صاحب ظرفیتی هستیم که هم به ایفای نقش خود برای حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات منطقه ای و بین المللی می پردازیم و هم درخصوص موضوعات پیچیده جهانی صاحب نظر هستیم.

*رئیس جمهور از تریبون مجمع عمومی سازمان ملل برای بیان دیدگاه های شفاف، صریح، اصولی و مبنایی جمهوری درباره صلح و امنیت بین المللی و رویارویی با چالش ها و نحوه ایجاد فضایی بهتر برای زندگی ملت ها استفاده کرد و خوشبختانه و تبادل نظرهای خوبی صورت گرفت.

*مهمترین روندی که برای حل و فصل اختلافات هسته ای و رفع تحریم های ظالمانه و یک جانبه علیه جمهوری اسلامی ایران وجود دارد، روند مذاکرات وین است؛ در این مذاکرات ایران در کنار کشورهای عضو توافق برجام حضور دارد و تاکنون گفت و گوهایی انجام گرفته و آخرین مرحله گفت و گوها ماه گذشته برگزار شد.

*جمهوری اسلامی در موعد مقرر پاسخ خودش را به دیدگاه ها و پیشنهادها ارائه کرده و امیدواریم بتوانیم در چارچوب همین گفت و گوهای روند توافق را هموار کنیم.

*جمهوری اسلامی ایران به دنبال امضای توافق نامه برجام در سال ۲۰۱۵ به تعهدات خودش عمل کرده و لذا انتظار می رفت شرکای برجام هم به مقابل به تعهدات خودشان عمل کنند، زیرا توافق یک مسیر دوطرفه است و تعهدات و التزامات متقابل دارد، اما شاهد یک مسیر یک جانبه بودیم و دولت آمریکا در سال ۲۰۱۸ از توافق خارج شد؛ البته اعضای اروپایی متعهد شدند که خسارات ناشی از این خروج را جبران کنند و به تعهدات خودشان در قبال جمهوری اسلامی جامه عمل بپوشانند. در این راستا بیش از یک سال به طرف اروپایی برای جبران فرصت دادیم، اما اتفاق خاصی رخ نداد.

*البته این خروج مبتنی بر تعهدات اختیاری برجام و در جهت تامین حقوق ملت بود. متاسفانه اروپایی ها در این مسیر مواضع سیاسی غیر منطقی و غیر معقولی را در پیش گرفتند.

*دولت آمریکا وقتی احساس کرد جمهوری اسلامی در مسیر تامین حقوق ملت با کسی تعارف نمی کند و بر مواضع خودش جدی است و حقوق بین المللی خودش را می شناسد، مجددا متقاضی بازگشت به مذاکرات شد و لذا مذاکرات وین تلاشی برای از سرگیری اجرای توافق از سوی طرف ها و بازگشت متعهدانه آمریکا به برجام بود. در حال حاضر مذاکرات انجام شده و جمهوری اسلامی آماده بازگشت به توافق است؛ مشروط به اینکه طرف مقابل به التزامات پایبند باشد و حقوق حقه ملت مشخصا در جهت تحریم هایی که در قالب قطعنامه های شورای امنیت و اقدامات یک جانبه آمریکا بر ملت ایران تحمیل شده، در چارچوب برجام تامین شود.

*طرف ها باید به تعهدات خودشان پابرجا بمانند و مجددا شاهد خروج یک جانبه نباشیم؛ البته تاکنون دیدگاه های روشن جمهوری اسلامی اعلام شده و اگر در طرف مقابل اراده سیاسی باشد، براساس مذاکرات و توافقات امکان شکل گیری یک توافق پایدار، قوی و تامین کننده منافع طرف ها به ویژه ملت ایران وجود دارد.

*جمهوری اسلامی ایران ملتزم به مسیر مذاکره به عنوان یک راهکار دیپلماتیک در جهت تحقق حقوق حقه و قانونی ملت ایران است و در مسیر فعالیت های صلح آمیز هسته ای از حقوق ملت حفاظت می کند.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها