کد خبر: 586201
|
۱۴۰۱/۰۹/۱۶ ۱۲:۲۹:۱۷
| |

افشین استوار، رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران:

سالانه ۱۰۰ هزار نفر بر اثر فشار خون می‌میرند

رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه بیش از نیمی از مبتلایان به فشار خون از بیماری خود بی‌اطلاع هستند از مرگ سالانه ۱۰۰ هزار نفر در اثر این بیماری خبر داد.

سالانه ۱۰۰ هزار نفر بر اثر فشار خون می‌میرند
کد خبر: 586201
|
۱۴۰۱/۰۹/۱۶ ۱۲:۲۹:۱۷

افشین استوار، رئیس پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد وضعیت بیماری فشار خون در کشور اظهار کرد: بالای ۵۰ درصد از افراد مبتلا به فشار خون اطلاعی از بیماری خود ندارند، بسیاری از افراد نسبت به بیماری خود آگاهی ندارند و باید آن‌ها را آگاه کرد، این در حالی است که سالانه بیش از ۱۰۰ هزار مرگ ناشی از فشار خون درکشور وجود دارد.

به گزارش ایلنا، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: الگوی توزیع جغرافیایی بیماری‌های غیرواگیر مانند دیابت، چاقی و فشار خون در کشور تقریبا مشابه است و این بیماری‌ها در شمال دربرگیری بیشتری دارند. البته باید این نکته را یادآور شد که در این استان‌ها جمعیت سالمند بیشتری هم زندگی می‌کنند، به طور مثال جمعیت سالمند گیلان دو برابر جمعیت سیستان و بلوچستان است. 

وی اظهار کرد: عوامل خطر فشار خون مانند استعمال دخانیات در برخی از استان‌های غربی نیز بیشتر است. 

رئیس سابق مرکز مدیریت بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت همچنین در رابطه با تأثیر پارازیت‌ها بر بیماری‌های غیرواگیر نیز اظهار کرد: واقعیت این است که در حال حاضر مطالعه‌ای در کشور انجام نشده است تا ببینیم چه عوارضی را به وجود می‌آورد یا خیر؟ اینکه مطالعه‌ای انجام نشده به این معنی نیست که عوارضی ندارند اما نمی‌دانیم که تأثیر دارد یا خیر؟ یا روی چه چیزی تأثیر دارد و بر روی چه چیزی تأثیر ندارد و بر اساس چه مکانیسمی می‌تواند این تأثیر را اعمال کند. 

وی تأکید کرد: پارازیت یک مواجهه محیطی است که مانند آلودگی هوا، سر و صدا، امواج موبایل و امواج وای‌فای باید مورد مطالعه قرار بگیرند. وقتی یک مطالعه علمی انجام نشود، در وضعیت‌ عدم آگاهی به سر می‌بریم. 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها