درخواست وزارت بهداشت برای تشکیل جلسه اضطرار آلودگی هوای تهران
رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با اشاره به آلودگی شدید هوا در تهران گفت: از مسئولان استان تهران تقاضا داریم تا جلسه شرایط اضطرار آلودگی هوا را تشکیل داده و تصمیمات لازم برای کاهش مواجهه عموم مردم و بخصوص گروههای حساس را اتخاذ کنند.
رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت از هشدار سطح نارنجی اداره کل هواشناسی استان تهران مبنی بر تداوم شرایط پایداری جو و انباشت آلایندهها از فردا تا پنجشنبه ۲۴ آذر ماه خبر داد و گفت: احتمال ورود به شرایط بسیار ناسالم در ایستگاههای سنجش وجود دارد، از این رو از مسئولان استان تهران تقاضا داریم تا جلسه شرایط اضطرار آلودگی هوا را تشکیل داده و تصمیمات لازم برای کاهش مواجهه عموم مردم و بخصوص گروههای حساس را اتخاذ کنند.
به گزارش ایسنا، عباس شاهسونی همچنین به اینکه در حال حاضر شاخص کیفیت هوا در شهر تهران ناسالم برای تمام گروهها است اشاره کرد. ادامه صحبت های او را می خوانید:
*با توجه به گزارشات واصله از ایستگاههای سنجش آلودگی هوای شهر تهران امروز شاخص کیفیت هوا در اکثر ایستگاههای شهر تهران در محدوده ناسالم برای همه گروهها است. بنابراین آلاینده اصلی ذرات معلق PM۲.۵ و کیفیت هوا در شرایط ناسالم برای همه گروهها قرار دارد.
*در ۱۶ ایستگاه از ۲۸ دستگاه دارای داده شاخص آلاینده ذرات معلق PM۲.۵ (۵۷ درصد از ایستگاههای شهر) در شرایط ناسالم است که این وضعیت سبب افزایش بیماریهای قلبی و ریوی و مرگ و میر زودرس در بیماران قلبی و سالمندان و افزایش علائم تنفسی در کل جمعیت میشود. بر این اساس توصیه میکنیم افراد مبتلا به بیمایهای ریوی، کودکان و سالمندان از فعالیتهای طولانی یا سنگین خارج از منزل اجتناب کنند و سایر افراد نیز باید فعالیتهای طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند و در صورت تردد از ماسک مناسب استفاده کنند.
*با توجه به هشدار سطح نارنجی اداره کل هواشناسی استان تهران مبنی بر تداوم شرایط پایداری جو و انباشت آلایندهها از روز چهارشنبه ۲۳ آذر لغایت پنجشنبه ۲۴ آذر ماه و احتمال ورود به شرایط بسیار ناسالم در ایستگاههای سنجش در روز آتی از مسئولان استان تهران تقاضا داریم تا جلسهای شرایط اضطرار آلودگی هوا مطابق با مفاد آییننامه اجرایی تبصره ۳ ماده ۳ قانون هوای پاک، تشکیل داده و تصمیمات لازم برای کاهش مواجهه عموم مردم و بخصوص گروههای حساس را اتخاذ کنند.
*گروههای حساس، سالمندان، بیماران تنفسی و قلبی، زنان باردار و کودکان در شرایط آلودگی هوا، تا حد امکان در سطح شهر تردد نکنند. همچنین ورزشکاران از ورزش در فضای باز پرهیز کنند و افرادی که باید در محل کار حاضر می شوند کمتر در فضای باز حضور داشته باشند.
*بر اساس مطالعه وزارت بهداشت در ۲۷ شهر با جمعیت تقریبا ۳۵ میلیون نفر مشخص شد در سال ۱۴۰۰ میزان مرگهای منتسب به ذرات معلق در کشور، ۲۰ هزار و ۸۰۰ نفر بوده است که از این میان سهم تهران ۶۴۰۰ مرگ اعلام شد. بر این اساس توجه به توصیههای بهداشتی برای به حداقل رساندن آثار و عوارض آلودگی هوا ضروری است.
دیدگاه تان را بنویسید