کد خبر: 598612
|
۱۴۰۱/۱۲/۰۳ ۱۰:۵۸:۵۵
| |

هشدار یک نماینده مجلس به وزارت نیرو؛ سدچمشیر آبگیری شود متخلفان را به دستگاه قضایی معرفی می‌کنیم

نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در صورت آبگیری سد چمشیر، مجلس از ماده ۲۳۴ آیین‌نامه داخلی خود برای طرح این موضوع در دستگاه قضایی استفاده خواهد کرد.

هشدار یک نماینده مجلس به وزارت نیرو؛ سدچمشیر آبگیری شود متخلفان را به دستگاه قضایی معرفی می‌کنیم
کد خبر: 598612
|
۱۴۰۱/۱۲/۰۳ ۱۰:۵۸:۵۵

مجتبی یوسفی، عضو کمیسیون عمران و نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به انتشار خبرهای ضد و نقیض درباره آبگیری سد چمشیر گفت: در حالی وزارت نیرو برای آبگیری سد چمشیر اصرار دارد که بعضی اعضای هیات دولت با آبگیری این سد مخالف هستند و سازمان محیط زیست آبگیری چمشیر را مترادف نابودی محیط زیست در آن منطقه و اراضی پایین دست آن دانسته است. همچنین کارشناسان محیط زیست تاکید دارند که در صورت آبگیری چمشیر، رودخانه زهره حتی بیش از رودخانه کارون در زمان آبگیری سد مخرب گتوند شور خواهد شد، این در حالی است که در زمان احداث گتوند، نه تنها میلیاردها تومان از بودجه عمومی کشور صرف شد، بلکه این سد باعث شد بخشی از اراضی منطقه به نمکزار تبدیل شود و بخشی از آب کارون به عنوان مهمترین رودخانه جنوب غرب کشور شور شود و حالا باید میلیاردها تومان هزینه شود تا مناطق اطراف سد گتوند و رود کارون به شرایط طبیعی خود بازگردند که البته از نظر اکوسیستمی هیچ گاه این هدف محقق نخواهد شد. 

به گزارش ایلنا، نماینده مردم اهواز در مجلس در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: در حال حاضر نه تنها سازمان حفاظت محیط زیست با احداث سد چمشیر مخالفت کرده است، بلکه شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب نیز اعلام کرده که در لایه های پایین مخزن این سد، منابع نفت و گاز وجود دارد که هنوز استخراج نشده است و ما می توانیم این منابع را برای آیندگان نگه داریم و از آن به عنوان ذخایر بین نسلی نفت و گاز کشور استفاده کنیم. همچنین وزارت میراث فرهنگی نیز به دلیل ارزش تاریخی برخی محوطه های باستانی اطراف مخزن سد چمشیر با آبگیری این سد مخالفت کرده و نهادهای پژوهشی مختلف از جمله مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی نیز آبگیری چمشیر را به زیان شرایط زیست محیطی منطقه دانسته اند. 

یوسفی ادامه داد: با وجود این مخالفت ها، مشخص نیست که چرا وزارت نیرو این همه برای آبگیری سد چمشیر اصرار دارد و اگر لازم باشد، حتما مجلس از ابزارهای نظارتی خود در این زمینه استفاده خواهد کرد و همین طور که در حال حاضر کمیسیون اصل 90 به این مساله ورود پیدا کرده و صریحا با آبگیری چمشیر مخالفت کرده است، اگر آبگیری این سد اتفاق بیفتد، نمایندگان مخالف آبگیری این سد در استان خوزستان و سایر استان ها از ماده 234 آیین نامه داخلی مجلس برای معرفی متخلفان به دستگاه قضایی استفاده خواهند کرد تا این نکته در تاریخ ثبت شود که مجلس انقلابی حاضر نشد زیر بار یک تصمیم ضدمحیط زیستی برود. 

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: درست است که ما با بخش هایی از اقدامات دولت سیزدهم موافقیم و از این دولت تقدیر می کنیم، اما چشم خود را روی برخی تصمیمات نادرست نمی بندیم و معتقدیم نباید در این دولت از مدیرانی استفاده شود که با تصمیمات نابجای خود برای دولت و مردم هزینه ایجاد می کنند و به منابع ملی، ذخایر محیط زیستی و منافع عمومی کشور لطمه وارد می کنند. بنابراین اگر سد چمشیر آبگیری شود، مجلس حتما از ماده 234 استفاده خواهد کرد و دفاع از حقوق محیط زیستی مردم را پیگیری می کند و از این اقدام ضد محیط زیستی جلوگیری می کند. 

وی در پایان تصریح کرد: حتی اگر دولت با وجود مخالفت های مجلس سد چمشیر را آبگیری کند، استفاده از ماده 234 می تواند دستگاه اجرایی را ناچار کند که به دستگاه قضایی در خصوص این اتفاق پاسخ بدهد و امیدواریم مدیران وزارت نیرو در آن روز پاسخی به پیشگاه مردم درباره تبعات آبگیری چمشیر داشته باشند. 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها