تبعات چهارشنبهسوری برای محیط زیست
چهارشنبه سوری یکی از رسوم باستان است که طی سالیان اخیر شکل و شمایل سنتی خود را از دست داده و وارد فاز جدیدی شده است که مخاطرات زیادی برای محیط زیست دارد.
استفاده از این مواد محترقه مشکلات زیادی از جمله آلودگی هوا، آلودگی صدا، آلودگی نوری و اختلال در مسیر مهاجرت پرندگان به وجود می آورد.
به گزارش ایسنا، انفجار مواد محترقه میتواند موجب افزایش غلظت آلایندهها بهویژه ذرات معلق با قطر کوچکتر از دو ونیم میکرون که به دلیل ریزبودن میتوانند اثرات خطرناکی بر سلامتی انسان داشته باشد، شود.
سوزاندن مواد پلاستیکی همچون لاستیک ماشینها علاوه بر افزایش آلایندههایی همچون مونوکسید کربن و دی اکسید نیتروژن سبب افزایش دی اکسین و فوران میشود که این گازها بسیار آلاینده و حتی سرطانزا هستند.
از دیگر آسیبهای ناشی از مصرف این مواد محترقه آلودگی صوتی است که علاوه بر آزاررسانی به انسانها و افراد بیمار بر موجودات زندهای که در محیط های شهری در جوار ما زندگی میکنند، عوارض منفی دارد.
به عنوان مثال این صداها در مکانیزم رفتار طبیعی پرندگان ایجاد اختلال میکند و بعضا آنها را فراری میدهد، فراری دادن پرندگان به این معنا نیست که آنها دوباره به محل زندگیشان برمیگردند، در واقع این پرندگان با این صداها از محل زادآوریشان میگریزند، چون احساس ناامنی میکنند و ممکن است آن منطقه را برای همیشه ترک کنند.
تنها پرندگان، قربانیان آلودگیهای صوتی چهارشنبههای آخر سال نیستند. گربهها و سگها نیز در این میان آسیبهای فراوانی میبینند. قوه شنوایی حیوانات بخصوص سگ و گربه به مراتب قویتر از انسانهاست بنابراین صدای وحشتناک ترقه برای این حیوانات به مراتب بیشتر از انسانها آزاردهنده و آسیبزا است.
آلودگیهای نوری نیز به مراتب خطرات خاص خود را دارند به طور مثال استفاده از مواد آتشزایی که تولید نور شدید میکنند میتوانند اثرات غیرقابل جبرانی بر سیستم عصبی موجودات زنده داشته باشد. معیوب کردن سیکل خواب گونههای جانوری یکی از پیامدهای نور مصنوعی مواد محترقه است.
دیدگاه تان را بنویسید