طیبه سیاوشی، نماینده تهران در مجلس دهم:
وقتی درباره مسائل زنان صحبت میکنیم میگویند نکند شما طلاق گرفتهاید؟!
یک فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: وقتی درباره مسائل زنان صحبت میکنیم میگویند مگر شما با همسرتان مشکل دارید؟، نکند شما طلاق گرفتهاید؟. احساس نمیکنند درحالی که یک زن زندگی مشترک موفقی دارد میتواند در عرصههای اجتماعی برای دفاع از حقوق دیگران نیز کار کند.
طیبه سیاوشی، نماینده مردم تهران در مجلس دهم گفت: متاسفانه در کشور ما هر صحبتی در دفاع از حقوق زنان میشود از سوی برخی افراد فمینیست محسوب میشود. برخی مقابله نمیکنند و صراحتا اعلام می کنند بله من فمینیست هستم اما این فمینیست بودن به معنی دفاع از حقوق زنان و نه چیز دیگری است. از سوی دیگر برخی یک سری عبارات را برداشته و تغییر شکل دادهاند و میخواهند این را به عنوان امر منفی جا بیاندازند در حالی که این امر میتواند صرفا به معنی حمایت از حقوق زنان باشد.
به گزارش ایسنا، وی تاکید کرد: وقتی درباره مسائل زنان صحبت میکنیم میگویند مگر شما با همسرتان مشکل دارید؟، نکند شما طلاق گرفتهاید؟. احساس نمیکنند درحالی که یک زن زندگی مشترک موفقی دارد میتواند در عرصههای اجتماعی برای دفاع از حقوق دیگران نیز کار کند. به جای اینکه از این فعالیت تعابیر دیگری کنند باید این امر را به این معنی بگیرند که شما هم باید این دغدغه را داشته باشید و برای زندگی بهتر در این جامعه به ویژه برای زنان و کودکان فکر عاجل کنید.
نماینده مردم تهران در مجلس دهم در ادامه سخنان خود به بیان پیشنهاداتی برای اصلاح برخی مواد لایحه مذکور پرداخت و درباره عنوان لایحه و حذف واژه خشونت و جایگزین کردن آن با سوءرفتار توضیح داد: سوء رفتار کلمهای است که معنای گسترده کلمه خشونت را ندارد. درواقع سوء رفتار فقط در ارتباط با دو نفر مطرح می شود و شاهد نوعی تقلیل از خشونت به سوء رفتار هستیم. سوء رفتار مصادیق فردی دارد در حالی که خشونت یک تعریف شناخته شده در سطح بین المللی است و یک معنای عام و عمومی دارد. این تقلیل می تواند در رای قضات هم اثر بگذارد. درواقع یکی از اشکالات وارد بر لایحه این است که چرا «آسیب دیدگی» و «سوء رفتار» در عنوان لایحه مطرح شده است؟. خود رهبری هم زمانی که این امر را مطرح کردند و نهایتا امر ایشان منجر به تدوین این لایحه شد، چندین بار به واژه خشونت تاکید کردند.
سیاوشی همچنین این را هم گفت که در لایحه قبلی تعاریف اقسام مختلف خشونت اعم از زبانی، جنسی و... نیز مفاهیم مختلف در ابتدای لایحه آمده بود اما در لایحه فعلی اشارت ضعیفی به تعاریف شده است و می توان گفت بهتر است در این لایحه به موادی که در قانون مجازات اسلامی پیرامون اقسام مختلف خشونت علیه زنان وجود دارد، تصریح شود.
این فعال حوزه زنان با بیان اینکه علیرغم عنوان لایحه که به زنان باز میگردد اما نقش معاونت زنان در این لایحه به حداقل ممکن کاهش پیدا کرده است، عنوان کرد: این کاهش نقش معاونت زنان منجر به این میشود که معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری اثر بخشی لازم را نداشته باشد. نقش این معاونت کمرنگ است و فقط در ماده ۱۰ لایحه گفته شده است که تولیدات فرهنگی معاونت زنان و خانواده در صدا و سیما پخش شود اما در لایحه قبلی یک کارگروه ملی در نظر گرفته شده بود که مقام دوم آن کارگروه، معاونت زنان بود.
دیدگاه تان را بنویسید