علت مرگ "پلنگ تنکابن" مشخص شد؛ شلیک مستقیم
رییس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران گفت: شلیک مستقیم و اصابت فشنگ ساچمه ای دلیل مرگ پلنگ در ارتفاعات شهرستان تنکابن است.
موضوع کشف لاشه پلنگ در ارتفاعات سه هزار تنکابن شب گذشته پس از گزارش رییس اداره حفاظت محیط زیست این شهرستان در فضای مجازی و خبرگزاری های به سرعت بازنشر شد و دوستداران محیط زیست مطالبه جدی خود از مسوولان در ارتباط با اطلاع رسانی شفاف دلیل تلف شدن این گونه جانوری را در شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها ابراز کردند.
به گزارش ایرنا، برای پاسخ به افکار عمومی، به منظور بررسی های اولیه و کالبد شکافی، لاشه پلنگ به مرکز استان منتقل شده بود تا اظهارنظرهای دقیقی در این ارتباط صورت گیرد تااینکه شامگاه شنبه رییس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران گزارش جدیدی از تلف شدن این گونه جانوری در اختیار خبرنگار ایرنا قرارداده است.
کورس ربیعی، در این گفت و گو گفت که پس از کالبد شکافی لاشه، مشخص شد این حیوان با اصابت فشنگ چهار پاره تلف شده است.
وی اظهار کرد : این گونه ارزشمند جانوری حدود هفت سال سن داشت و به نظر می رسد ۴۸ ساعت گذشته در حوالی یکی از دامسراهای ارتفاعات سه هزار تنکابن کشته شده است.
رییس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران به دامداران توصیه و تاکید کرد : به محض مشاهده این گونه جانوری، مراتب را به اداره حفاظت محیط زیست منطقه گزارش دهند.
ربیعی افزود : متاسفانه تعارض محیط زیست با دامداران بیشتر در فصل بهار پیش میآید که بسیاری از دامداران با کوچ به مناطق کوهستانی گلههای دام سنگین و دام سبک مانند بز و گوسفند را به مناطق جنگلی کوچ میدهند و پلنگ در زیستگاه طبیعی خود زندگی می کند و براساس رفتار طبیعی به دام حمله میکند.
به گفته این مسوول استانی، گرگ، روباه و پلنگ در مناطق کوهستانی دیده میشوند و دامداران برای حفاظت دام اقدام به حمله به پلنگ میکنند.
رییس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیطزیست مازندران وضعیت تعداد قلاده های پلنگ مازندران را در مقایسه کشور وضعیتی مطلوب عنوان کرد و گفت: در دوربینهای تلهای در مناطق مختلف مازندران وضعیت زیستی این گونه جانوری مطلوب است، اما باید آموزش های لازم در حفاظت از محیط زیست به دامداران داده شود
پلنگ ایرانی که نام علمی آن ' پنترا پاردوس تولیانا Panthera pardus tulliana ' و نام انگلیسی آن هم ' پرشین لئوپارد Persian Leopard ' است، بزرگ ترین یا یکی از بزرگ ترین زیرگونههای پلنگ است که بومی غرب آسیا محسوب می شود و در فهرست جانوران در معرض خطر انقراض قرار دارد.
شهرستان ۱۷۰ هزار نفری تنکابن در غرب مازندران واقع شده است.
دیدگاه تان را بنویسید