رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز:
تنها 5 سال برای ترمیم جمعیتی وقت داریم
به عقیده رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز تنها 5 یا 6 سال برای ترمیم جمعیتی فرصت باقی است.
به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز جوانی جمعیت، شعار و نیازی واقعی و اساسی جامعه است و تنها ٥ یا ٦ سال بیشتر وقت نداریم که تراز جمعیتی کشور را مثبت و ترمیم کنیم.
به گزارش ایسنا، مهمترین بخشهای سخنرانی دکتر سید وحید حسینی دوشنبه یکم خردادماه در یک کنفرانس خبری را در ادامه میخوانید:
- نیاز به حق جامعه از این مجموعه زیاد است و از طرفی هم توقع و پوشش خدمات نیاز به برنامه ریزی و اعتبار دارد. جهش کرونا فروکش کرده و امید است برای همیشه ریشه کن شود، کرونا با تلاش عرصههای مختلف علمی، درمانی، پژوهشی، رسانهای و ...فروکش کرد.
- ٥ یا ٦ سال بیشتر وقت نداریم که تراز جمعیتی کشور را مثبت و ترمیم کنیم.در سال گذشته ٢٤ جلسه شورای جوانی جمعیت داشتیم.ما نقش خودمان را در جوان سازی جمعیت کلیدی میدانیم. لطمههای زیادی در کرونا خوردیم که سخت ترین آن بخش آموزش بود، به گونهای که شاید یک دهه زمان طول بینجامد که ترمیم شود.
- یک پله رتبه ما در کیفیت آموزشی ارتقا پیدا کرد و در بحث علوم نوین و دانش بنیان از رتبه چهار به سه رسیدیم.در بحث درمان نیز وظیفهای فراتر از استان داریم؛ در سال گذشته ۲۸ درصد بیماران مراجعه کننده به مراکز درمانی فارس از استانهای همجوار بودهاند و معادل ٥٠ درصد خدمات را دریافت کردهاند.
- ٣٣٠٠ بیمار بدحال در سال گذشته تقاضا برای حضور در مراکز درمانی فارس به ویژه دریافت خدمات تختهای ویژه داشتهاند.سال گذشته شیراز تنها کلانشهری بود که گواهی آب سالم از تولید به مصرف را دریافت کرد.
- در بحث توسعه و تامین نیروی انسانی و زیرساختها نیز اقدامات خوبی در دانشگاه انجام شده است. بیش از ٦٠ درصد نخبگان این دانشگاه غیربومی هستند که نشان از جذب بالاست.
- در توزیع امکانات درمانی سطح بندی انجام میشود و به نظر میرسد که با تلاشهای فعلی انجام شده در بخش تختهای دانشگاهی، به عدالت و خدمت با کیفیت برسیم. این مجموعهها وظایفی در بحث حمایت از مردم و نظام و اجرای قانون دارند که گاهی تفسیر آنها با نظر فنی دانشگاه متفاوت است؛ ما از پزشکانمان حمایت میکنیم تا مورد بی مهری قرار نگیرند و این با موضوع تخلف متفاوت است.
- جامعه پزشکان و پیرا پزشکان ما جامعهای سالم، پاک و مورد احترام مردم و حاکمیت هستند. تنها صنفی هستیم که تخلفات را سازمان نظام پزشکی بررسی میکنند.در حوزه بهداشت تقریبا به این سمت پیش میرویم که به جز مراقبتهای دوران بارداری، تمام نیازها به ویژه غربالگریها را هم انجام دهیم.
- برخی بیماریهای ارثی داریم که اگر در همان روزای ابتدایی بارداری تشخیص داده شود شرایط کاملا متفاوت خواهد شد.در حالیکه در هیچ استان و شهری همه همه مراکز وارد طرح غربالگری نشدهاند اما در فارس ١٠٠ درصد مراکز تحت پوشش غربالگری بیماریهای متابولیک هستند .٥٦٢ مورد تشخیص در این باره در فارس داشتهایم.
- در بحث بهداشت کارخانهها نیز خانه بهداشت در کارخانهها تشکیل و همه کارگران تحت غربالگری قرار گرفتهاند. اکنون ٨٥ درصد تحت پوشش قرار گرفتهاند و در صورت نیاز کاشت حلزون شنوایی رایگان انجام خواهد شد.
- در سال گذشته ۲۸ هزار و ٣٩١ مورد از افرادی فشار خون اطلاعی نداشتند و ٤٣ و ٥٢٨ مورد دیابت و پیش دیابت مشخص غربالگری شدند.٣٠١ هزار و ٢٩١ مورد غربالگری پستان، ۲۸۰ هزار و ۴۵۶ مورد غربالگری روده و ٢٣٥ هزار و ٢٦٣ خانم غربالگری دهانه رحم شدند.
- طرح خانه بهداشت عشایری نیز در دانشگاه علوم پزشکی مطرح و اکنون ٤٦ خانه بهداشت عشایری با بهورزان عشایری فعال است.پوشش خانه عشایری در حال حاضر به ١٠٠ درصد رسیده است.
- این موضوع تکلیفی برای کل نظام است و ما در دانشگاه علوم پزشکی شیراز ٢٦٢ مصوبه در قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه داشتیم که ٩٥ درصد آن اجرایی شده است.
دیدگاه تان را بنویسید