آمار غیررسمی از مساجد:
چرا طلبهها دوست ندارند امام جماعت شوند؟
بررسی یکی از خبرگزاریها نشان میدهد بسیاری از طلاب دیگر علاقهای به امام جماعت مسجد شدن ندارند و به دنبال شغلهای اداری هستند.
آیا امام جماعت مسجد هنوز شغل مورد علاقه طلبهها است؟ پاسخ خیر است و خبرها از تغییر ذائقه این قشر حکایت دارند.
به گزارش فارس، چند اطلاعات و آمار غیررسمی درباره حضور طلبهها در مساجد را ببینید:
۱ـ طلبهها بعد از فارغالتحصیلی علاقهمند به جذب در ادارات و نهادها و ... هستند و حضور به عنوان امام جماعت مسجد اولویت آخر آنان است.
۲ـ حجتالاسلام حریزاوی، قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی: متاسفانه کسی مسئولیت امام جماعت را قبول نمیکند و در استانی مانند بوشهر تنها ۲۰ درصد مساجد، امام جماعت دارند، زیرا باید به ۱۰ نهاد پاسخگو باشند.
۳ـ طلبهای که به عنوان امام جماعت در مسجد حضور پیدا میکند و برای رفع نیازهای معیشتی خود مجبور است در یک اداره هم مشغول کار شود؛ بنابراین تنها یک وعده نماز جماعت برگزار میکند و در باقی ساعات در مسجد بسته است.
۴ـ جایگاه و شأن امام جماعت در میان طلبهها مانند قبل نیست و افول کرده است.
۵ـ در مجموع از حدود ۶۳ هزار مسجد شیعی کشور، حدود ۲۹ هزار مسجد از یک تا سه وعده نماز جماعت دارند و بیش از ۵۰ درصد مساجد خالی است.
زمانی که مسجدی امام جماعت نداشته باشد تا برنامههای مختلف حتی همان برپایی نمازجماعت که وظیفه ذاتی مسجد را رقم بزند، نمیتواند در فضای کنونی جامعه اثرگذاری داشته باشد و رقابت را به نهادهای مختلف مانند هیأتهای مذهبی، فرهنگسراها، سرای محله و ... میبازند و تنها آنهایی هم که فعال هستند، صرفاً تبدیل به یک نمازخانه شدهاند.
زمانی که هیچ حمایتی از روحانی ای که خالصانه زمان و عمر با ارزشش رو در مسجد میگذاره نمیشه، بهتر از این هم نمیشه انتظار داشت . لا اقل به اندازه نصف یک کارمند ساده از روحانی ای که بیست و چهار ساعته در مسجد هست حمایت کنید