علیرضا پناهیان، استاد دانشگاه:
نداشتن حجاب به دیگران صدمه میزند/ مبلغین از اقشار مظلوم جامعه هستند
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان اعتقاد دارد با ادبیات احکام نمیتوان ولایت را توضیح داد، در تبیین ولایت ادبیات اجتماعی لازم است و «ما کمتر به آن پرداختهایم.»
حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان، استاد حوزه علمیه، صبح شنبه در مجمع مبلغان محرم اصفهان، با بیان اینکه مبلغین از اقشار مظلوم جامعه هستند، گفت: ما حجاب را یک امر اخلاقی تلقی کردیم و مخاطب ما برداشت کرد حجاب یک امر غیرواقعی است.
به گزارش رسا، مهمترین بخشهایی سخنان علیرضا پناهیان را میخوانید:
- در تبیین ولایت ادبیات اجتماعی لازم است و ما کمتر به چنین موضوعی پرداختهایم، در ادبیات خود موضوع امام شناسی را عاطفی و اخلاقی کردهای.
- ادبیات برخی مداحان ادبیات عاشقانه است در حالی که باید ادبیات ما در خصوص ائمه اطهار (ع) عاقلانه باشد.
- ولایت یک امر اجتماعی است، روز غدیر روز عقیده نیست بلکه روز نصب اجتماعی ایشان است، در شب عاشورا اصلا بحث اطاعت از امام حسین(ع) نیست بلکه بحث اصلی بصیرت است، محرم بیش از اینکه ماه امر به معروف و نهی از منکر باشد، باید زمان خروج امام از مکه روز امر به معروف و نهی از منکر نام بگیرد، این مسائل نیازمند دقت است.
- در غرب آزادی رعایت نمیشود، غربیها شکمها را گرسنه گذاشته و بدهکار به آزادی هستند، در آزادی و رسیدگی به زندگی مادی غربیها به دین بدهکارند و نمیگذارند آب خوش از گلوی مردم پایین برود، غرب شهوات را با هرزهگی از بین برده است.
- زمانه ما زمانه دانش است و در این زمانه دین از همه جلوتر است. باید کاری کنیم که بیدینی مساوی با نادانی باشد، قرون وسطی مسیحیت کاری کرد که مردم خیال کنند دین یک امر موهوم است و دین را صرفاً یک امر ارزشی تلقی کنند.
- اخلاق برای ما کسب فضائل است، منظور ما از اخلاق، اخلاق افلاطونی نیست، بلکه فضائل و اخلاقی است که برخاسته از تقوا باشد و دعوت ما نیز باید به سوی تقوا باشد نه اخلاق، اخلاق بدون دینداری سودی ندارد و ما باید زمان خود و جامعه خود را بشناسیم و بدانیم تقوا مهمتر از اخلاق است.
- غربیها غالباً اخلاق را یک مسأله شخصی و غیرواقعی تلقی میکنند.
- ما حجاب را یک امر اخلاقی تلقی کردیم و مخاطب ما برداشت کرد حجاب یک امر غیرواقعی است، نداشتن حجاب به دیگران صدمه میزند و این یعنی حجاب امر اخلاقی است. اگر رویکرد تبلیغی ما به نحوی باشد که مخاطب تنفر دینی پیدا کند مقصر مبلغ است.
- با ادبیات فقهی به سراغ تبیین مسأله ولایت برویم فقط از کلمه اطاعت و تبعیت سخن خواهیم گفت، در حالی که ولایت تنها کارش فرمان دادن نیست، بلکه در مواردی مانند شب عاشورا نیازمند تشخیص در مکتب ولایت در جایی که فرمان نرسیده هستیم، ولی میخواهد ما را به قدرت تشخیص برساند، این تعریف اطاعت محور از ولایت باعث عدم جذب افراد و بلکه جبهه گرفتن در مقابل ولایت میشود.
دیدگاه تان را بنویسید