عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان :
خیلی از مادران باحجاب به دخترشان حق میدهند بدحجاب باشند؛ اگر چادر از سر خودش بردارید، سکته میکند!
محمدجواد نظافت، عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان معتقد است «باید حجاب را تبدیل کنیم به انتخاب؛ دختران جوان ما باید برسند به این انتخاب.»
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان گفت: الان خیلی از این بدحجابها، مادران باحجابی دارند که به دخترشان حق میدهند بدحجاب باشند. بهانه برخی این است که زیبایی دختر دیده شود و برایش خواستگار بیاید! همین مادر را اگر چادر از سرش بردارید، سکته میکند! چرا؟ چون عادت کرده است و حجاب انتخاب او نیست. ما باید حجاب را تبدیل کنیم به انتخاب؛ دختران جوان ما باید برسند به این انتخاب.
به گزارش روزنامه خراسان، مهمترین بخشهای سخنان محمدجواد نظافت، عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان را میخوانید:
- صحبت از چگونگی تبیین حجاب برای افرادی است که اعتقادی به آن ندارند؛ افرادی که اتفاقاً در طبقه نخبه جامعه قرار میگیرند؛ گروهی که دانشجو یا تحصیل کرده هستند. در واقع میخواهیم به سمت شناخت مبانی امر به معروف و نهی از منکری در این زمینه برویم که مؤثر و کارآمد باشد. به نظر شما مبلغان ما باید چه مسائلی را در این عرصه مد نظر قرار دهند؟
- در موضوع امر به معروف، باید به این مسئله توجه کرد. اگر معروف الهی در جامعه به صورت هنجار درآمده باشد، میتوان از موضع بالا و صریح به آن امر کرد. اما اگر شما با جامعهای روبهرو هستید که در آن هنجارها، منطبق با معروف الهی نیست، منطبق با خوبیها نیست.
- این جا ارشاد لازم داریم، نه ارشاد زبانی که در واقع همان امر است، نه! اینجا ارشاد عملی لازم است؛ جّو درست کردن یعنی همین! در موضوع ترویج و تبیین حجاب در جامعه باید همین کار را کرد.
- ما باید این طرف جو درست کنیم؛ جمع باحجابها، باحجابهایی که با رفتارشان دیگران را تشویق و ترغیب به داشتن حجاب میکنند. یادم هست چند سال قبل که به عتبات مشرف شده بودیم، همراهان ما از دو خانم که بدحجاب بودند، شکایت داشتند.
- ببینید ما در برنامه تبیین و ترویج حجاب اسلامی، نباید عمل خودمان و نتایج به دست آمده را به انقلاب اسلامی گره بزنیم. آن وقت اگر کار شما به نتیجه نرسد یا رفتار و اقدام شما به هنگام، معقول و درست نباشد، فقط یک برنامه تبلیغی و ارشادی زمین نخورده است، شما به حیثیت انقلاب هم ضربه زدهاید.
- هیچ وقت به کسی که حجاب را درست رعایت نمیکند، برچسب ضدانقلابی بودن نزنید. چرا برخی از دوستان ما چنین رفتاری دارند؟ این رفتارها نتیجه عکس دارد؛ اصلاً باعث میشود که خیلی از این افراد، افرادی که در ظاهر بدحجاب هستند، اما به انقلاب عقیده دارند، از قطار انقلاب اسلامی پیاده شوند.
- توجه به حیا و تأکید بر آن، مسئله بسیار مهمی است. حیا یک چیز ذاتی است، در نهاد آدمهاست. اصلاً بطن و اصل حجاب و دلیل واجب شدن آن، رعایت همین حیا و عفّت است.
- نباید فضایی بسازیم که فرد خودش را از ما جدا ببیند. هنر مبلغان ما باید این باشد که همه، حتی آن آدمی که خیلی هم پایبند به مسائل مذهبی نیست، زیباییهایی مانند زیبایی زیارت اربعین را بچشد و در آن جَوّی که ابتدای صحبتم عرض کردم، قرار بگیرد.
- یکی از مسائل حساس در بحث تبیین حجاب، مسئله عادت بودن این فریضه نزد بعضیهاست. همانطور که اشاره کردید، الان خیلی از این بدحجابها، مادران باحجابی دارند که به دخترشان حق میدهند بدحجاب باشند.
- بهانه برخی این است که زیبایی دختر دیده شود و برایش خواستگار بیاید! همین مادر را اگر چادر از سرش بردارید، سکته میکند! چرا؟ چون عادت کرده است و حجاب انتخاب او نیست. ما باید حجاب را تبدیل کنیم به انتخاب؛ دختران جوان ما باید برسند به این انتخاب. خب این تبیین میخواهد.
- وقتی کسی حتی حاضر نیست به حرف تو گوش بدهد، چه تبیینی؟! اینکه میگویم کار میخواهد، روحیه عملیاتی میخواهد، برای همین است. آدمسازی و تربیت انسان، اصلاً کار سادهای نیست.
- معلمان ما، عموماً قشر زحمت کش و پرتلاشی هستند، اما در بین همینها، ما افرادی را داریم که بحث تربیت دانشآموزان ما را بردهاند روی هوا!
- یکی از مسئولان آموزش و پرورش به من میگفت که معلم داریم سگ به بغل آمده به کلاس درس، ما هم، چون او رسمی است نمیتوانیم کاری بکنیم؛ یا باید بفرستیمش مدرسه دیگر یا برود خانهاش بنشیند و حقوقش را بگیرد! ببینید، شرایط خوب نیست و در همان حال، اهل عمل کم داریم.
- این خیلی نکته مهمی است؛ تبیین ضرورت حجاب و اثبات آن به عنوان یک فریضه، بخشی از یک اصل کلیتر و اساسیتر به نام امر به معروف است.
دیدگاه تان را بنویسید