رئیس هیات تحقیق و تفحص از فعالیتهای ستاد احیای دریاچه ارومیه:
خشکی دریاچه ارومیه فاجعه محیط زیستی است
رئیس هیات تحقیق و تفحص از فعالیتهای ستاد احیای دریاچه ارومیه خشکی دریاچه ارومیه را فاجعه محیط زیستی خواند و گفت: خشکی دریاچه ارومیه کل ایران را درگیر می کند و پیامدهای جبران ناپذیری دارد.
روح الله متفکر آزاد رییس هیات تحقیق و تفحص از فعالیتهای ستاد احیا دریاچه ارومیه، درباره آخرین نتایج بررسیهای این هیات توصیحاتی ارائه داد.
به گزارش جمهوریت، مهمترین بخشهای گفتگوی روحالله متفکرآزاد را میخوانید:
- ستاد احیای دریاچه ارومیه کار تحقیق و تفحص را از پاییز ۱۴۰۱ شروع کرد که بررسی ها حکایت از کم کاری متولیان در حوزههای مختلف دارد و گزارش آن به قوه قضائیه ارسال می شود.
- خشکی دریاچه ارومیه را فاجعه محیط زیستی است. ما از ترک فعلها و کم کاریهای برای احیای دریاچه ارومیه کوتاه نمی آییم و گزارش آن را به صحن علنی برای اطلاع مردم می دهیم تا همه بدانند چه کسانی خدمت و چه گروهی خیانت کردند.
- قرار بود دریاچه ارومیه طبق جدول زمان بندی شده ستاد احیا، ظرف مدت ده سال به نقطه تثبیت برسد لذا سوال اینجاست چرا اقدامات صورت گرفته نتیجه ای نداشته است.
- اعتباری بالغ بر ۱۱ هزار میلیارد تومان برای احیای دریاچه اختصاص داده شده که باید نحوه هزینه کرد آن مشخص شود چون در حال حاضر وضعیت دریاچه نامناسبتر شده است.
- سوال این است که چرا در فرآیند احیای دریاچه ارومیه چاهها رشد داشته است؛ خشک شدن دریاچه ارومیه در نتیجه کم کاری گروهی از مسئولان بوده که وظیفه آن ها احیای دریاچه بوده است.
- وزارتخانه های کشاورزی و نیرو و آزاد سازی سدها خلاهایی داشته که هیات تفحص به آن ورود کرده و در گزارش آورده است.
- اگر اعتباری برای احیای دریاچه ارومیه اختصاص داده شده باید در همان جا هزینه شود.
- خشکی دریاچه ارومیه کل ایران را درگیر کرده و پیامدهای جبران ناپذیری دارد، این موضوع باعث پیامدهای زیست محیطی در بلند مدت و بحران های بهداشتی و سلامتی شد و جتی تبعات تبدیل دریاچه به شوره زار تا پایتخت هم خواهد رسید.
- این موارد را در نامه ای به رییس جمهور توضیح دادم تا هرچه سریعتر حیات دریاچه در دستور مدیران قرار گیرد؛ وضعیت دریاچه ارومیه موضوع ملی است.
دیدگاه تان را بنویسید