رضامراد صحرایی، وزیر آموزشوپرورش:
سوالات امتحانات نهایی حتی در یک مورد هم لو نرفت
صحرایی در خصوص ادعای لو رفتن سؤالات و به خطر افتادن سلامت امتحانات گفت: شما یک مورد لو رفتن سؤال را به ما نشان بدهید. ما حتی یک مورد گزارش لو رفتن سؤالات را نداشتیم.
رضامراد صحرایی، وزیر آموزشوپرورش درباره تأثیر معدل در کنکور گفت: ما در راستای اجرای عدالت آموزشی این کار را انجام میدهیم.
به گزارش ایرنا، وی با بیان اینکه آینده یک دانشآموز و همه امید و زندگی او در یک جلسه سه ساعته کنکور رقم میخورد، تصریح کرد: وقتی دانشآموزان سه سال پشتسر هم در امتحانات شرکت میکنند، امتحانات هم روال عادی زندگی آنهاست.
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: پشت این موضوع مافیای کنکور قرار دارد؛ برخی میگویند یک کنکور داشتیم حالا تبدیل به ۴۳ یا ۱۱ کنکور شده است! این حرفها چیست؟ دانشآموزان سر جلسه امتحان میروند و امتحان میدهند و نمرات خود را میگیرند و همواره هم به همین روال بوده و امتحانات ما هم همیشه جدی بوده است.
صحرایی خاطرنشان کرد: این کار در راستای اجرای عدالت آموزشی بوده که ما از کتاب درسی سؤال میدهیم و کتاب درسی هم در سراسر ایران یک کتاب است. دسترسی به منابع دیگر مانند کتابهای کنکور برای بسیاری از دانشآموزان شهرستانها اگر غیرممکن نباشد بسیار دشوار است. امروز مبنای امتحانات نهایی کتاب درسی و کاملاً در چارچوب برنامه درسی ملی است.
وی نکته دوم را یادگیری عنوان کرد و توضیح داد: فرآیند آموزش تا سنجش یک فرآیند است؛ وقتی ما بهطورکل آموزش را در دبیرستان قرار دادهایم و سنجش را جای دیگری بردهایم به تدریج کتابهای درسی از مدار یادگیری خارج شدهاند و کتابهای کنکور جای آنها را گرفتهاند.
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: سر طاقچه خانهها و سر میزها دانشآموزان بهجای اینکه کتاب درسی مصوب را بخوانند که برنامه و اهداف یادگیری و تربیتی دارد، کتابهای کنکوری را خواندند و تست زدند. سطوح دانش حداقل ۶ سطح است ولی تست نمیتواند بالاتر از ۳ سطح را بسنجد و اگر هم بسنجد، بسیار سؤال سختی است که همه نمیتوانند جواب بدهند اما آزمون تشریحی و کاربردی است. در این فرایند به فرد سؤال را میدهیم و میتواند تشریح کند و آنچه را که در ذهن دارد، بنویسد.
صحرایی در خصوص ادعای لو رفتن سؤالات و به خطر افتادن سلامت امتحانات گفت: شما یک مورد لو رفتن سؤال را به ما نشان بدهید. ما حتی یک مورد گزارش لو رفتن سؤالات را نداشتیم. این شائبه را دقیقاً کسانی ایجاد کردهاند که اجرای مصوبه کنکور منافع آنها را به خطر انداخت. ما منافع ملی را بر منافع افراد خاص ترجیح میدهیم و در این موضوع کوتاه نمیآییم.
وی ادامه داد: اگر کارمان اشکالی داشته باشد آن را رفع میکنیم اما مردم باید بدانند که این حق دانشآموز است که در یک فرایند سالم، علمی و مبتنی بر روانشناسی تربیتی، دانش فرزندش سنجیده شود و پیش برود.
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: شایعهای کردند و گفتند اُفت معدل اتفاق افتاده است. اُفت براساس چه چیزی اتفاق افتاده است؟ مگر ما تا الآن آزمون استاندارد ملی داشتیم که خودمان را با آن بسنجیم و بگوییم اُفت کردهایم؟
صحرایی افزود: شایعه دیگری هم مطرح کردند که قبل از مصاحبه کنکور میگفتند چرا دو هزار نفر معدل ۲۰ میگیرند؟ حالا که یک نفر معدل ۲۰ گرفته، میگویند چرا یک نفر معدل ۲۰ گرفته است!
دیدگاه تان را بنویسید