هشدار جدی یک روانشناس نسبت به مشکلات روانی جامعه ایرانی؛ هرگز به اندازه ۱۰ سال اخیر خودکشی نداشتیم
یک روانشناس گفت: هرگز به اندازه ۱۰ سال اخیر خبر مرگ خودخواستهی اقشار مختلف اعم از مجری، بازیگر، خبرنگار، دانشآموز و ... را نشنیده بودیم.
مهدی اسماعیلتبار، روانشناس و نویسنده میگوید: انسان سهگانهای دارد که شامل جسم، فکر و روان اوست. سلامت کلی انسان نیز در گروی امنیت و سلامت این ابعاد است. هر فرد ایرانی در طول سالهای اخیر و با ظهور شبکههای اجتماعی، تجربیات تازه و جدیدی را در زندگی و خانواده کسب کرده است که شاید برخی از این تجربهها خوشایند نبوده و آسیبهای روانی را برای او در بر داشتهاند.«خودکشی یا مرگ خودخواسته» را میتوان یک مثال مهم برای این واقعیت در نظر گرفت. ما هرگز به اندازه ۱۰ سال اخیر خبر مرگ خودخواستهی اقشار مختلف اعم از مجری، بازیگر، خبرنگار، دانشآموز و ... را نشنیده بودیم. هرچند آمار خودکشی در جامعه ایرانی به نسبت جوامعی همچون امریکا کمتر است، اما نسبت به خودِ جامعه ایرانی چطور؟
به گزارش خبرآنلاین، اسماعیلتبار مشکلات امروز جامعه ایرانی و تغییرات مربوط به آن را ناشی از سه اصل میداند و میگوید: «اکثر مشکلاتی که جامعه ما امروزه با آن دستوپنجه نرم میکند، در وهله نخست به «ورودی اطلاعات» شهروندان و خانوادهها برمیگردد؛ جامعهای که حتی در طول شش ماه گذشته، بالاترین نرخ طلاق را در شهرهای تهران (پایتخت سیاسی) و مشهد (پایتخت مذهبی) داشته است. انسانها که با هدف طلاق و جدایی با یکدیگر ازدواج نمیکنند، پس این تصادف مربوط به برآورد شناختی ما از خودمان است. من از امنیت روانی صحبت میکنم و دیدگاه من این است که منشأ بخشی از این اتفاقات، وابسته به ورودی اطلاعات ماست.
بخشی از این مصائب و مشکلات هم مربوط به موبایلی شدن شخصیت افراد است؛ «انسان موبایلی» تحرک کمتری دارد و قاعدتاً برای دستیابی به هرچیزی کمتر درجا میزند. این مفهوم بر گروهی اطلاق میشود که ورودی تمام دیتا و اطلاعاتشان از شبکههای اجتماعی است، این شبکهها به افکار و اعمال انسان جهت میدهند و به نوعی او را برده خود میکنند.
بخش دیگر ناشی از عدم تأمین «امنیت روانی» در جامعه امروز ماست. صدها کشور در دنیا وجود دارند، اما آیا مراکز آموزشی کشورهای دیگر هم به اندازه مدارس و دانشگاههای ایرانی طی یک سال اخیر با این حجم حاشیه و بحران روانی و امنیتی مواجه بودهاند؟»
دیدگاه تان را بنویسید