افزایش زبالهگردی با افزایش فقر و بیکاری؛ یک زبالهگرد در روز چقدر درآمد دارد؟
روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: در سالهای اخیر پدیده زبالهگردی بهشدت رونق یافته است و در نبود یک سیاستگذاری مشخص، بازیافت زبالهها به شکل غیراصولی انجام میشود. بررسیها نشان میدهد افزایش فقر در کنار حاشیه سود نسبتا بالای این بازار به گسترش زبالهگردی کمک کرده است.
روزنامه دنیای اقتصاد از افزایش زبالهگردی با افزایش فقر در جامعه خبر داده است.
به گزارش دنیای اقتصاد،در سالهای اخیر پدیده زبالهگردی بهشدت رونق یافته است و در نبود یک سیاستگذاری مشخص، بازیافت زبالهها به شکل غیراصولی انجام میشود. بررسیها نشان میدهد افزایش فقر در کنار حاشیه سود نسبتا بالای این بازار به گسترش زبالهگردی کمک کرده است. نگاهی به آمارهای بازار کار ایران نشان میدهد که معمولا نرخ بیکاری در استانهای محروم بالاتر از مناطق دیگر در کشور است. همین مساله موجب شده برخی از افرادی که از یافتن شغل رسمی در استان خود ناامید شدهاند به تهران مهاجرت کنند. این در حالی است که بسیاری از این افراد در پایتخت نیز موفق به یافتن شغل رسمی نشده و زبالهگردی و جمعآوری ضایعات به یکی از گزینههای شغلی آنها بدل میشود. بااینحال میتوان گفت با قدرت گرفتن طالبان در افغانستان و افزایش موج مهاجرتهای غیرقانونی شهروندان این کشور به ایران، جمعیت زبالهگردهای غیرایرانی نیز به صورت قابلتوجهی افزایش یافته و این بازار را گستردهتر کرده است؛ اما به دلیل غیررسمی بودن بازار جمعآوری ضایعات، آمار دقیقی از افرادی که در این بازار مشغول به کار هستند وجود ندارد.
هر کیلو زباله قابلبازیافت به قیمت 6هزار تومان است. درآمد این افراد وابسته به وزن زبالهای است که به کارگاههای تفکیک زباله غیررسمی تحویل میدهند. اگر یک زبالهگرد روزی 100کیلو زباله تحویل بدهد به درآمد روزانه 600 هزار تومان دست مییابد که از حداقل حقوق مصوب وزارت کار بیشتر است. بااینحال در این شغل هیچ امنیتی وجود ندارد و سختی بسیار بالایی دارد.
استاد دانشگاه و هیات علمی هستم و حقوقم با حقوق زباله گرد یکی است.