کدام کشورها از فرار مغزها ضرر میکنند و کدام سود میبرند؟
روزنامه دنیای اقتصاد به این سوال پاسخ داده که چه کشورهایی از فرار مغزها ضرر میکنند و کدام کشورها سود میبرند؟
روزنامه دنیای اقتصاد به این سوال پاسخ داده که چه کشورهایی از فرار مغزها ضرر می کنند و کدام کشورها سود می برند؟
به گزارش دنیای اقتصاد، مهاجرت و فرار مغزها به مثابه خروج سرمایه انسانی میتواند اثرات اقتصادی و اجتماعی منفی بسیاری برای کشور داشته باشد.هرچه شاخص حمایت از حقوق مالکیت معنوی بالا باشد، آثار منفی خروج سرمایه انسانی جبران میشود و کشور از فرار مغزها در واقع سود میبرد؛ زیرا میتواند مجددا در آینده از آنها استفاده کند. به عبارت دیگر هر چه حفظ حقوق مالکیت در کشور مبدأ قوی باشد، آزادی انتخاب افراد برای مهاجرت میتواند سودمند هم باشد.
این روزنامه افزوده است: یافتههای تجربی نشان میدهد که اقتصادهای در حال توسعه که با شاخص IPR بیشتر از ۳.۶ مشخص میشوند، میتوانند از اثرات مفید مهاجرت بر نوآوری استفاده کنند. بر مبنای محاسبات صورتگرفته از سال۲۰۰۶، افزایش ۱۰درصدی تعداد مهاجران در چین منجر به افزایش ۱.۳درصدی تعداد ثبت اختراع میشود.
دنیای اقتصاد تاکید کرده است: همین افزایش در ایران منجر به کاهش ۴.۶درصدی تعداد ثبت اختراع است.این نتایج نقش مشترک نهادها و مهاجرت را در ارتقای نوآوری و توسعه اقتصادی آشکار میکند. ابزارهای سیاسی مانند حفاظت از حقوق مالکیت معنوی را میتوان برای ایجاد یک بازی برد-برد بهکار برد. بهطور خلاصه، فرار مغزها با نهادهای مناسب میتواند به دستاوردهای اقتصادی تبدیل شود.
دیدگاه تان را بنویسید