کد خبر: 652114
|
۱۴۰۲/۱۱/۳۰ ۱۷:۰۰:۲۸
| |

هشدار؛ خودکشی رزیدنت‌ها جدی است

محمود فاضل، رئیس شورای عالی نظام پزشکی گفت: با توجه به آمار نگران کننده خودکشی در بین رزیدنت‌ها، کمیته‌ای در سازمان نظام پزشکی تشکیل شد و از مسئولان وزارت بهداشت و سایر نهادهای مرتبط نیز برای عضویت در این کمیته دعوت کردیم. مساله خودکشی رزیدنت‌ها به یک معضل مهم برای جامعه پزشکی تبدیل شده است.

هشدار؛ خودکشی رزیدنت‌ها جدی است
کد خبر: 652114
|
۱۴۰۲/۱۱/۳۰ ۱۷:۰۰:۲۸

محمود فاضل، رئیس شورای عالی نظام پزشکی گفت: با توجه به آمار نگران کننده خودکشی در بین رزیدنت‌ها، کمیته‌ای در سازمان نظام پزشکی تشکیل شد و از مسئولان وزارت بهداشت و سایر نهادهای مرتبط نیز برای عضویت در این کمیته دعوت کردیم. مساله خودکشی رزیدنت‌ها به یک معضل مهم برای جامعه پزشکی تبدیل شده است.

به گزارش ایرنا، بر این اساس شورای عالی نظام پزشکی در آذر امسال با مصوبه‌ای تشکیل کمیته بررسی علل خودکشی رزیدنت‌ها را تصویب کرد. در این کمیته از نمایندگان وزارت بهداشت، سازمان پزشکی قانونی، بهزیستی، معاونت پیشگیری از جرم قوه قضاییه، انجمن علمی روانپزشکان و نماینده رزیدنت‌ها دعوت کردیم.

وی ادامه داد: آنچه برای مردم و جامعه پزشکی مهم است این است رزیدنت‌ها و دانشجویان پزشکی تخصصی باید بتوانند با آرامش به تحصیل بپردازند. آنان آینده سازان نظام سلامت کشور هستند که من و شما و فرزندان ما در آینده باید سلامت‌مان را به دست آنها بسپاریم. اگر دانشجویان پزشکی کشور نتوانند به درستی آموزش ببینند در آینده سلامت کل جامعه به مخاطره خواهد افتاد.

رئیس شورای عالی نظام پزشکی گفت: دستیاران تخصصی پزشکی با دو مساله مهم رو به هستند یکی مسائل امروز آنهاست مثل مشکلات معیشتی و رفاهی که واقعا در حداقل ممکن است. معلوم نیست رزیدنت‌ها دانشجو هستند یا پرسنل بیمارستان و با وجود کار سخت و فشار سنگین کاری که در بیمارستان‌ها متحمل می‌شوند و شاید ۶۰ درصد بیشتر سایر کارکنان بیمارستان‌ها در این مراکز حضور دارند اما حقوق بسیار ناچیزی دریافت می‌کنند.

وی افزود: دستیاران پزشکی نه تنها حقوق بسیار کمی دریافت می‌کنند بلکه حق طبابت و مطب زدن هم ندارند و وزارت بهداشت آنها را از هر گونه اشتغال دیگر منع کرده است، بنابراین باید وضعیت معیشتی آنها بهتر شود. ضمن اینکه کار زیاد و خشونت‌هایی که در بیمارستانها علیه آن‌ها رخ می‌دهد امنیت و وضعیت روانی و جسمی آن‌ها را به شدت به مخاطره انداخته است.

رئیس شورای عالی نظام پزشکی گفت: رسیدن به راه حل مناسب برای رفع مشکلات جسمی و روانی و خودکشی رزیدنت‌ها نیازمند بررسی‌های دقیق و کارشناسانه است. افزایش حقوق و بهبود معیشت دستیاران، اصلاح تعرفه‌های پزشکی و بررسی نقاط ضعف و قوت ادغام آموزش پزشکی در خدمات پزشکی در ایران از جمله مسائلی است که باید در این مسیر مورد توجه قرار بگیرد.

فاضل تاکید کرد: واقعا کار دستیاران پزشکی طاقت فرساست. با این حال آنان از هر گونه حق و حقوق شغلی محروم هستند. باید قوانین و طرح‌هایی در وزارت بهداشت، دولت و مجلس برای رفع مشکلات رزیدنت‌ها تصویب شود تا این مساله و معضل مهم رفع شود. در مقابل این مشکلات امروز، آینده آن‌ها نیز مبهم است و واقعا آینده شغلی روشنی در انتظار دستیاران پزشکی تخصصی نیست. تعرفه‌های غیر واقعی و نارضایتی پزشکان متخصص فعلی نیز بر ناامیدی و افسردگی بیشتر آن‌ها دامن می‌زند.

در این شرایط رزیدنت‌ها که پزشکان متخصص آینده کشور هستند جایگاه روشنی را برای آینده خود نمی‌بینند و به همین علت شاهد نا امیدی، افسردگی و بی انگیزگی در بین این گروه هستیم که در مواردی به خودکشی و پایان زندگی آنان ختم می‌شود.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها