عملکرد وزرای بهداشت در یک دهه اخیر باید به استیضاح کشیده شود
مصطفی معین با انتقاد از بیتوجهی به خودکشی پزشکان تاکید کرد: عملکرد وزرای بهداشت در یک دهه اخیر باید به استیضاح کشیده شود.
مصطفی معین، پزشک و وزیر علوم در دولت اصلاحات میگوید: دستیاران تخصصی و فوق تخصصی، پزشکان جوان و با استعدادی هستند که باید در عالیترین سطح آموزش و پژوهش در رشتههای پزشکی بالینی بطور تماموقت تحصیل کنند و سپس با عضویت در هیات علمی دانشگاهها و یا خدمت در بخشهای دولتی و غیر دولتی نظام سلامت، ارزشمندترین سرمایههای علمی- پژوهشی و تخصصی کشور را تشکیل دهند.
به گزارش خبرآنلاین، او ادامه میدهد: از نظر من به عنوان یک معلم دانشگاه و پزشک با سابقه طولانی خدمت، که دستی هم در مدیریت و سیاستگذاری داشته است، اصلیترین علتهای این تراژدی بزرگ انسانی در یک فرآیند تشخیصی و آسیبشناسانه قابل بررسی است.
معین ادامه میدهد: تحقیر و توهین مداوم در سلسله مراتب آموزشی و خدمات درمانی که به صورت یکطرفه و از بالا به پائین بدون رعایت اصول حرفهای و شئون انسانی اعمال میشود.
او با اشاره به ترویج خرافه و شبه علم در طب و درمان از زبان حکیمباشیهای شیاد، از به سخره گرفتن و متهم کردن پزشکان و طب جدید و ایجاد بیاعتمادی در رابطه میان بیمار و پزشک معالج در برنامهها و سریالهای تلویزیونی انتقاد میکند.
وزیر علوم دولت اصلاحات با اشاره به عامل «احساس تبعیض و ستم و بردگی در ساختار سلامت و نظام اجتماعی» در این خودکشیها ادامه میدهد: کار و کشیک شبانهروزی و فرساینده جسم و روان دستیاران در بخشهای بیمارستانی و اورژانسها مورد بیتوجهی قرار میگیرد.
معین به فهرستی از عوامل شامل بیخانمانی، فقر و تنگنای معیشت، عدم امنیت شغلی، کاهش منزلت اجتماعی، جدائی و طلاق، افسردگی و ناامیدی اشاره و اظهار میکند: تحمل خشونت و نداشتن امنیت جانی در اورژانس، درمانگاه و یا بیمارستان از مسائل مهم است، ضمن اینکه بیگاری در طرح استثماری و اجباری خدمت خارج از مرکز بدون امکانات مناسب زندگی و یا تحصیل فرزندان و مقررات خدمت اجباری در خارج از مرکز بعد از هر مقطع تحصیلی از سالهای اول انقلاب بهدلیل کمبود شدید پزشک به اجرا گذاشته شده که هنوز هم علیرغم همه خسارات و اعتراضات ادامه یافته است.
به گفته این متخصص نداشتن فرصت و امکان آموزش، مطالعه، کسب مهارت و انجام پژوهشهای علمیِ پایه و بالینی در داخل و خارج کشور و بدور از اشتغالات و خدمات روزمره بهداشتی- درمانی نیز حائز اهمیت است.
او میگوید: احساس حصر و زندانی بودن با گروکشی دانشنامه تحصیلی دانشآموختگان و ایجاد مانع برای خروج از کشور و ادامه تحصیل در خارج یکی از علل اصلی بحرانِ سوگناک از دست دادن کادرهای جوان پرستاری و علوم پزشکی است.
وزیر علوم دولت اصلاحات ادامه میدهد: انتزاع رشتههای علوم پزشکی از آموزش عالی در سال ۱۳۶۵ و ادغام شبکههای بهداری در دانشگاههای علوم پزشکی سرچشمه اصلی اُفت کیفیت آموزشی و پژوهشی، فساد اداری و مالی، نابسامانی دارو و درمان و مهاجرت خسارتبار و سیلآسای استادان و پژوهشگران، طبیبان حاذق و پرستاران کارآمد به خارج از کشور و از همه تراژیکتر خودکشی سلسلهوار پرستاران و پزشکان جوان بویژه دستیاران پزشکی در سالهای اخیر است که با بیتوجهی و عدم پاسخگوئی مسئولانه مدیران وزارت بهداشت همراه بوده است.
معین با طرح این پرسشها که «فلسفه اخلاق حرفهای چیست؟ عدالت و انصاف مسئولان کجاست؟» میگوید:اگر همین اتفاق برای فرزندان یا بستگانشان رخ میداد چه واکنشی نشان میدادند! همینگونه رفتار میکردند؟
او ادامه میدهد: از نظر من عملکرد وزرای بهداشت و درمان و آموزش پزشکی حداقل در یک دهه اخیر باید به دقت بررسی و در پیشگاه ملت و وجدان عمومی به استیضاح کشیده شود که پاسخگوی غفلت طولانی و زیانبار خود در پایان ندادن به بهرهکشی و عدم لغو مقررات استثماری طرح خارج از مرکز باشند. مقررات ظالمانهای که مهاجرت نیروها و اتلاف سرمایههای بیبدیل تخصصی و خودکشی کادرهای جوان پرستاری و دستیاران پزشکی را در پی داشته است.
دیدگاه تان را بنویسید