گزارش یک روزنامه از اردوگاههای اخراج اتباع افغان؛ اخراج افغانستانیها از ایران یا مافیای طرح ۱۰۰ میلیون تومانی؟
روزنامه هم میهن گزارشی میدانی از اردوگاههای اخراج مهاجران و مافیایی که درباره ماندن آنها در ازای پرداخت پول بهراه افتاده است، دارد.
روزنامه هم میهن گزارشی میدانی از اردوگاههای اخراج مهاجران و مافیایی که درباره ماندن آنها در ازای پرداخت پول بهراه افتاده است، دارد.
به گزارش هم میهن، بخشهایی از این گزارش را در ادامه میخوانید؛
عارفه زنی است که 6 سال پیش همراه با همسرش غلامحسین به ایران آمدند، پاسپورتیاند اما تمدید نکردند. آخرینبار که برای تمدید رفتند به آنها گفته شد، باید کارت هوشمند بگیرند. کارت هوشمند اما 100 میلیون تومان است. سرپرست خانواده و فرزند پسر بالای 18 سال باید این کارت را داشته باشند تا بتوانند در ایران بمانند و کار کنند. ماموران برگه سرشماری را قبول نمیکنند. نه برگه سرشماری، نه پاسپورت و نه دفترچه و کارت اقامت.
خردادماه سال گذشته، دستور صدور کارت هوشمند داده شد و مهاجران افغانستانی اگر شرایطش را داشته باشند، میتوانند برای ماندن در ایران، این کارت شناسایی را که مشابه کارت ملی است و به افراد غیرایرانی داده میشود بخرند. این کارتها شامل افرادی میشود که مدارک تایید شده و قانونی داشته باشند. یا افرادی که همسر و فرزند ایرانی دارند. اما آنها که اخراج شدهاند یا اثر انگشت در اردوگاه دارند، نمیتوانند این کارت را بخرند. این کارتها را وزارت امور خارجه از طریق اداره امور اتباع و مهاجران خارجی صادر میکند. اسمش را گذاشتهاند طرح سرمایهگذاری 100 میلیون تومانی.
روند اخراج مهاجران افغانستانی از تابستان امسال شدت گرفت و درنتیجه آن، اواخر تیرماه امسال وزارت امور مهاجران و عودتکنندگان امارات اسلامی، از خروج 9 هزار و 730 مهاجر افغانستانی از کشورهای ایران و پاکستان از 19 تا 22 تیرماه خبر داد. این افراد از مرزهای پل ابریشم ولایت نیمروز، اسلام قلعه ولایت هرات، سپین بولدک ولایت قندهار و خط فرضی تورخم ولایت ننگرهار بهطور اجباری و داوطلب به کشورشان بازگردانده شدند. آنطور که گفته میشود، روزانه هزاران نفر از مهاجران افغانستانی از کشور خارج میشوند.
براساس اعلام پژوهشگران این حوزه، در دهه 90 سالانه 500 هزارنفر خارج و 500 هزارنفر هم وارد کشور میشدند. در این سهسال اخیر، حتی شنیده شد که سالانه دو میلیون نفر از ایران رفتهاند. گروهی از این افراد به اجبار خارج میشوند اما بهدلیل حضور خانوادهشان در ایران، همچنین وضعیت معیشت بازمیگردند و این چرخه ادامهدار میشود. گفته میشود که تعداد خروجیها و ورودیها در سهسال گذشته بیشتر از دهه 90 است.
دیدگاه تان را بنویسید