مرگ ۲۰ هزار نفر در جادهها در سال گذشته؛ علت اصلی مرگ ناشی از تصادفات جادهای چیست؟
روزنامه اعتماد نوشت که رکورد 12 ساله مرگ و میر تصادفات جادهای شکست و سال گذشته 20 هزار نفر در جادهها جان باختند.
روزنامه اعتماد نوشت که رکورد 12 ساله مرگ و میر تصادفات جادهای شکست و سال گذشته 20 هزار نفر در جادهها جان باختند.
به گزارش اعتماد، در بخشهایی از این گزارش میخوانید:
بر اساس اطلاعات سازمان پزشکی قانونی کشور، آمار مرگ و میر ناشی از تصادفات پس از یک دهه روند نزولی از سال 1400 بار دیگر به روند افزایشی برگشته و سال گذشته بیش از 20 هزار نفر بر اثر تصادف رانندگی در جادهها، جان خود را از دست دادهاند. این در حالی است که میزان خسارت اقتصادی تلفات رانندگی در ایران بین 2 تا 7 درصد از تولید ناخالص داخلی برآورد میشود و با توجه به این روند فزاینده، ممکن است این عدد بالاتر هم برود.
بر اساس اطلاعات موجود، میزان مرگ و میر ناشی از تصادفات حدود 20 سال پیش نزدیک به 28 هزار نفر در سال بوده که با اقدامات متعدد در سال 1399 به حدود 16 هزار نفر کاهش پیدا کرده است. اما از سال 1400 مرگ و میر ناشی از تصادفات جادهای با بازگشت روند افزایشی حالا به بیش از 20 هزار نفر رسیده. اتفاقی که آخرین بار در سال 1390 رخ داده بود و حالا رکورد 12 ساله را شکسته است.
بر اساس اعلام سازمان پزشکی قانونی، علت اصلی ۴۹.۹ درصد از مرگها در حوادث رانندگی، ضربه به سر بوده است. عباس مینوی، مدیرکل دفتر امور معاینات بالینی سازمان پزشکی قانونی سال 1396 گفته بود: «بعد از ضربه به سر، عامل کشته شدن در حوادث رانندگی، ۲۵.۵ درصد شکستگیهای متعدد، ۸.۷ درصد به دلیل خونریزی و ۹.۹ درصد به دلیل علل اشتراکی (موارد دارای بیش از یک علت)، ۰.۹ درصد سوختگی، دو دهم درصد نرسیدن اکسیژن بوده است.» (ایرنا، کد خبر: 82638025) اما گذشته از کیفیت پایین خودروها، عامل انسانی چقدر در این باره مقصر است؟ مرکز پژوهشهای مجلس نگاه متفاوتی به این موضوع داشته و دلیل تصادفات منجر به جرح را از جنبه انسانی بررسی و راهکارهایی ارایه کرده است.
دیدگاه تان را بنویسید