شرط پایان قطعیهای برق مشخص شد
میزان محدودیتها معادل ۱۰درصد صرفهجویی است؛ یعنی اگر مردم در مصرف برق و گاز ۱۰ درصد صرفهجویی کنند، این محدودیتها برطرف میشود.
افزایش دما از یک سو و کاهش شدید بارندگیها سبب شده که نگرانیهای متعددی در ارتباط با میزان مصرف برق در کشور و به ویژه شهرهای گرمسیر کشور از جمله یزد به وجود آید.
به گزارش تسنیم؛ نگرانی از افزایش مصرف برق و به دنبال آن الزام به اجرای خاموشیهای هدفمند و منظم که در نقاط مختلف کشور در حال حاضر ایجاد شده و شهروندان در طول روز یک یا دو ساعت را با خاموشیها همراه هستند.
با توجه به گرمی هوا و نیاز به مصرف کولر، مطمئنا این قطعی برق میتواند برای مردم سخت و همراه با مشکلاتی باشد که به همین دلیل هم اعتراضهایی در این زمینه از سوی شهروندان به وجود آمده است.
موضوعی که این روزها در حالی به اعتراض مردمی تبدیل شده که میتواند از سوی خود مردم برطرف شود و با وجودی که بیتدبیری مسئولان به وضوح در خاموشیها مشاهده میشود اما اگر مردم صرفهجویی لازم را داشته باشند، میتوان از خاموشیها عبور کرد.
حجم این صرفهجویی هم خیلی زیاد نیست و در صورتی که مردم تنها 10 درصد از مصرف برق روزانه خود را کم کننند که با توجه به اسرافهای متعددی که در این زمینه وجود دارد کار چندان سختی نیست، مشکل به راحتی برطرف میشود.
محمد میرشمس در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در یزد در خصوص جدولهای مدیریت اضطراری خاموشی برق در استان یزد اظهار داشت: جدولهای ارائه شده برای خاموشی در استان بر اساس احتمالات و نیاز شبکه سراسری برق است، با توجه به اینکه از سوی وزارت کشور اعلام میشود مصرف برق را کاهش بدهید در برخی موارد زمان اعلام شده، شاهد قطعی برق در 60 تا 70 درصد مواقع هستیم.
وی با اشاره به اینکه انرژی برق همان لحظه که تولید میشود، همان لحظه هم مصرف میشود گفت: در شرایطی که عرضه و تقاضای مصرف یکسان و هماهنگ نیست سبب میشود که قطع برق داشته باشیم.
مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق استان یزد اظهار داشت: وسایل سرمایشی این افزایش بار را به وجود آورده، سیستم دیگری به شبکه وارد نشده و اگر این سیستمهای سرمایشی نبود ما مشکل کمبود برق و قطعی برق نداشتیم.
میرشمس افزود: در کشور ما 25 هزار مگابایت در ادارات، کارخانجات و مصارف خانگی سیستم سرمایشی کولرهای برقی به خصوص کولرهای گازی مصرف برق دارند.
وی خاطرنشان کرد: کولرهای گازی چهار برابر کولرهای آبی برق مصرف میکنند و تعرفه بخش خانگی تصاعدی حساب میشود و هزینه برق مصرفی خانههایی که کولر گازی دارند هفت تا هشت برابر نسبت به منازل دارای کولر آبی بیشتر است.
یکی از پدیدههای جدید امروز گسترش رمز ارزهای غیر مجاز و استخراج ارز دیجیتال است، گفته میشود هزار و 500 مگابایت برق مصرف میکند، خارج نمودن هر دستگاه ماینر معادل 20 دستگاه اکسیژن ساز برق مصرف کند.
میرشمس در این خصوص تصریح کرد: کسانی که در خصوص کشف دستگاههای استخراج ارزهای دیجیتال اطلاع بدهند، بر اساس میزان دستگاههای کشف شده و بازگشت انرژی تا سقف 20 میلیون تومان به فردی که اطلاع داده است پاداش داده میشود علاوه بر آن هویت، نام و نشانی افرادی که اطلاع بدهند محفوظ میماند.
نکته بسیار مهم در ارتباط با مصرف برق در استانهای مختلف کشور، بالاتر از حجم استاندارد ملی و جهانی مصرف برق است، به گونهای که شاید بسیاری از دستگاههای برقی و روشنایی که در طول روز استفاده میکنیم را میتوان کنار گذاشت و یا در ساعاتی استفاده کرد که پیک مصرف نباشد.
محمد فراتی معاون بهره برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع برق استان یزد هم در این زمینه در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در یزد اظهار داشت: به علت افزایش بیسابقه دما، خشک سالی، کاهش آب ذخیره پشت سدها و با توجه به اینکه مصرف برق در استان نسبت به سال گذشته 20 درصد افزایش پیدا کرده ضروری هست که برنامههای کنترل و مدیریت مصرف بار اعمال شود.
وی گفت: در همین راستا شرکت توانیر و وزارت نیرو سهمیهبندیهایی احتمالی را اعلام کردند که اگر مشترکین در بخش صنعتی، اداری، تجاری و خانگی الگوهای مصرف را رعایت کنند شامل اجرای جداول خاموشی در استان نخواهیم بود.
معاون بهرهبرداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع برق استان یزد ادامه داد: با توجه به اینکه در حدود 70 درصد مصرف انرژی برق در بخش صنعت و کشاورزی است، با همکاری این دو بخش بر اساس انعقاد تفاهمنامه با آنها و ارائه پاداش سبب شده که مصرف برق تا حدی مدیریت شود و کمترین مشکل و کمترین خاموشی را در استان داشته باشیم.
فراتی در پاسخ به این سوال که صرفهجویی تا چه اندازه میتواند جلوی قطعی برق در استان را بگیرد بیان کرد: طبق سهمیه استان یزد این توانایی در استان وجود دارد که با 10 تا 15 درصد صرفهجویی به خصوص در بخش صنعت استان، جا به جایی برنامه و شیفت کاری، برنامه تعمیرات، جا به جایی استفاده در زمان کم باری برق میتوانیم با مشارکت مردم مصرف برق را مدیریت کنیم و تابستان مشکلی نداشته باشیم.
وی اظهار داشت: تاکنون بیش از دو هزار و 500 دستگاه استخراج رمز ارزهای دیجیتالی کشف شده است، اما چون مرتبا دستگاههای جدید در مناطق مختلف بعضا در دامداریها، مرغداری یا گوشهای از واحد صنعتی مخفیانه نصب میشود، از همشهریان درخواست داریم که مواردی که مشاهده میکنند را به سامانه 121 اطلاع بدهند تا ما فورا وارد عمل بشویم.
معاون بهره برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع برق استان یزد گفت: هر دستگاه ماینر معادل 20 دستگاه اکسیژن ساز برق مصرف میکند، اگر یک دستگاه ماینر را حذف کنید میتوانیم 20 دستگاه اکسیژن ساز را فعال نگهداریم.
فراتی افزود: ما از طریق بررسی الگوهای مصرف و سیستم مدیریت مصرف و تجارب مواردی از ماینر را کشف میکنیم، ارگانهای دیگر مثل مخابرات هم بر اساس دیتاهایی که دارند میتوانند ما را همراهی کنند، همشریان هم اگر موارد استخراج رمز ارزهای غیر مجاز را مشاهده کردند حتما اطلاع داده و پاداش دریافت کنند.
استان یزد 710 هزار فقره مشترک برق دارد، از این تعداد مشترکان برق خانگی استان 567 هزار مورد، در بخش صنعتی 12 هزار مشترک، در بخش اداری 22 هزار مشترک و 10 هزار و 600 مشترک هم در بخش کشاورزی دارد.
اگر مشترکین کشاورزی در بحث چاهها 4ساعت صرفهجویی داشته باشند، 20 ساعت به صورت رایگان برق دریافت میکنند، مشترکین صنعتی در صورت همکاری، دو برابر میزان بهای برق را پاداش میگیرند و مشترکین خانگی کم مصرف که 30 درصد مشترکین که هفت و نیم میلیون جمعیت کشور شامل طرح برق رایگان امید میشوند.
دیدگاه تان را بنویسید