افزایش 34 درصدی صادرات زیتون از استان گیلان
فرهاد دلقپوش، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان، گفت: گرچه در بیست و هفت استان دیگر نیز کشت زیتون داریم اما زیتون به نام گیلان شناخته شده و 11 درصد کل سطح زیر کشت زیتون و 20 درصد تولید کشور در استان است.
اعتمادآنلاین| رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان از افزایش 34 درصدی صادرات زیتون طی هفت ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته از این استان خبر داد.
فرهاد دلق پوش روز پنجشنبه در جلسه میز کالایی زیتون در سالن اجتماعات فرمانداری شهرستان رودبار اظهار داشت: صادرات زیتون در هفت ماه نخست امسال ؛ 129 هزار و 409 کیلوگرم و به ارزش بیش از 28 میلیارد ریال بوده که این میزان نسبت به هفت ماه نخست سال قبل 34 درصد رشد رشد نشان میدهد.
وی خاطرنشان کرد: اگرچه در بیست و هفت استان دیگر نیز کشت زیتون داریم اما زیتون به نام گیلان شناخته شده و 11 درصد کل سطح زیر کشت زیتون و 20 درصد تولید کشور در استان می باشد.
وی ارزش ریالی تولید سالیانه زیتون را حدود 144 میلیارد تومان عنوان و تصریح کرد: در حال حاضر حدود 2 هزار نفر به کشت و تولید زیتون مشغول هستند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان تصریح کرد : یکی از اهداف سازمان صنعت معدن و تجارت استان گیلان توجه ویژه به داشتههای ذاتی استان و حمایت از کالاهای با ارزش اقتصادی همچون زیتون و برنامه ریزی و استفاده از فرصت هاست.
دلق پوش با اشاره به زیرکشت بودن 9 هزار و 150 هکتار باغ زیتون در گیلان بعنوان یکی از کانون های مهم تولید زیتون در کشور اظهار داشت: بنا شده سازمان توسعه تجارت و کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی کالاهای دارای ارزش صادراتی را مورد حمایت قرار داده و زیتون نیز مزیت آن را دارد که به سایر کشورها صادر شده و برای ایران ارزآوری داشته باشد.
وی یاداور شد: همانگونه که در گذشته میز کالایی بادام زمینی و چای برگزار کردیم برای نخستین بار میز کالای زیتون را در گیلان تشکیل دادیم تا با حمایت و توجه جدی و هدفمند هم در تولید و هم در صادرات زیتون گام موثری برداریم.
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت گیلان ابراز امیدواری کرد با کمک همه بخش های مرتبط علاقهمند به اقتصاد گیلان و با حمایت بخش خصوصی اقدامات مناسبی را برای این محصول استراتژیک انجام دهیم و بخشی از هویت استان را ارتقا بخشیم.
میز کالایی زیتون با محوریت موضوعات بررسی امکان سنجی صادرات زیتون، بررسی مشکلات تولید و صادرات زیتون ، بررسی مشکلات تأمین مواد اولیه واحدهای تولید و فراوری روغن زیتون از داخل و خارج ، بررسی مسائل و مشکلات مربوط به مسائل بانکی و تامین ارز تجهیز واحدهای تولیدی ، بررسی نحوه توسعه خوشه صنعتی زیتون در رودبار برگزار شد.
10 کارگاه روغن کشی در رودبار فعال است و این شهرستان یکی از سه قطب اول تولید زیتون در ایران است و به علت داشتن آب و هوای خشک تنها شهرستان تولید کننده زیتون در گیلان محسوب می شود.
گیلان در مساحت و تولید زیتون رتبه سوم کشور را دارد؛ زمان برداشت زیتون از شهریورماه آغاز و تا پایان آذر ادامه دارد.
سال گذشته زیتون کاران رودبار از سطح بیش از هشت هزار هکتار باغهای بارور خود 21 هزار و 450 تن زیتون به ارزش اقتصادی 138 میلیارد و 200 میلیون تومان برداشت کردند.
11 هزار و 797 تن از این زیتون ها، کنسروی و 9 هزار و 653 تن روغنی بود که در 10 کارگاه روغن کشی رودبار یک هزار و 930 تن روغن زیتون تولید شد.
شهرستان رودبار در 67 کیلومتری جنوب مرکز استان گیلان واقع است.
منبع: ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید