کد خبر: 517182
|
۱۴۰۰/۰۷/۱۸ ۱۸:۰۱:۰۰
| |

غزل لطفی در یادداشتی عنوان کرد:

تحصیل رایگان است اما مدرسه رفتن نه!

باید پذیرفت که تامین معیشت، مهم‌ترین نکته در ساختن حال و آینده است و اگر قرار است آینده‌سازانی متخصص در سال‌های پیش رو، کشور را اداره کنند، ابتدا باید بتوانند به مدرسه بروند و این مهم فقط با تحصیل رایگان محقق نمی‌شود.  اگر امروز برای بحران ترک تحصیل به عنوان اولویتی اصلی چاره‌ای پیدا نکنیم فردا باید در فکر بحران‌هایی بزرگ‌تر مانند انبوه کودکان کار، کودک‌همسری و بزهکاری باشیم.  دختران کم‌سن که خانواده آنها چاره‌ای جز شوهر دادن آنها ندارند، مادرانی خواهند شد با دنیایی از آرزوهای بر باد رفته در مطبخ و تجربه دردی روحی حتی سخت‌تر از درد زایمان. 

تحصیل رایگان است اما مدرسه رفتن نه!
کد خبر: 517182
|
۱۴۰۰/۰۷/۱۸ ۱۸:۰۱:۰۰

اعتمادآنلاین| غزل لطفی در یادداشتی نوشت: طبق قانون اصل سی‌ام قانون اساسی: دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم سازد و وسایل تحصیلات عالی را تا سرحد خودکفایی کشور به‌ طور رایگان گسترش دهد و طبق این قانون مدارس دولتی به ارایه امکانات آموزشی رایگان می‌پردازند اما آنچه مغفول مانده این نکته است که تحصیل رایگان است نه مدرسه رفتن! درس خواندن هزینه‌های خاص خودش را دارد؛ تهیه لوازم‌التحریر، کتاب و جزوه، پوشاک و ایاب و ذهاب و اینها مواردی هستند که باعث می‌شوند امروز شاهد افزایش آمار ترک تحصیل باشیم.

در مهر ماه 1400 و با شروع سال تحصیلی شاهد هستیم که به‌ طور مثال؛ در استان سیستان و بلوچستان حدود 60 هزار کودک ترک‌تحصیل کرده‌اند. این کودکان در خانواده‌هایی زندگی می‌کنند که دیگر توان مالی به مدرسه فرستادن فرزند خود را ندارند و تنها چاره باقی‌مانده، ترک تحصیل است و از طرفی هم درد نان آن‌قدر آنها را به تنگنا انداخته که برای سیر کردن شکم خانواده چاره‌ای ندارند جز سر کار فرستادن فرزندان‌شان. امروز اگر همان موضوع انشای دوران تحصیل را به من بدهند که علم بهتر است یا ثروت؟ با یک جمله پاسخ می‌دهم؛ تا پول نباشد چطور باید به دنبال کسب علم رفت؟ حقیقت این است که بخشی از کودکانی که قرار است آینده‌سازان ایران ما باشند به خاطر مشکلات اقتصادی، کودک کار شده‌اند تا به رفع گرسنگی خود و خانواده کمک کنند و دقیقا همین‌جا می‌توان علت ازدواج دختران در سنین پایین را نیز بررسی کرد. دخترانی که درس‌خواندن و مدرسه رفتن را به رویا سپرده‌اند و به‌ جای بازی‌های کودکان شده‌اند خانم یک خانه!

باید پذیرفت که تامین معیشت، مهم‌ترین نکته در ساختن حال و آینده است و اگر قرار است آینده‌سازانی متخصص در سال‌های پیش رو، کشور را اداره کنند، ابتدا باید بتوانند به مدرسه بروند و این مهم فقط با تحصیل رایگان محقق نمی‌شود. اگر امروز برای بحران ترک تحصیل به عنوان اولویتی اصلی چاره‌ای پیدا نکنیم فردا باید در فکر بحران‌هایی بزرگ‌تر مانند انبوه کودکان کار، کودک‌همسری و بزهکاری باشیم. دختران کم‌سن که خانواده آنها چاره‌ای جز شوهر دادن آنها ندارند، مادرانی خواهند شد با دنیایی از آرزوهای بر باد رفته در مطبخ و تجربه دردی روحی حتی سخت‌تر از درد زایمان.

تحصیل رایگان است و بسیار هم عالی اما یادمان نرود که مدرسه رفتن هزینه دارد و اگر پول نباشد هر سال شاهد بیشتر شدن آمار ترک‌تحصیل خواهیم بود. به نظر می‌رسد در حال حاضر بنیادها و نهادهایی مانند آستان قدس رضوی، بنیاد برکت، ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و... که در سنوات گذشته در تلاش برای ساختن مدرسه و مراکز آموزشی بودند و همچنین خیرین مدرسه‌ساز؛ باید بر این موضوع متمرکز باشند که برای نشاندن کودکان پشت میز مدرسه و حل مشکلات معیشتی خانواده‌های کم‌برخوردار راه‌حلی پیدا کنند تا بتوانیم از ترک‌تحصیل کم کنیم. در حال حاضر بیشتر نیاز به سرمایه‌گذاری در حوزه رفع چالش‌های به مدرسه رفتن دانش‌آموزان است تا در آینده شاهد خالی ماندن کلاس‌های درس نباشیم.
از حالا به فکر باشیم که فردا دیر می‌شود.

منبع: روزنامه اعتماد

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها