محمد سعیدی،امام جمعه قم:
از ظرفیت مساجد و هیاتهای مذهبی برای آموزش همسریابی استفاده شود/ حجاب امر شخصی نیست
امام جمعه قم تاکید کرد: عفاف و حجاب امری شخصی و فردی نیست؛ زیرا یک امر تاثیرگذار در جامعه است.
محمد سعیدی،امام جمعه قم در خطبه نماز جمعه قم که ۲۹ اردیبهشت در مصلی قدس قم برگزار شد، در رابطه با عفاف حجاب سخن گفت.
به گزارش ایسنا، بخشهای مهم اظهارات او به شرح زیر است:
- عفاف و حجاب هم از لحاظ تبیینی و هم میدانی باید مورد توجه و استمرار قرار بگیرد، عفاف حجاب علاوه بر اینکه اصل شرعی است، یک اصل قانونی نیز هست که در قانون مدنی به آن تصریح و برای متخلفین از آن مجازات در نظر گرفته شده است.
- کسانی که با اسلام سروکار ندارند و فقط به ایرانی بودن خود میاندیشند باید بدانند در تاریخ ایران بی بندباری به شیوه غربی وجود نداشته است و شاهنامه یکی از این مستندات است.
- عفاف و حجاب امری شخصی و فردی نیست؛ زیرا یک امر تاثیرگذار در جامعه است. متاسفانه این نگاه فردی نگاری به حجاب به نگاه برخی از مسئولان و مدیران برمیگردد، برخی از مدیران در طول این چهل و چند سال، حجاب را به عنوان یک امر شخصی تلقی کردند؛ لذا نه تنها نسبت به این واجب الهی امر به معروف نکردند و نمیکنند بلکه وادادگی نشان میدهند.
- تلاش برای جوان شدن جمعیت و حمایت از خانواده وظیفه آحاد مردم است. مسئولین باید موانع آن را بر طرف کنند. سختی در ازدواج، بیکاری، اشتغال، ترس از هزینههای دوران بارداری و زایمان، عدم اطمینان به ادامه زندگی مشترک و... نمونه هایی از این موانع است که خانواده را ویران میکند.
- امر وساطت در ازدواج احیا شود و در این راستا از ظرفیتهایی مانند مساجد، هیات های مذهبی و... در فرآیند تسهیلگری، آموزش همسریابی و... استفاده شود.
- برگزاری نمایشگاه کتاب در تهران را باید بهار کتاب بنامیم. برخی تصور می کنند که با افزایش بسترهای اجتماعی کتاب منزوی خواهد شد که این اشتباه است؛ زیرا کتاب روز به روز اهمیت بیشتری پیدا کرده است. کتاب سیره مستمر رهبر معظم انقلاب است و ایشان را باید پرچمدار کتاب و کتابخوانی بدانیم.
- برای تحقق شعار سال به رشد اقتصادی ۸ درصدی نیاز داریم. رفع مشکل معیشتی مردم، ارتقا جایگاه ایران در اقتصاد منطقه و جهان و افزایش اشتغال زایی و بکارگیری نیروهای متخصص از جمله دلایل ضرورت رشد اقتصادی است.
- وضعیت ما در بهرهوری بسیار بد و پایین است ما از آب و انرژی بد بهره وری میکنیم. بهرهوری کار مفید نیروهای کارمندی دولتی بسیار کم است همچنین ولخرجی، اسراف و تجملات از دیگر مشکلات جامعه است.
- آزادی خرمشهر پایان توهم فتح تهران از سوی دشمن بعثی بود، صدام بعد از اشغال خرمشهر بر در و دیوار شهر نوشته بود «جئناو نبقی» اما رزمندگان ما مانند جهان آرا در مرحله مقاومت و شهید باقری و شهید صیاد شیرازی در مرحله آزادسازی کاری کردند که دشمن بعثی این آرزو را به گور برد.
- آزادی خرمشهر ضربه بزرگی به دشمن بعثی و حامیانش زد که این ضربه پایان توهم دشمنانی بود که به شکست و اشغال ایران و نابودی نظام جمهوری اسلامی ایران دلبسته بودند. بزرگترین درس آزادی خرمشهر برای امروز این است که هزینه مقاومت به هزینه تسلیم ترجیح دارد؛ مقاومت و تسلیم هزینه دارند اما در مصاف با دشمن، هزینه مقاومت کمتر و شرافتمندانه تر از هزینه تسلیم است.
دیدگاه تان را بنویسید