کد خبر: 617961
|
۱۴۰۲/۰۳/۲۷ ۲۲:۲۰:۲۳
| |

بلایی که هوش مصنوعی بر سر دموکراسی می‌آورد؛ نگرانی جورج اورول در رمان ۱۹۸۴ واقعی بود؟

روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: نویسندگان رمان‌ها از مدت‌ها پیش سناریو‌هایی را متصور شده بودند که در آن هر عمل انسانی توسط برخی از مقام‌های حکومتی تحت نظارت قرار می‌گرفتند. اکنون، اما به‌رغم هشدار‌های آنان متوجه می‌شویم که این نگرانی واقعی بود و ما نیز نگران آینده‌ای دیستوپیایی از نوعی هستیم که «جورج اورول» در رمان «۱۹۸۴» توصیف کرده بود.

بلایی که هوش مصنوعی بر سر دموکراسی می‌آورد؛ نگرانی جورج اورول در رمان ۱۹۸۴ واقعی بود؟
کد خبر: 617961
|
۱۴۰۲/۰۳/۲۷ ۲۲:۲۰:۲۳

روزنامه دنیای اقتصاد در مطلبی با عنوان «تهدید دموکراسی با هوش مصنوعی» نوشته که نگرانی جورج اورول در رمان ۱۹۸۴ واقعی بود و هوش مصنوعی به رهبران مستبد اجازه می‌دهد قوانین خود را به طور موثرتری اجرا کنند. 

به گزارش دنیای اقتصاد، بخش‌های مهم این مطلب را که به قلم دارون عجم‌اوغلو، پژوهشگر ترکیه‌ای است، در ادامه می‌خوانید: 

 

  • نویسندگان رمان‌ها از مدت‌ها پیش سناریو‌هایی را متصور شده بودند که در آن هر عمل انسانی توسط برخی از مقام‌های حکومتی تحت نظارت قرار می‌گرفتند. اکنون، اما به‌رغم هشدار‌های آنان متوجه می‌شویم که این نگرانی واقعی بود و ما نیز نگران آینده‌ای دیستوپیایی از نوعی هستیم که «جورج اورول» در رمان «۱۹۸۴» توصیف کرده بود. چگونگی محافظت از حقوقمان به‌عنوان مصرف‌کنندگان، کارگران و شهروندان هرگز به‌فوریت امروز نبوده است.
  • ازآنجاکه هوش مصنوعی مولد در تطابق الگو‌ها برتر است تشخیص چهره را به‌طرز قابل توجهی دقیق کرده است. البته دارای برخی نقص‌های اساسی نیز بوده است. چنین نظارتی از نظر فنی منجر به «بهره‌وری بالاتر» می‌شود؛ به این معنا که توانایی مقام‌ها را برای وادار کردن افراد به انجام کاری که قرار است انجام دهند، افزایش می‌دهد. 
  • متاسفانه تجربه هزارساله نشان داده است که افزایش بهره‌وری لزوما منجر به بهبود در رفاه همگانی نمی‌شود. نظارت امروزی مبتنی بر هوش مصنوعی، به رهبران سیاسی خودکامه و مدیران مستبد اجازه می‌دهد تا قوانین خود را به‌طور موثرتری اجرا کنند.

 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها