کد خبر: 219379
|
۱۳۹۷/۰۴/۲۴ ۱۳:۴۲:۰۰
| |

استاندار خوزستان خبر داد:

رهاسازی آب برای آبیاری نخیلات آبادان و خرمشهر

استاندار خوزستان از رهاسازی آب از پشت سدهای گتوند و دز با هدف آبیاری نخیلات شهرستانهای آب و خرمشهر خبر داد.

رهاسازی آب برای آبیاری نخیلات آبادان و خرمشهر
کد خبر: 219379
|
۱۳۹۷/۰۴/۲۴ ۱۳:۴۲:۰۰

اعتمادآنلاین| غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان شب گذشته در جلسه ای که به منظور شنیدن صحبت ها و مطالبات مردم اروندکنار در محل بخشداری این شهر انجام شد، گفت: از مسائل بی اطلاع نیستم و حضور ما در این منطقه به جهت آگاهی از وضعیت منطقه است، حل مشکلات جزو تعهدات ما است.

وی با بیان اینکه مردم نسبت به نظام و دولت حقوق و تکالیفی دارند، افزود: تامین آب، خواسته به حق مردم است و باید شرایط برای معیشت آنان مهیا شود و لذا معتقد به انجام آنها هستیم.

وی اظهار کرد: با تقویت ایستگاه و تلمبه خانه اروندکنار مشکل کمی آب را حل کردیم اما مشکل کیفیت هنوز وجود دارد ؛ بنابراین برای بهبود آن دو اقدام را در دستور کار خود داریم، یکی خط لوله غدیر است که دو شب پیش به جمشید آباد رسیده و تکمیل شد. کاری که 10 سال بر روی زمین مانده بود را توانستیم با رفع موانع جدی کار به انجام برسانیم، البته در اجرای خط با مشکلاتی مواجه شدیم که سبب شد 500 متر از لوله را از مدار خارج و برای آن جایگزین قرار دهیم تا خط تکمیل شود.

استاندار خوزستان تصریح کرد: شنبه مرحله بهره برداری آزمایشی از این خط را داشتیم و سه شنبه هفته جاری نیز از آن به طور رسمی بهره برداری می کنیم، تامین آب اروندکنار از تصفیه خانه جمشید و پمپاژ آب به اروندکنار دیگر اقدام در این باره است، قول می دهیم با انجام این دو کار تا پایان هفته جاری مشکل به حداقل برسد.

شریعتی یادآور شد: مشکل آب در شادگان و خرمشهر حل شده اما آبادان هنوز به طور کامل رفع نشده است، سعی داریم تا 110 هزار متر مکعب آب غدیر فعلی که به آبادان می رسد را تا 125 هزار متر مکعب و به تدریج تا 150 هزار متر مکعب افزایش دهیم، سهم خرمشهر از آب غدیر 95 هزار متر مکعب است و ما این موضوع را در دستور کار خود داریم.

وی گفت: اکنون در مرحله بهره برداری آزمایشی از خط غدیر هستیم و باید شیرآلات را به شکلی انجام دهیم که خط تنظیم شود به طور حتم سهم آب شرب اروندکنار از 150 هزارمتر مکعب آب پیش بینی شده برای شهرستان آبادان از آب غدیر به شما اختصاص می یابد.

وی افزود: هر چقدر که بتوانیم آب غدیر بیشتری را به اینجا برسانیم وابستگی به بهمنشیر کمتر می شود و هدفمان آن است که برداشت از این رودخانه به صفر برسد، آبادان به دلیل نواری بودن و داشتن اشتراکات بیشتر، سختی کار بیشتری نیز دارد اما با پایان کار سهمیه اروندکنار به آنان داده می شود.

شریعتی با بیان اینکه سعی مان آن است که شوری 10 هزار میکروموسی را به زیر پنج هزار میکروموس برسانیم، اظهار کرد: در 15 مردادماه سال جاری مناقصه ای را برای دستگاه آب شیرین کن اروندکنار برگزار می کنیم و با مشخص شدن برنده این مناقصه آب شیرین کن نصب می شود که با این اقدام به طور روزانه سه هزار متر مکعب آب شیرین برای اروندکنار که با آب غدیر مخلوط شده به دست آنان می رسد البته کار ساخت و نصب این آب شیرین کن ها 10 ماه زمان می برد.

وی تصریح کرد: امید است تا سال آینده کارها به اتمام برسد و آب شیرین وارد مدار شود تا تابستان آینده آب شیرین کن و آب غدیر تامین کننده آب شرب منطقه باشد.

استاندار خوزستان با اشاره به اینکه برای آب کشاورزی نیز یک اقدام جهادی را در سه روز گذشته به انجام رساندیم، گفت: شرایط آب در پشت سدها بحرانی است، خشکسالی در 100 سال اخیر بی سابقه بوده و ما برای تامین آب در چند ماه پس از شهریور نیز نگرانیم اما چون آبیاری نخیلات جزو تعهدات ما و مطالبات به حق مردم است از چهارشنبه شب گذشته 200 متر مکعب بر ثانیه آب را با هدف آبرسانی به نخیلات آبادان و خرمشهر از پشت سدها رها سازی کردیم.

منیع: مهر

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها