مدیر دفتر منطقهای ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجانشرقی خبر داد:
انجام طرحهای مطالعاتی انتقال آب از دریاچه وان ترکیه به دریاچه ارومیه
مدیر دفتر منطقهای ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجانشرقی با بیان اینکه 90 درصد آب در بخش کشاورزی مصرف میشود، خاطرنشان کرد: باید 40 درصد مصرف سالانه آب در بخش کشاورزی حوضه دریاچه ارومیه کاسته شود تا بتوانیم یک میلیارد و 700 میلیون مترمکعب از آن به نفع دریاچه آب ذخیره کنیم.
اعتمادآنلاین| «خلیل ساعی» مدیر دفتر منطقهای ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجانشرقی در جلسه پیش رویداد استارت آپویکند دریاچه ارومیه در جهاددانشگاهی آذربایجانشرقی با اشاره به آخرین وضعیت دریاچه ارومیه، اظهار کرد: تراز فعلی دریاچه ارومیه 1270.23 سانتیمتر است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، دو سانتیمتر کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه با تشکیل ستاد احیای دریاچه، وضعیت تا حدودی تثبیت شده و پروژههای مختلفی برای وارد کردن آب به پیکرهی دریاچه در حال اجراست، ادامه داد: از سال 1374 تا پیش از تأسیس ستاد احیا، سالانه حدود 45 سانتیمتر و در نهایت در بازه زمانی 20 ساله به میزان هشت متر از ارتفاع دریاچه کاسته شده بود.
مدیر دفتر منطقهای ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجانشرقی یادآور شد: دریاچه ارومیه هماکنون یک میلیارد متر مکعب آب دارد، در حالی که اگر ستاد احیا شکل نمیگرفت، شاهد وجود 300 میلیون متر مکعب آب در این دریاچه بودیم.
ساعی گفت: حق آبی دریاچه ارومیه دو میلیارد و 578 میلیون مترمکعب است و آب دریاچه ارومیه به میزان 1.2 میلیون متر مکعب تبخیر میشود که باید راهکاری برای جلوگیری از تبخیر این میزان آب دریاچه اندیشیده شود.
وی با بیان اینکه یکی از راهکارهای احیای دریاچه ارومیه جلوگیری از کاهش تبخیر آب است، گفت: اگر بتوانیم راهکاری برای کاهش تبخیر داشته باشیم و سالانه از میزان 1.2 میلیارد متر مکعب آبی که تبخیر میشود را به 600 میلیون متر مکعب تبدیل کنیم، میتوانیم 600 میلیون متر مکعب دیگر نیز ذخیره داشته باشیم.
مدیر دفتر منطقهای ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجانشرقی در خصوص انتقال آب دریای خزر به دریاچه ارومیه گفت: به لحاظ اختلاف سطح بین این دو، انتقال آن نیازمند انرژی خاصی است که تأمین نیروگاههای آن برای دولت در شرایط فعلی مقدور نیست، از سویی نیز بهعلت نداشتن همخوانی، انتقال دریای خزر به دریاچه ارومیه میتواند اکوسیستم دریاچه ارومیه را به هم بزند.
ساعی افزود: انتقال آب از طریق دریاچه وان ترکیه به دریاچه ارومیه طرح مطالعاتی هست که مراحل تکمیلی خود را هماکنون میگذراند، البته این موضوع بستگی به انجام توافقات بینالمللی میان ایران و ترکیه دارد.
وی با بیان اینکه سرمایهگذاری در انرژیهای خورشیدی میتواند بهعنوان یک اشتغال و معیشت جایگزین برای کشاورزان تلقی شود، ادامه داد: در رابطه با بحث اصلاح الگوی کشت، سازمان جهاد کشاورزی استان اقدامات لازم را انجام میدهد تا کشت درختانی که به آب کمتری نیاز دارند را ترویج دهند.
مدیر دفتر منطقهای ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجانشرقی در رابطه با رویداد استارت آپویکند دریاچه ارومیه، خاطرنشان کرد: بهتر است در این استارت آپ مواردی را که ستاد احیای دریاچه ارومیه در رابطه با نجات این دریاچه انجام نداده است، مورد بررسی قرار گرفته همچنین به مطالعه مباحث کشاورزی پرداخته شود.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید