کد خبر: 245048
|
۱۳۹۷/۰۸/۲۳ ۱۴:۱۳:۰۰
| |

یک جامعه‌شناس در خراسان‌شمالی:

خشونت از مسایل فرهنگی و اجتماعی تاثیر می‌گیرد

یک جامعه‌شناس در خراسان‌شمالی گفت: یکی از عوامل موثر بر خشونت می‌تواند سیاست‌های اقتصادی جوامع باشد که اگر در جامعه‌ای مسایل نابسامان اقتصادی وجود دارد، نباید از مردم آن جامعه انتظار آسایش و آرامش کامل را داشت.

خشونت از مسایل فرهنگی و اجتماعی تاثیر می‌گیرد
کد خبر: 245048
|
۱۳۹۷/۰۸/۲۳ ۱۴:۱۳:۰۰

اعتمادآنلاین| مهدی نوری جامعه‌شناس، با بیان این‌که خشونت ابعاد زیادی چون با صدای بلند صحبت کردن، نزاع و درگیری دارد، گفت: یکی از عواملی که باعث می‌شود خشونت در جامعه رواج یابد مسائل فرهنگی است که جنبه یادگیری را به دنبال دارد.

وی اظهار کرد: در جامعه افراد مختلفی با رفتارهای روزمره خود خشونت را به اطرافیان و کودکان خود یاد می‌دهند همانطور که خود یاد گرفته است. یکی از عوامل دیگر برنامه‌های دولت‌ها و جامعه‌هاست، چون الگوهای جامعه می‌توانند تأثیر مستقیم بر روی زیردستان و حامیان داشته باشند. البته یکی دیگر از عوامل می‌تواند سیاست‌های اقتصادی جوامع باشد که اگر در جامعه‌ای مسائل نابسامان اقتصادی وجود دارد، نباید از مردم آن جامعه انتظار آسایش و آرامش کامل را داشت.

وی با بیان این‌که مسائل اجتماعی نیز یکی دیگر از عوامل محرک خشونت است، ادامه داد: مردم از بزرگان و راهبران خود یاد می‌گیرند که با مراجعه و مطالعه در جوامع باید دید که با افکار مخالف چگونه رفتار می‌شود. در جوامع کمال یافته همگی آزادانه حرف خود را بیان کرده و راه حل را با دوستی پیدا می‌کنند و خشونت و نزاع کم‌تر مشاهده می‌شود و برخی با خشونت به اهداف خود می‌رسند و تشویق می‌شوند تا هدف بعدی خود را نیز با خشونت به دست بیاوردند. راه حل دور ماندن از خشونت در جامعه این است که فرهنگسازی از خانواده، مدرسه و رسانه‌ها آغاز شود و در نحوه برخوردها و ارتباط‌ها در اطرافیان تجدید نظر شود.

نوری تصریح کرد: اگر سرمایه اجتماعی بیشتر شود، امید و گذشت در جامعه نیز افزایش پیدا خواهد کرد و شاهد کاهش خشونت در جامعه خواهیم بود. البته عوامل و فشارهای امنیتی می‌تواند تا حدودی تأثیرگذار باشد. البته بیشتر از حد که شود نتیجه عکس را به‌دنبال دارد که افراد یا مقاومت می‌کنند یا انتظاری که از نیروهای امنیتی وجود دارد شاید کارساز نباشد و اگر این اتفاق رخ دهد جامعه به نقطه جوش خود می‌رسد و امیدی به پایداری آن جامعه وجود ندارد.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها