کد خبر: 250736
|
۱۳۹۷/۰۹/۲۱ ۱۰:۵۰:۰۰
| |

مدیر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی خبر داد:

توسعه اراضی کشاورزی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه

مدیر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی ضمن انتقاد از توسعه اراضی کشاورزی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه گفت: اراضی کشاورزی حدود 21 هزار هکتار بیشتر شده است، درحالی‌که طبق مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه باید از افزایش سطح زیر کشت در این حوضه جلوگیری می‌شد تا کاهش 40 درصدی مصرف آب درحوزه کشاورزی محقق شود. متاسفانه پایبندی به این مصوبه وجود نداشت.

توسعه اراضی کشاورزی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه
کد خبر: 250736
|
۱۳۹۷/۰۹/۲۱ ۱۰:۵۰:۰۰

اعتمادآنلاین| فرهاد سرخوش مدیر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی در پاسخ به این پرسش که آیا طی چند سال گذشته اراضی کشاورزی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه توسعه یافته است، اظهار کرد: طبق برآوردها در کل حوضه آبریز دریاچه ارومیه شامل استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و کردستان اراضی کشاورزی حدود 21 هزار هکتار بیشتر شده است، درحالی‌که طبق مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه باید از افزایش سطح زیر کشت در این حوضه جلوگیری می‌شد تا کاهش 40 درصدی مصرف آب درحوزه کشاورزی محقق شود. متاسفانه پایبندی به این مصوبه وجود نداشت.

وی ادامه داد: عمده توسعه اراضی کشاورزی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه «دیم» بوده است البته از دانشگاه‌های ارومیه و تبریز خواسته‌ایم که بررسی دقیقی در مورد میزان توسعه اراضی کشاورزی در حوضه دریاچه ارومیه داشته باشند. در صورت آماده شدن این گزارش، برخوردهای لازم طبق ضوابط انجام خواهد شد.

از وضعیت بودجه‌ای ستاد احیای دریاچه ارومیه چه خبر؟


مدیر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی در بخش دیگر گفت‌وگو در پاسخ به پرسشی در مورد وضعیت بودجه‌ای ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: مبلغی که از ماده 10 و 12 برای ما ابلاغ شده، 500 میلیارد تومان برای سال 97 است که در حال مبادله موافقت‌نامه‌های مربوط به آن هستیم تا دستگاه‌های مجری بتوانند این مبالغ را به صورت اسناد خزانه دریافت کنند.

به گفته سرخوش، همچنین 400 میلیارد تومان هم از محل صندوق توسعه ملی برای تکمیل پروژه انتقال آب کانی‌سیب به دریاچه ارومیه ابلاغ و تاکنون 50 درصد آن دریافت شده است. قول داده شد که مابقی نیز به زودی تخصیص داده شود.

مدیر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی در ادامه با اشاره به اجرای مرحله اول رهاسازی آب از سدهای مهاباد، شهرچای، زولا و سلماس به سمت دریاچه ارومیه گفت: این رهاسازی از 26 آبان‌ماه آغاز شده است. تاکنون رهاسازی سدهای مهاباد و شهرچای به پایان رسیده است اما رهاسازی آب از سدهای زولا و سلماس تا حدود یک هفته بعد ادامه خواهد داشت. تاکنون در نتیجه این رهاسازی‌ها 80 میلیون متر مکعب آب به دریاچه رسیده است.

وی با بیان اینکه مرحله دوم رهاسازی آب به دریاچه ارومیه از سدهای حوضه آبریز، در بهمن‌ماه امسال اجرایی خواهد شد، اظهار کرد: رهاسازی زمستانه از همه سدهای حوضه آبریز انجام می‌شود. جزئیات مربوط به آن از جمله میزان آب رهاسازی‌شده ابتدای دی مشخص می‌شود. از میزان آب‌های موجود در حوضه آبریز، مصارف آب شرب و کشاوزی جدا می‌شود و مازاد به عنوان حق‌آبه زیست محیطی به دریاچه ارومیه می‌ریزد.

رواناب‌ها در دریاچه ارومیه از اول آذر


سرخوش همچنین با اشاره به مصوبه ستاد احیای دریاچه ارومیه مبنی بر ورود کلیه رواناب‌های حوضه آبریز به دریاچه ارومیه تصریح کرد: طبق مصوبه ستاد از اول آذر سال جاری تا اردیبهشت سال آینده باید همه رواناب‌ها در حوضه دریاچه به عنوان حق‌آبه دریاچه ارومیه تلقی شده و به دریاچه بریزد.

وی تاکید کرد: از ابتدای ماه جاری از طریق اکیپ‌های گشت و بازرسی، شرایط ورود رواناب‌ها به دریاچه ارومیه را کنترل می‌کنیم تا این رواناب‌ها در هیچ نقطه‌ای مصرف غیر مجاز نشود. قطعا این طرح، اثربخشی خوبی در بهبود وضع دریاچه خواهد داشت.

این مدیر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه همچنین به لایروبی رودخانه‌ها و احداث و بازسازی سردهنه رودخانه‌ها اشاره کرد و گفت: ترمیم و ساخت سردهنه‌ رودخانه‌ها تا 70 درصد انجام شده که در کنار لایروبی رودخانه‌ها، نقش تاثیرگذاری در جلوگیری از هدررفت آب دارد.

سرخوش با اشاره به وضعیت دریاچه ارومیه اظهارکرد: در حال حاضر تراز دریاچه ارومیه 1270.44 متر است، این درحالیست که در آخر سال آبی گذشته (شهریور97) تراز دریاچه 1270.21 متر بود بنابراین در شرایط کنونی که کمتر از سه ماه از آغاز سال آبی جدید می‌گذرد، تراز دریاچه 22 سانتیمتر بیشتر شده است. از سوی دیگر تراز دریاچه ارومیه در مدت مشابه سال گذشته، 1270.28 متر بود و افزایش 16 سانتی‌متری نسبت به سال گذشته را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه در شرایط حاضر وسعت دریاچه ارومیه 1928 کیلومترمربع است، این رقم را با پایان سال آبی گذشته و مدت مشابه در سال قبل مقایسه کرد و گفت: در آخر شهریور سال 97، وسعت دریاچه ارومیه 1646 کیلومتر مربع بود که تاکنون 282 کیلومتر وسیع‌تر شده است.

مدیر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی در پایان تاکید کرد: حجم آب دریاچه ارومیه در آخر سال آبی گذشته (شهریور 97)، 960 میلیون متر مکعب ثبت شد که خوشبختانه در حال حاضر به یک میلیارد و 360 میلیون مترمکعب رسیده است و نشانگر افزایش 340 میلیون متر مکعبی حجم آب دریاچه است.

مسعود تجریشی - مدیردفتر برنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه - در کارگاه آموزشی آب و محیط زیست که در مهرماه امسال برگزار شد، گفته بود: ستاد احیای دریاچه ارومیه موضوع توسعه کشاورزی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه را به شورای عالی امنیت ملی برده است.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها