مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان خبر داد:
مشاهده لاشه یک دلفین در سواحل چابهار
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان از مشاهده لاشه یک دلفین در سواحل چابهار خبر داده و گفت: آثار جراحت روی ناحیه شکم و مجاور چشم این پستاندار دریایی مشاهده شد که به نظر می رسد احتمالاً علت مرگ آن ناشی از برخورد با جسم سخت و ضربه خوردن موجود در دریا بوده است.
اعتمادآنلاین| وحید پورمردان مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان از مشاهده لاشه یک دلفین در سواحل چابهار خبر داده که با توجه به وضعیت ظاهری لاشه دلفین مذکور، چندین روز از مرگ این پستاندار دریایی گذشته است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان افزود: طی گشت و کنترل ماموران اجرایی یگان حفاظت محیط زیست شهرستان چابهار از نوار سواحل شرقی این شهرستان، محیط بانان چابهاری لاشه یک دلفین بزرگ جثه را در سواحل ماسه ای اطراف موج شکن رودیک واقع در مجاورت روستای بریس مشاهده کردند .
پورمردان افزود: طی بررسی های انجام شده توسط کارشناسان محیط زیست شهرستان چابهار لاشه مذکور مربوطه به دلفین بینی بطری معمولی با نام علمی Tursiops truncatus بوده که طول بدن آن 280 سانتی متر و وزن تقریبی آن بالغ بر 400 کیلوگرم می باشد و آثار جراحت روی ناحیه شکم و مجاور چشم این پستاندار دریایی مشاهده شد که به نظر می رسد احتمالاً علت مرگ آن ناشی از برخورد با جسم سخت و ضربه خوردن موجود در دریا بوده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: دلفین های بینی بطری از رده پستانداران دریایی و راسته آب بازان دندان دار هستند این موجودات خونگرم بوده و همانند پستانداران خشکی با شش تنفس می کنند این موجودات دریایی بچه زا هستند و به نوزادان خود شیر می دهند. دلفین ها و سایر پستانداران دریایی از آبزیان در معرض انقراض و از مهم ترین گروه های نکتون اقیانوسی به شمار می روند و در زنجیره غذایی دریاها و اقیانوس ها از نقش بسیار ارزشمند اکولوژیک برخوردار هستند، از طرفی شکار و فعالیت های صیادی و گردشگری غیر مسئولانه، گرفتار شدن در ادوات صیادی غیر استاندارد، تغییرات اکوسیستمی ناشی از ورود آلاینده ها به دریا ادامه حیات پستانداران دریایی را به مخاطره انداخته است.
وی در ادامه بیان کرد: بررسی وضعیت پستانداران دریایی در آبهای دریای عمان نیاز به تخصیص اعتبار از سوی معاونت دریایی سازمان حفاظت محیط زیست جهت انجام مطالعات و بکارگیری تجهیزات مناسب حهت پایش و افزایش نیروی انسانی دارد. ضمناً انجام عملیات پایش و سرشماری این آبزیان ارزشمند با مشارکت جوامع محلی، احداث و راه اندازی مرکز مداوا و نجات پستانداران دریایی، احداث و راه اندازی سرمحیط بانی ساحلی بریس و استمرار اجراء برنامه های آموزشی شبکه ملی امداد و نجات پستانداران دریایی یکی از اولویت های سازمان حفاظت محیط زیست در تالاب بین المللی خلیج گواتر و سواحل مکران است.
پورمردان گفت: تالاب بین المللی خور باهو و خلیح گواتر یکی از مهم ترین زیستگاه پستانداران دریایی سواحل مکران در قسمت شمالی دریای عمان است، یکی از شاخص های زیستگاهی و مهم این تالاب، قرار گرفتن در مجاورت جنگل های حرا و مسیر آبهای آزاد و همچنین داشتن عمق و شرایط جریانی مناسب جهت زیست، تغذیه و زادآوری پستانداران دریایی بوده و به عنوان ذخیره گاه بیوسفر منطقه نیز قلمداد می شود.
وی افزود: مهمتر اینکه علاوه بر دلفین ها این منطقه به دلیل داشتن شرایط محیطی و زیستی مناسب، از محل های زیست گاوهای دریایی(پستاندار نادر) نیز است. در این تالاب در همه فصول سال دسته های بزرگی از انواع دلفینهای کوچک و بزرگ در حال حرکت مشاهده می شوند.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید