علی بختیار، نماینده گلپایگان و خوانسار در مجلس:
وزارت نیرو و میراث فرهنگی در حفظ آثار تاریخی قصور کردهاند
نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که آثار تاریخی و کتیبهها و سنگ نگارههای با قدمت بیش از 6 تا 7 هزار ساله با آب گیری کامل سد کوچری به آب خواهند رفت بیان کرد: متأسفانه وزارت نیرو و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در حفظ و نگهداری این آثار علیرغم پیگیریهای انجام شده کوتاهی و تعلل کرده است.
اعتمادآنلاین| علی بختیار با اشاره به آخرین وضعیت روستای کوچری پس از آب گیری سد کوچری بیان کرد: حدود 15 سال پیش برنامه ساخت سد کوچری اجرای شد و داخل مخزن این سد روستایی به نام کوچری وجود دارد که این روستا با آب گیری کامل این سد به زیر آب خواهد رفت. اراضی این روستا با پرداخت مبالغی به مالکین آن خریداری شد اما تعدادی از افرادی که سالها بر روی زمینها کار میکردند اما سندی نداشتند پولی بابت اراضی کشاورزی دریافت نکردند.
وی در ادامه اظهار کرد: قرار بود یک روستای جایگزین برای این روستا ساخته شود و منطقهای با 600 هزار هکتار اراضی و 2.5 میلیون متر مکعب آب تخصیص داده شد. برای ساخت این روستا در گام اول مردم باید موافقت کنند تا یک شرکت سهامی یا تعاونی شکل بگیرد که تاکنون چند جلسه برای وفاق بین مردم روستای کوچری تشکیل شده است.
نماینده مردم گلپایگان در مجلس تصریح کرد: در اراضی که برای ساخت این روستا اختصاص داده شده حدود 10 دامدار قرار گرفته اند که باید موافقت و رضایت آنها نیز گرفته شود و در هفته جاری نیز بنده جلسهای با مدیر کل تعاونی استان اصفهان داشتم و بر ضرورت تسریع در شکل گیری شرکت و اساسنامه برای احیای روستای کوچری تاکید کردم.
وی در ادامه تاکید کرد: با آب گیری کامل مخزن سد کوچری علاوه بر این روستا تعداد زیادی آثار تاریخی نیز به زیر آب میرود. آثار تاریخی که بعضاً 6 تا 7 هزار سال قدمت دارند. یکی از کتیبههایی که به زیر آب رفته نشان میداد که ایرانیان قبل از تاریخ به دنبال نجوم بودند و یا کتیبهای دیگر نیز که به زیر آب رفته نشان میداد ایرانیان حدود 5000 سال قبل به دنبال مکانیزه کردن کشاورزی بودند.
بختیار در ادامه خاطر نشان کرد: این کتیبهها و سنگ نگارهها ارزش زیادی داشته و وزارت نیرو قرار بود که نسبت به حفظ و نگهداری آنها اقدام کند حتی در سالهای اخیر با پیگیری بنده یک پژوهشگاه میراث فرهنگی در منطقه کوچری ایجاد شده بود اما متأسفانه هر دو دستگاه یعنی وزارت نیرو و سازمان میراث فرهنگی در زمینه حفظ این آثار تعلل و کوتاهی کردند.
وی در ادامه بیان کرد: امسال که به دلیل وضعیت ترسالی در حال آب گیری کامل سد کوچری هستیم تا یک ماه آینده تقریباً تمام این آثار تاریخی به زیر آب میرود و ما از تعلل مسؤولان گلهمند هستیم که چرا در حوزه وظایف خود توجه کافی ندارند. حتی در زمینه احیای روستای کوچری اگر همان 15 سال قبل که چنین تصمیمی گرفته شد نسبت به اسکان و ساخت روستا اقدام میکردند مردم پولهایی را که گرفته بودند در دست داشتند و اکنون مشکلی در زمینه بودجه وجود نداشت. بی تدبیری از سالیان گذشته آثارش اکنون نشان داده شده است.
بختیار در پایان بیان کرد: ما به دنبال این هستیم که بتوانیم با همکاری مردم و مسؤولان هر چه سریعتر نسبت به احیای این روستا اقدام کنیم.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید