سرمایهگذاری جهان در بخش عمومی 2.5 تریلیون دلار افزایش یافت
مجمع رسمی موسسات مالی و پولی اعلام کرد که میزان سرمایهگذاری در بخش عمومی با 2.5 تریلیون دلار افزایش به 36.2 تریلیون دلار رسید.
اعتمادآنلاین| دارایی سرمایه گذاری در بخش عمومی در سال 2017 میلادی با 7.3 درصد رشد یا معادل 2.5 تریلیون دلار به 36.2 تریلیون دلار افزایش پیدا کرد که در 5 سال اخیر بیشترین سیر صعودی محسوب می شود. جهش قیمت طلا و رشد قابل توجه بازار سهام به افزایش دارایی های سرمایه گذاران کمک کرده است.
مجمع رسمی موسسات مالی و پولی با بررسی دارایی 750 سرمایه گذار نهادی از قبیل بانک های مرکزی، صندوق دارایی ثروت ملی و صندوق های بازنشستگی در گزارشی تحت عنوان «سرمایه گذار عمومی جهانی» این آمار را منتشر کرده است.
در این گزارش آمده که یک پنجم از رشد 2.5 تریلیون دلار دارایی در بخش سرمایه گذاری عمومی به افزایش سرمایه گذاری در بانک خلق چین، بانک ملی سوئیس، مدیریت سرمایه گذاری بانک نروژ و صندوق سرمایه گذاری مستمری دولت ژاپن بر می گردد.
در این بین بانک خلق چین با 4 درصد افزایش دارایی خود و رسیدن آن به رقم 3.231 تریلیون دلار در رتبه نخست قرار گرفت و در کل دارایی صندوق های بازنشستگی با 8.1 درصد رشد معادل 1.1 تریلیون دلار ثبت شد؛ ضمن اینکه دارایی بانک های مرکزی با 7.8 درصد افزایش معادل 959 میلیارد دلار و دارایی صندوق های ثروت مالی هم با 5.1 درصد روند صعودی معادل 397 میلیارد دلار اعلام شد.
مجمع رسمی موسسات مالی و پولی اعلام کرد که دارایی ها به دلیل تداوم بهبود اقتصاد جهانی در سال 2017 میلادی به ویژه در اقتصادهای پیشرفته افزایش پیدا کرد و اروپا با 11.8 رشد در دارایی های خود که به دلیل ذخایر بانک های مرکزی این منطقه است، بیشترین افزایش رشد دارایی را به خود اختصاص و دارایی های این منطقه به 7.6 تریلیون دلار رسید.
سال گذشته بانک های مرکزی جهان 371تن طلا به ذخایر خود افزودند و در حال حاضر مجموع ذخایر طلای جهان تقریبا 31 هزار و 800 تن است که بیشترین رقم از دهه 1990 میلادی به بعد محسوب می شود.
از طرفی هم بازارهای سهام در سال 2017 میلادی بیش از 20 درصد رشد کردند و در حدود 36 تا 40 درصد از دارایی صندوق های ثروت ملی و بازنشستگی در بورس ها است. در این بین فقط دارایی بانک های مرکزی خاورمیانه 32 میلیارد دلار کاهش پیدا کرد که علت اصلی آن به تنش های این منطقه، کاهش بهای نفت و نوسان در قیمت ارز نسبت داده می شود.
دارایی مرجمع پولی عربستان با 51 میلیارد دلار کاهش به 496 میلیارد دلار رسید و بانک مرکزی قطر هم به دلیل خروج سرمایه از این کشور و تحریم های عربی 53 درصد از درآمدهای خود را از دست داد.
صندوق سرمایه ملی کویت هم از جایگاه دهم به جایگاه یازدهم تنزل پیدا کرد و 68 درصد از دارایی های خود را از دست داد. جایگاه دهم به صندوق خدمات مستمری ملی کره جنوبی به دلیل 16 درصد رشد در دارایی خود اختصاص داده شد. آسیا بزرگترین منطقه به لحاظ میزان دارایی ها با رقم 13.8 تریلیون دلار یا 38 درصد از مجموع کل شناخته شد و در مقایسه با سال 2016 میلادی 948 میلیارد دلار به دارایی های خود افزود.
دارایی مرجع پولی هنگ کنگ هم با 19 درصد رشد معادل 73.3 میلیارد دلار از بالاترین رشد در منطقه آسیا بر خوردار بود. همچنین سرمایه گذاری در بخش زیرساخت ها و مسکن هم سهم قابل توجهی را در افزایش دارایی سرمایه گذاران به خود اختصاص داده است. بر پایه این گزارش، انتظار می رود که به کارگیری یوآن در تراکنش های مالی بین المللی در ظرف یک تا دو سال آینده روند افزایشی به خود گیرد.
منبع: ایلنا
دیدگاه تان را بنویسید