کد خبر: 190578
|
۱۳۹۷/۰۳/۰۲ ۱۵:۳۲:۰۰
| |

مدیرعامل اتحادیه سراسری نانوایان سنتی:

افزایش نرخ 80 تومانی آرد آزادپزها کارشناسی نیست

مدیرعامل اتحادیه سراسری نانوایان سنتی گفت: قیمت هر کیلوگرم آرد آزادپزها از 900 به 980 تومان افزایش یافته که به نظر می‌رسد این اقدام شرکت بازرگانی دولتی ایران کارشناسی نشده است.

افزایش نرخ 80 تومانی آرد آزادپزها کارشناسی نیست
کد خبر: 190578
|
۱۳۹۷/۰۳/۰۲ ۱۵:۳۲:۰۰

اعتمادآنلاین| در این رابطه «قاسم زراعت کار» مدیرعامل اتحادیه سراسری نانوایان سنتی روز چهارشنبه درباره این افزایش 80 تومانی آرد گفت: این افزایش بدان معناست که نانوایی های آزادپز هر کیسه آرد را باید بین 6 تا هشت هزار تومان گرانتر بخرند در حالی که نرخ نان هنوز هیچ تغییری نکرده و همین امر اعتراض نانوایی های آزادپز در سراسر کشور را به دنبال داشته است.


وی اظهارداشت: وزیر صنعت، معدن و تجارت دستور داده است که نرخ آرد آزاد پزها به حالت قبلی بازگردانده شود تا پس از پایان ماه مبارک رمضان، کارگروه آرد و نان کشوری در این زمینه تصمیم گیری کند.


وی با بیان اینکه قیمت آرد یارانه ای همچنان 665 تومان برای هرکیلوگرم محاسبه می شود، گفت: اکنون 85 درصد نانوایی ها از آرد یارانه ای بهره مندند؛ البته قیمت آرد آنان تغییری نداشته است.


مدیرعامل اتحادیه سراسری نانوایان سنتی اضافه کرد: در سال 1393 نرخ نان اندکی افزایش یافت که قرار بود در سال 1394 با بررسی کارشناسی نرخ واقعی نان اعلام و یکسان سازی شود.


این اقدام تا سال 1396 به طول انجامید که در آذرماه پارسال در جلسه اتاق اصناف و کارگروه آرد و نان کشور تصمیمگیری و نرخ های جدید ارایه شد که در نهایت در روز اجرا به دستور رئیس جمهوری عملیاتی نشد.


وی ادامه داد: با توجه به اعتراض های سراسری نانوایان، قرار است پس از ماه مبارک رمضان نرخ ها در کارگروه آرد و نان کشور بازبینی و کارشناسی شود.


به گفته وی، طبق بخشنامه سال 1393 برای نانوایی های یارانه ای قیمت هر عدد نان لواش 210 تومان، تافتون 400 تومان، بربری 700 تومان و سنگک 800 تومان بوده است که همچنان با این نرخ ها نان به فروش می رسد.


زراعت کار اضافه کرد: هر ساله با افزایش نرخ تورم، هزینه های تولید نیز افزایش می یابد به طوری که در سال 1393 قبض گاز نانوایی ها 80 هزارتومان بود که اکنون به 800 هزارتومان رسیده است؛ ضمن آنکه هر ساله 25 درصد به هزینه های بیمه ای، عوارض شهرداری، مالیات و دستمزد کارگری اضافه می شود؛ یعنی اگر یک نانوایی لواشی روزانه سه هزار نان بپذند، 10 کیسه آرد یارانه ای نیاز است که ماهانه مجموع کل فروش آن 20 میلیون تومان می شود.


وی ادامه داد: از این مبلغ، فقط 10 میلیون و 800 هزار تومان آن برای خرید آرد و بقیه برای هزینه های کارگری و انرژی صرف می شود و مبلغی برای معیشت نانوا باقی نمی ماند.


این مدیر تشکل صنفی نانوایان سنتی با بیان اینکه اکنون نانوایی ها به سختی خود را اداره می کنند، شمار فعالان این واحدها در کشور را 92 هزارنانوایی اعلام کرد و گفت: این افزایش ناشی از بخشنامه های یک شبه دولتی است زیرا در گذشته 72 هزار نانوایی داشتیم که با بخشنامه تعداد این واحدها افزایش یافته است.


وی تعداد واحدهای نانوایی اضافی در کشور را 30 هزار واحد اعلام کرد و افزود: ما باید نانوایی های قدیمی را ساماندهی و در صورت نیاز برای مناطق جدید، مجوز فعالیت نانوایی ها را صادر می کردیم.


وی براین باور است که افزایش نانوایی ها تاثیری در ایجاد اشتغال نداشته، زیرا در گذشته هر نانوایی 6 تا هفت کارگر داشت که امروزه به دلیل هزینه های بالای تولید تعداد این کارگرها به دو تا سه مورد در نانوایی ها رسیده است.


مدیرعامل اتحادیه سراسری نانوایان سنتی افزود: 93 درصد نان مورد نیاز کشور از طریق نانوایی های سنتی یارانه و آزادپز تامین می شود.


وی با بیان اینکه به دنبال گران فروختن نان نیستیم، اضافه کرد: «اگر دولت می خواهد نان را مجانی به دست مردم بدهد ما آمادگی داریم؛ اما چاره ای برای هزینه های تولید و کارگری واحدهای نانوایی بیندیشد.»


زراعت کار افزود: امیدواریم برای حمایت از نانوایی ها و ادامه فعالیت آنها، پس از ماه مبارک رمضان قیمت نان به شکل منطقی تعیین و اعلام شود.

منبع: ایرنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها