کد خبر: 191438
|
۱۳۹۷/۰۳/۱۰ ۰۸:۱۰:۰۰
| |

آلبرت بغزیان، استاد داشکده اقتصاد دانشگاه تهران در گفتگو با اعتمادآنلاین:

جریان حمل و نقل کالا در کشور با اعتصاب کامیون‌داران مختل شد/ نحوهٔ اعتراضات نباید مانع حمل‌ونقل کالاهای اساسی شود

استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران در خصوص تاثیر اعتصابات بر چرخه انتقال کالا به نقاط مختلف کشور گفت: در زمان اعتصابات کامیون‌داران جریان سوخت‌رسانی در کشور تا حدودی مختل شد و بعضی از کالاها به خیلی از نقاط کشور به‌سختی ارسال می‌شد.

جریان حمل و نقل کالا در کشور با اعتصاب کامیون‌داران مختل شد/ نحوهٔ اعتراضات نباید مانع حمل‌ونقل کالاهای اساسی شود
کد خبر: 191438
|
۱۳۹۷/۰۳/۱۰ ۰۸:۱۰:۰۰

اعتمادآنلاین| الیاس جرجندی - چند روزی در بعضی از نقاط کشور شاهد اعتصاب کامیون‌دارن در خصوص درخواست افزایش نرخ کرایه بها بودیم که با مذاکرات در نشست هم‌اندیشی وزیر راه و شهرسازی با نمایندگان رانندگان کامیون، با تصویب افزایش 20 درصدی نرخ کرایه‌ها منجر به پایان یافتن این اعتصابات از سوی کامیون‌داران شد. آلبرت بغزیان استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران در خصوص چرایی این اعتصابات و تاثیر آن بر چرخه انتقال سوخت و کالا به نقاط مختلف کشور به خبرنگار اعتمادآنلاین گفت: در زمان اعتصابات کامیون‌داران جریان سوخت‌رسانی در کشور تا حدودی مختل شد و بعضی از کالاها به خیلی از نقاط کشور به‌ سختی ارسال می‌شد، از جمله می‌توان رسیدن هندوانه به تهران و شیر به جزیره کیش را اشاره کرد. پس بسیار مهم است که نگذاریم هم شریان ارسال کالا به نقاط مختلف کشور قطع شود و هم اینکه اعتراضات کامیون داران بدون توافق مسکوت بماند.

بغزیان ادامه داد: در همه کشورها کامیون‌ها وسیله توزیع و انتقال کالا بودند و هر جا در اروپا اعتراضی در خصوص کرایه‌ها و دستمزدها مطرح بوده، کامیون‌دارها نقش مهمی را ایفا کرده‌اند. در ایران هم بخشی از اعتراضات کامیون‌دارها کم بودن نرخ کرایه‌ها، مربوط به افزایش قیمت لاستیک و قطعات یدکی بوده که خواستار این شدند تا دولت تدابیری بیندیشد که این اقلام مورد نیاز کامیون‌داران افزایش قیمت نداشته باشند.

او گفت: البته باید در نظر گرفت که نحوهٔ اعتراضات بدان گونه نباید باشد که مانع حمل‌ونقل کالاهای اساسی به سراسر کشور از جمله دارو و فراورده‌های سوختی شود. گفتنی است که این اعتصابات قرار نیست همیشه و تا ابد جریان داشته باشد و بالاخره با مذاکرات حل‌وفصل خواهد شد.

بغزیان گفت: این شیوه از اعتراض کامیون‌داران تنها مدلی بود که می‌توانست مسئولان را پای میز مذاکره بکشاند.

وی در پاسخ به این سؤال که اگر این اعتصابات ادامه پیدا کند آیا دولت تدابیری برای متوقف نشدن چرخه حمل‌ونقل می‌تواند بیندیشد گفت: راهی برای بی‌اثر گذاشتن این اعتصابات و به گردش درآوردن چرخه حمل‌ونقل وجود ندارد و اگر بنا باشد کامیون داران دیگر را برای راه‌اندازی این چرخه به کار بگیرند عملاً منجر به بی‌کاری بخش دیگری از کامیون‌داران می‌شود. با توجه به این‌که این رانندگان عمر و زندگی خود را در این شغل گذاشته‌اند باید به خواسته و اعتراض آن‌ها توجه شود و در کنار افزایش قیمت لوازم‌یدکی به افزایش نرخ کرایه بها هم رسیدگی شود.

بغزیان گفت: درزمانی شاهد بودیم وقتی خودرو گران شد مردم با راه انداختن یک کمپین جلوی افزایش قیمت را گرفتند، اما کامیون‌داران که هم وظیفه تأمین معاش خانواده خود را دارد هم یک وظیفه ملی بر دوش آن‌هاست که با انجام ندادن آن بخش عمده‌ای از کارها در چرخه اقتصاد کشور دچار مشکل می‌شود وقتی احساس کنند که در حق آن‌ها اجحافی صورت گرفته است این شیوهٔ اعتراضی را تنها راه برای رسیدن خواسته‌های خود می‌دانند و این مدل از اعتراض در اکثر کشورها مرسوم و جاافتاده است.

بغزیان در پایان گفت:همان‌طور که ارز 4200 تومان برای کالای اساسی و دارو تخصیص داشته می‌شود برای قیمت‌گذاری کالاها هم باید نظارتی جدی از سمت دولت وجود داشته باشد و یک مغازه‌دار به‌هیچ‌وجه مجاز نیست قیمت‌گذاری کالاهای خود را به‌صورت سلیقه‌ای انجام دهد.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها