کارخانه های خوراک دام با یک سوم ظرفیت خود کار می کنند
یک مقام مسئول گفت:کارخانه های خوراک دام به سبب تمایل مرغداران به استفاده از ذرت و سویا خام با یک سوم ظرفیت خود کار می کنند.
اعتمادآنلاین| مهدی مسعودی قائم مقام اتحادیه تعاونی های خوراک دام، طیور و آبزیان با اشاره به اینکه تولید خوراک در واحد های مرغداری منسوخ شده است، گفت: با توجه به آنکه تولید خوراک یکنواخت و بهداشتی در آسیاب میکسرهای واحد های مرغداری غیر ممکن است؛بنابراین این موضوع به سبب کاهش بهره وری به ضرر صنعت مرغداری تمام می شود در حالیکه با استفاده از خوراک آماده تولید کارخانه ها، 6 تا 8 درصد وزن لاشه طیور بهبود می بخشد.
وی افزود: با توجه به مزایای استفاده از خوراک آماده کارخانه ها در واحد های مرغداری، طرحی به وزارت جهاد کشاورزی پیشنهاد داده ایم تا به جای توزیع ذرت و سویا خام، با کارخانه های خوراک دام طرف قرارداد شود چرا که توزیع خوراک آماده در اختیار واحد ها در بهبود ضریب تبدیل و تولید گوشت و شیر با کیفیت تاثیر بسزایی دارد.
مسعودی با بیان اینکه ظرفیت اسمی کارخانه های خوراک دام در سال 20 میلیون تن است، گفت: این درحالی است که هم اکنون کارخانه های خوراک دام به سبب تمایل مرغداران به استفاده از ذرت و سویا خام با ظرفیت 9 میلیون تنی معادل یک سوم ظرفیت خود کار می کنند.
وی نبود فشار از روی سازمان دامپزشکی و وزارت جهاد کشاورزی بر واحد های مرغداری مبنی بر استفاده از خوراک دام آماده را دلیل اصلی ظرفیت خالی تولید کارخانه ها اعلام کرد.
قائم مقام اتحادیه تعاونی های خوراک دام، طیور و آبزیان در بخش پایانی سخنان خود با انتقاد از نوسان نرخ نهاده های دامی در بازار تصریح کرد: با توجه به آنکه بارها وزارت جهاد کشاورزی بر اختصاص ارز 3800 تومانی به واردات نهاده های دامی تاکید کرده است، اما در ماه های اخیر قیمت کنجاله سویا و ذرت با نوسان چشمگیری در بازار روبرو شد.
این درحالی است که تغییری در قیمت فروش مرغ ایجاد نشده است با ادامه این روند اکثر تولیدکنندگان صنعت مرغداری ورشکست خواهند شد چرا که 65 تا 70 درصد هزینه تولید گوشت مرغ مربوط به خوراک است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
دیدگاه تان را بنویسید